Τελευταία νέα
Εκλογές 2023: Οι νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά ανέρχονται σε 438.595 Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού Σημαντική προειδοποίηση από την Πόπη Τσαπανίδου : “Πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή να πάμε όλοι στις κάλπες … στις 21 Μαΐου” Μιχάλης Κατρίνης: «Η νέα συνθήκη απαιτεί νέα πρόσωπα και κυβέρνηση άλλης φιλοσοφίας» ΣΥΡΙΖΑ για Αδ. Γεωργιάδη για τους χαρακτηρισμούς σε βάρος αριστερών: «Εμφυλιοπολεμική διχαστική ρητορική» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανανεώνει … τα ψηφοδελτια της ΝΔ με τον “αδιευκρίνιστο” Δημ. Αβραμόπουλο! Η ανακοίνωση της ΝΔ Υποψήφιος στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος Με τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος Ρ. Σβίγκου: Η ΝΔ καταφεύγει στα fake news… Η αύξηση του ορίου ηλικίας της συνταξιοδότησης στα 67 ήταν νόμος της κυβέρνησης ΝΔ στο πλαισίο της δημοσιονομικής προσαρμογής… Μητσοτάκης στην 2η Σύνοδο για την Δημοκρατία: Σήμερα, η απειλή ενάντια στον δημοκρατικό τρόπο ζωής είναι εντονότερη από ποτέ Ολομέτωπη Σπίρτζη στην κυβέρνηση για την Ανατολική Αττική : “Πριν φύγουν απαξιώνουν τις περιουσίες του κόσμου – Προς όφελος ποιων άραγε;” Γεωργιάδης: Οι Έλληνες πάσχουν από «οικονομικό αναλφαβητισμό» – «Αριστερός σημαίνει άχρηστος, ανεπρόκοπος, γρουσούζης»

Σοφία Σακοράφα:”Η Kυβερνηση με τροπολογία στη Βουλη καταργεί το αυτοδιοίκητο των Αθλητικών Σωματείων, Ομοσπονδιών.”

18/02/2021

Η Σοφία Σακοράφα Βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΜεΡΑ25 τοποθετήθηκε σε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Αυγενάκη, με αφορμή το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).Η κ.Σακοραφα τόνισε οτι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Αυγενάκη είναι ο κομματικός έλεγχος του αθλητισμού ενώ συμπλήρωσε ότι η τροπολογία καταργεί ουσιαστικά την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο των Αθλητικών Σωματείων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων

«Φέρνει νέες αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των Αρχαιρεσιών. Σήμερα, που έχουν ήδη προκηρυχθεί οι αρχαιρεσίες σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες !» τόνισε στην παρέμβασή της η κυρία Σακοράφα.

Ενώ απευθυνόμενη στους βουλευτές της συμπολίτευσης αναρωτήθηκε «Από που, αλήθεια, αντλεί ο. κ. Αυγενάκης τη δυνατότητα – και την εξουσία – να σας διασύρει με αυτόν τον τρόπο ; Και εσείς, ως πότε θα το ανέχεστε αυτό – μία ολόκληρη Παράταξη, μια ολόκληρη κοινοβουλευτική ομάδα;»

Τέλος δεικτικά τόνισε «Αν θέλει ο υπουργός τόσο πολύ να ελέγξει κομματικά τις διοικήσεις στον Αθλητισμό, ας βγάλει μια Υπουργική Απόφαση (ίσως από κοινού με τον κ.Χρυσοχοϊδη) κι ας διορίσει τις διοικήσεις της επιλογής του, να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την ιστορία!»

Κλείνοντας η κ. Σακοράφα ανέφερε «επιφυλασσόμαστε μετά -προσέξτε τι λέω- την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών να αναφερθούμε σε πολλά, σε παρεμβάσεις, σε πιέσεις, σε απειλές, με όσα στοιχεία έχουμε και όσα πρέπει να έρθουν μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα, που θα κάνουν πιστεύω κάποιους να ντρέπονται, και κυρίως, θα κάνουν να ντρέπεται ο ίδιος ο Υπουργός, ο κ. Αυγενάκης».

Ακολουθεί η τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας της κ.Σακοραφα:

Διαβάστε επίσης...