Τελευταία νέα
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ Πάνος Σκουρλέτης: Απογοήτευση και αγωνία για όσα δεν ειπώθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ Φινλανδία-Σουηδία και ΝΑΤΟ Όνειδος: Μητσοτάκης στο Αμερικάνικο Κογκρέσο εξομοίωσε Μεσολογγίτες με Αζοφιστές Μαριούπολης Ικέτης της Τουρκίας ο Κ.Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο να σταματήσει υπερπτήσεις Η 9η Μαΐου πέρασε… Έγινε κι ένα τηλεφώνημα… Παράδοση επ’ αόριστον Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες υπεκμισθωμένων επαγγελματικών ακινήτων, ζητά ο Βασίλης Σπανάκης Γ. Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρωταγωνιστεί στο σήριαλ Δυναστεία» Δημήτρης Κουτσούμπας για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας Ενώ Μητσοτάκης συμπλέει με «εμπρηστή» Μπάιντεν-Ερντογάν βάζει veto-Μπερλουσκόνι επικρίνει-Azovstal παραδίδεται Το ράλι στα σιτηρά «καίει» το ψωμί-στις μυλόπετρες της ακρίβειας καταναλωτές
Moneypress.gr

«Στις 18 Μαΐου επιστρέφουμε, όλοι μαζί»

Ήταν 10 Απριλίου του 2019 όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για 33η συνεχόμενη χρονιά κατακτούσε την πρώτη θέση στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας με ποσοστό 50.22% και 62.45% αντίστοιχα. Λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2020, ο κορωνοϊός κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα και άμεσα λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του αγνώστου μέχρι τότε ιού.

Γράφει ο Δημήτρης Πουλιανός

Στο πλαίσιο της μείωσης της εξάπλωσης του ιού, τα Πανεπιστήμια αναστέλλουν σταδιακά τη δια ζώσης λειτουργία τους και εκεί που άλλοι έβλεπαν “χαμένα εξάμηνα” και “ελλιπείς γνώσεις”, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ούσα η μόνη φωνή λογικής, επικροτούσε και πρότεινε λύσεις τηλεκπαίδευσης, τόσο σύγχρονης όσο και ασύγχρονης. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εν τέλει υιοθετείται σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έπειτα από συστάσεις των συναρμόδιων Υπουργείων και θα συνεχίσει για σχεδόν 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα.
Οι φοιτητικές εκλογικές διαδικασίες όπως είναι φυσικό αναστέλλονται με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όμως στην περίοδο απουσίας της από τον φυσικό χώρο δράσης, δεν ανέστειλε ποτέ την λειτουργία της. Συνέχισε να στέκεται στο πλευρό των φοιτητών και να επιλύει ζητήματα τα οποία είτε προέκυπταν είτε τα δημιουργούσαν οι γνωστοί άγνωστοι.
Σήμερα, 3 χρόνια μετά, ήρθε η στιγμή να επιστρέψουμε, χωρίς στην πράξη να έχουμε λείψει ποτέ!
Επιστρέφουμε λοιπόν, πιστοί στα ιδανικά μας, με στόχο τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να γίνονται διαρκώς καλύτερα, πιο σύγχρονα, με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ανταποκρινόμενα στις «επιταγές» των καιρών και ως εκ τούτου πιο ανταγωνιστικά. Επιστρέφουμε για να παραμείνουν τα Πανεπιστήμια προσβάσιμα στην φοιτητική κοινότητα, ανοιχτά και δημοκρατικά.
Στις 18 Μαΐου θα είμαστε ξανά εκεί για να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των χιλιάδων φοιτητών που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τόσα.
Στις 18 Μαΐου επιστρέφουμε, όλοι μαζί!
*Ο Δημήτρης Πουλιάνος είναι Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...