Τελευταία νέα
Ο ακτιβιστής Η.Γκιώνης καταγγέλλει-«Εν ενεργεία πολιτικοί και επιχειρηματίες στο κύκλωμα μαστροπείας Φιέστες με rafale ενώ η κοινωνία βουλιάζει στην εξαθλίωση Ψηφίστηκε το αναπτυξιακό ν/σ: Υπέρ ΝΔ, κατά ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, επιφυλάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛ.ΛΥ Βουλή: Απόπειρα επίθεσης από χάκερς Τζανακόπουλος: “Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό” Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης» Ο Γ. Οικονόμου για μείωση της ανεργίας τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Ηλιόπουλος: Η χώρα πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση σε πανδημία και ακρίβεια Meat Loaf: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Αμερικανός Επικός Ρόκερ Δύο κατηγορίες συνταξιούχων δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας – Ψέματα και αλήθειες για τις συντάξεις Αγωνία… στην Κουμουνδούρου εν αναμονή των νέων δημοσκοπήσεων Το αμερικανικό φλερτ προς την Τουρκία αλλάζει δεδομένα

Στήριξη των απεργών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης |Παρασκευή 14 Ιανουαρίου

 Ιανουάριος 14, 2022

Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Ανακοινώσεις  Συλλογικοτήτων

Στην περιοχή μας λειτουργεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Το νοσοκομείο αυτό εξυπηρετεί περιστατικά από την Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία ενώ εφημερεί τρείς φορές την εβδομάδα. Είναι τρομερά απαραίτητη αυτή του η λειτουργία καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε κατάρρευση των δύο νοσοκομείων Παίδων που διαθέτει ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο όπου η παροχή παιδιατρικής κάλυψης στην Αττική στέκεται πραγματικά σε ένα λεπτό στρώμα πάγου έρχεται το Υπ.Υγείας να σταματήσει επί της ουσία τη λειτουργία του νοσοκομείου καταργώντας την εφημερία του και μετατρέποντας το σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί κάτι τέτοιο, αν το επιτρέψουμε να γίνει, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Σκοπός του Υπ.Υγείας είναι να μετονομαστεί το νοσοκομείο σε Mega Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά. Οι λόγοι φαίνεται να είναι κατά βάση επικοινωνιακοί αφού ήδη λειτουργούν εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι μπορούν να προσθέσουν και άλλες. Παράλληλα όμως φαίνονται και οι βαθύτεροι σκοποί μιας τέτοιας κίνησης που είναι η υποβάθμιση και εν τέλη το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου κάτι που έχει επιχειρηθεί ξανά στο παρελθόν.

Απέναντι σε αυτήν την απόφαση του Υπ.Υγεία οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με την υποστήριξη φορέων και κατοίκων των περιοχών μας και έτσι απέσπασαν δεσμεύεις από την υφυπουργό υγείας Γκαγκά ότι η λειτουργία του νοσοκομείου θα συνεχιστεί κανονικά. Χθες όμως ήρθε αιφνιδιαστικά το Υπ.Υγείας να αποφασίσει τελικά την αναστολή των εφημεριών.

Οι εργαζόμενοι ως απάντηση προχώρησαν σε απόφαση για 24ωρη απεργία με τη κάλυψη των σωματείων τους. Η αντίδραση του Υπουργού Υγείας Κ.Πλευρή ήταν να σπεύσει δικαστικά ώστε να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική! Και το πρωτοδικείο Αθηνών σαν απλά να σφραγίζει αποφάσεις σε εντεταλμένη υπηρεσία έβγαλε την απεργία παράνομη! Αυτά είναι τα αποτελέσματα του απαράδεκτου Νόμου Χαζτηδάκη. Παραλληλα αναρωτιόμαστε πόσο χαμηλά έχει πέσει το δικαστικό σύστημα της χώρα που βγάζει παράνομη και καταχρηστική μια απεργία στην οποία το μόνο αίτημα των απεργών είναι να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά και να εφημερεύουν; Αν απαγορεύεται ακόμα κι αυτή η απεργία ποιά τελικά απεργία επιτρέπεται;

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον αυταρχικό παράλογο κατήφορο. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι πρέπει να κλείσουμε ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία μας για να εμβολιαστούν τα παιδιά μας λες και δεν υπάρχουν άλλοι χώροι (δημόσιοι, δημοτικοί, Κέντρα Υγείας) που μπορούν να διαμορφωθούν για τον σκοπό αυτό. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομη οποιαδήποτε απεργία αυθημερόν επειδή απλά έτσι το ζήτησε ο Υπουργός. Δεν θα αποδεχτούμε την βαρβαρότητα. Θα αντιδράσουμε τώρα.

Παρασκευή 14/1 09:00 έξω το Νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης (Ιπποκράτους 8, Πεντέλη) για να στηρίξουμε τους απεργούς εργαζόμενους και εργαζόμενες του νοσοκομείου

Σάββατο 22/1 12:00 στο Σύνταγμα για την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια

Συνέλευση Βορείων Αθήνας για την Νέα Συλλογικότητα (Συνάντηση – Αναμέτρηση – Ανένταχτοι/ες)

Συνάντηση Για Μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά

Διαβάστε επίσης...