Τελευταία νέα
Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι πολιτικές της «πράσινης» μετάβασης θα πρέπει να έχουν θετικό αντίκτυπο και απτά αποτελέσματα για τους πολίτες» Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στο χαράτσι Μητσοτάκη. “Έκπτώσεις” στο πρόστιμο ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο Πλεύρης: 50 ευρώ τον πρώτο μήνα – πότε θα είναι 100 Νοέμβριος: Ο μήνας … serial killer με κυβερνητική υπογραφή! 2.219 νεκροί από την πανδημία / μέρα-μέρα η λίστα με τους θανάτους… Ανοιχτή επιστολή “ξυραφιά” … Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: “Ομολογήσατε ότι αδυνατείτε να πείσετε τους πολίτες” Νέα ιδιωτικοποίηση “στα σκαριά” από την κυβέρνηση: Τα “έχει βάλει” με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ ο Χατζηδάκης, αγνοεί τους συνταξιούχους και ετοιμάζει καρέκλες για διευθυντάδες “Χ” … κι από τον Ηλία Μόσιαλο στο αδιανόητο χαράτσι Μητσοτάκη των 100 ευρώ το μήνα στους μη εμβολιασμένους: “Θα προτιμούσα ένα θετικό κίνητρο” Τάπα Ηλιόπουλου σε Οικονόμου – Μητσοτάκη: “Πριν δέκα μέρες ανακοινώνοντας μέτρα έλεγε ότι η υποχρεωτικότητα θα αποτύχει και σήμερα όχι μόνο την υιοθετεί, αλλά το κάνει και με χαράτσι 100 ευρώ το μήνα στη σύνταξη των ηλικιωμένων. Τώρα ποιος … φάσκει και αντιφάσκει!” Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ προετοιμάζει το μέλλον!» Ντροπή, αλλά ποιος να τη βρει… 148 ασθενείς με κορωνοϊό όπως-όπως διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, αποκάλυψε η Παγώνη στον Τσίπρα Κερατσίνι: Ερώτηση για τον μαρτυρικό θάνατο της 8χρονης Όλγας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Λέξη από τους αρμόδιους υπουργούς Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στα εκλογικά κέντρα Η Δήμητρα Λιάνη στέλνει «γράμμα» στον Ανδρέα Παπανδρέου για τη γιορτή του με μομφές εναντίον του Γιώργου

Στο απυρόβλητο οι κλινικάρχες|Του Πέτρου Κατσάκου

Νοέμβρης 18,2021

Καμία πίεση από το υπουργείο Υγείας στους επιχειρηματίες της Υγείας, παρά τα όσα μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει ελέω πανδημίας και με τις πλάτες της κυβέρνησης


Τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών. Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου αφήνοντας χωρίς νοσηλεία εκατοντάδες περιστατικά καθημερινά. Οι ΜΕΘ, είδος εν ανεπαρκεία. Άνθρωποι πεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Οι γιατροί, λίγοι και ακόμα λιγότεροι λόγω των αναστολών εργασίας. Και όσοι έχουν μείνει έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Όσο για το μέλλον; Αυτό παρουσιάζεται από τους επιστήμονες ακόμη πιο ζοφερό.

Και η κυβέρνηση; Η κυβέρνηση, με τις επιλογές της, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή καθώς επιμένει να αφήνει στο απυρόβλητο τους κλινικάρχες. Καθώς αρνείται πεισματικά να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία και αρκείται στην έστω και με καθυστέρηση επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών ώστε να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Για τους κλινικάρχες, όμως, ούτε λέξη από τον υπουργό Υγείας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Καμία πίεση στους επιχειρηματίες της Υγείας, παρά τα όσα μέχρι σήμερα έχουν κερδίσει ελέω πανδημίας και με τις πλάτες της κυβέρνησης. Γι’ αυτούς οι επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά και σαν να μην βρίσκεται η χώρα σε κατάσταση υγειονομικού πολέμου.

Τα χαϊδεμένα παιδιά της κυβέρνησης εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός μάχης και εκτός κεντρικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση μιας κρίσης που αφήνει καθημερινά πίσω τις δεκάδες και σύντομα εκατοντάδες νεκρούς. Γιατί οι προβλέψεις των επιστημόνων αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών κάνουν λόγο για τριψήφια νούμερα νεκρών τον επόμενο μήνα. Και για να γίνει πιο κατανοητή η δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία θα ήταν χρήσιμο να γινόταν γνωστός και ο αριθμός των ζωών που χάνονται πλέον από μη Covid ασθενείς, στους οποίους τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούν να παράσχουν την απαραίτητη νοσηλεία. Μια κατάσταση πολέμου με ελέω κυβέρνησης λιποτάκτες τους κλινικάρχες.

avgi.gr

Διαβάστε επίσης...