Τελευταία νέα
Παντελώς ανεξέλεγκτη η ΕΥΠ! Η κυβέρνηση «στήνει» αντιπερισπασμό με υποκλοπές… ΣΥΡΙΖΑ; Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Το καθεστώς Μητσοτάκη γνωρίζει ότι έρχεται γρήγορα η κατάρρευσή του Πισώπλατη μαχαιριά από τον Λοβέρδο στον Ανδρουλάκη! Ηλιόπουλος: “Μάταια προσπαθεί το καθεστώς Μητσοτάκη να κρυφτεί από τις ευθύνες του” Υπονοούμενα Γεωργιάδη πως Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση O Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για Αθανασίου: Τέτοιες απόψεις ακούγονταν στη Βουλή μόνο από τη Χρυσή Αυγή Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση» Μάντζος: «Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ ”κλείνει το μάτι” στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια» Καταγγελλία ΜεΡΑ25: Αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν πολίτη στις τουαλέτες του ΑΤ Ομόνοιας Οικονόμου σε Τσίπρα: Ισχυροί και ανθεκτικοί οι θεσμοί όπως έχει αποδειχθεί από το 1974 και ιδιαίτερα το 2015 Μάντζος για Γεωργιάδη στους NYT: Η κυβέρνηση σκόπιμα συντηρεί ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατους εχθρούς»

Στήριξη των απεργών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης |Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

 Ιανουάριος 14, 2022

Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Ανακοινώσεις  Συλλογικοτήτων

Στην περιοχή μας λειτουργεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Το νοσοκομείο αυτό εξυπηρετεί περιστατικά από την Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία ενώ εφημερεί τρείς φορές την εβδομάδα. Είναι τρομερά απαραίτητη αυτή του η λειτουργία καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε κατάρρευση των δύο νοσοκομείων Παίδων που διαθέτει ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο όπου η παροχή παιδιατρικής κάλυψης στην Αττική στέκεται πραγματικά σε ένα λεπτό στρώμα πάγου έρχεται το Υπ.Υγείας να σταματήσει επί της ουσία τη λειτουργία του νοσοκομείου καταργώντας την εφημερία του και μετατρέποντας το σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί κάτι τέτοιο, αν το επιτρέψουμε να γίνει, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Σκοπός του Υπ.Υγείας είναι να μετονομαστεί το νοσοκομείο σε Mega Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά. Οι λόγοι φαίνεται να είναι κατά βάση επικοινωνιακοί αφού ήδη λειτουργούν εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι μπορούν να προσθέσουν και άλλες. Παράλληλα όμως φαίνονται και οι βαθύτεροι σκοποί μιας τέτοιας κίνησης που είναι η υποβάθμιση και εν τέλη το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου κάτι που έχει επιχειρηθεί ξανά στο παρελθόν.

Απέναντι σε αυτήν την απόφαση του Υπ.Υγεία οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με την υποστήριξη φορέων και κατοίκων των περιοχών μας και έτσι απέσπασαν δεσμεύεις από την υφυπουργό υγείας Γκαγκά ότι η λειτουργία του νοσοκομείου θα συνεχιστεί κανονικά. Χθες όμως ήρθε αιφνιδιαστικά το Υπ.Υγείας να αποφασίσει τελικά την αναστολή των εφημεριών.

Οι εργαζόμενοι ως απάντηση προχώρησαν σε απόφαση για 24ωρη απεργία με τη κάλυψη των σωματείων τους. Η αντίδραση του Υπουργού Υγείας Κ.Πλευρή ήταν να σπεύσει δικαστικά ώστε να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική! Και το πρωτοδικείο Αθηνών σαν απλά να σφραγίζει αποφάσεις σε εντεταλμένη υπηρεσία έβγαλε την απεργία παράνομη! Αυτά είναι τα αποτελέσματα του απαράδεκτου Νόμου Χαζτηδάκη. Παραλληλα αναρωτιόμαστε πόσο χαμηλά έχει πέσει το δικαστικό σύστημα της χώρα που βγάζει παράνομη και καταχρηστική μια απεργία στην οποία το μόνο αίτημα των απεργών είναι να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά και να εφημερεύουν; Αν απαγορεύεται ακόμα κι αυτή η απεργία ποιά τελικά απεργία επιτρέπεται;

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον αυταρχικό παράλογο κατήφορο. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι πρέπει να κλείσουμε ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία μας για να εμβολιαστούν τα παιδιά μας λες και δεν υπάρχουν άλλοι χώροι (δημόσιοι, δημοτικοί, Κέντρα Υγείας) που μπορούν να διαμορφωθούν για τον σκοπό αυτό. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομη οποιαδήποτε απεργία αυθημερόν επειδή απλά έτσι το ζήτησε ο Υπουργός. Δεν θα αποδεχτούμε την βαρβαρότητα. Θα αντιδράσουμε τώρα.

Παρασκευή 14/1 09:00 έξω το Νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης (Ιπποκράτους 8, Πεντέλη) για να στηρίξουμε τους απεργούς εργαζόμενους και εργαζόμενες του νοσοκομείου

Σάββατο 22/1 12:00 στο Σύνταγμα για την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια

Συνέλευση Βορείων Αθήνας για την Νέα Συλλογικότητα (Συνάντηση – Αναμέτρηση – Ανένταχτοι/ες)

Συνάντηση Για Μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά

Διαβάστε επίσης...