Τελευταία νέα
Εκλογές: «Κινούμενη άμμος» το θέμα των τυχόν μετεκλογικών συνεργασιών – Τα φλερτ, τα «πείσματα» και τα δυνατά «όχι» Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές»

Στις 25 και 26 Μαρτίου, οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες

25/03/2021

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, 25-26 Μαρτίου 2021

Κύρια σημεία της ημερήσιας διάταξης

Στις 25 και 26 Μαρτίου, οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, την ενιαία αγορά, τη βιομηχανική πολιτική, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομία, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Πανδημία COVID-19
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα προβεί σε απολογισμό ως προς τη διάθεση των εμβολίων και την επιδημιολογική κατάσταση και θα επιδιώξει τη συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Πανδημία κορωνοϊού COVID-19: Η αντίδραση της ΕΕ
Ενιαία αγορά, βιομηχανική πολιτική, ψηφιακός μετασχηματισμός και οικονομία
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει τις βασικές προτεραιότητες για την ενιαία αγορά, τη βιομηχανική πολιτική και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι ηγέτες θα εγκύψουν στο θέμα της Ψηφιακής Πυξίδας, συμπεριλαμβανομένων των στόχων για το 2030, και θα πραγματοποιήσουν επισκόπηση των εργασιών σχετικά με την ψηφιακή φορολογία.

Charles Michel, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με τις προτεραιότητες για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο του 2021 και οι ηγέτες θα προσκληθούν να προσυπογράψουν τη σύσταση για την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης.

Ψηφιακό μέλλον για την Ευρώπη (γενικές πληροφορίες)
Ενιαία αγορά της ΕΕ (γενικές πληροφορίες)
Ανατολική Μεσόγειος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ύπατος εκπρόσωπος και η Επιτροπή αναμένεται να υποβάλουν έκθεση σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας πριν από τη σύνοδο, σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2020.

Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 10-11 Δεκεμβρίου 2020
Ρωσία
Οι ηγέτες της ΕΕ θα προβούν σε στρατηγική συζήτηση όσον αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης...