Τελευταία νέα
ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο Επιβεβαίωση του The FAQ! Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει προσωπική πολιτική υπόθεση το ζήτημα των Αγνοούμενων του 1974 : Ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την τύχη τους… Διπλωματικές πηγές για Ερντογάν: Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη λύση της επανένωσης της Κύπρου Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν δεχόμαστε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου» Σφυροκόπημα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στη Βουλή για την Attica Bank! Στην Κουμουνδούρου βλέπουν κάτι πολύ “μεγάλο” από πίσω και προειδοποιούν: “Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί θα λογοδοτήσουν (όχι μονο στη Βουλή)” Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» Σ. Φάμελλος: Tο Κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής Οι δηλώσεις της πολιτειακής ηγεσίας για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής
Paron.gr

Στ. Γκίκας: «Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ενεργεί πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις και η προσφορά του αναγνωρίζεται διεθνώς»

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών της Κ.Ο. “ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τακτική επαναπροωθήσεων και για το αν προτίθεται η κυβέρνηση να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες.
Ο κ. Γκίκας δήλωσε εμφατικά πως, «το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όλα τα χρόνια και κυρίως από την εποχή που ξέσπασε η μεταναστευτική – προσφυγική κρίση, έχει διασώσει πάνω από 250.000 ζωές» και πρόσθεσε πως, «μόλις την Κυριακή 7/7/2024, σε ένα σοβαρότατο περιστατικό Έρευνας και Διάσωσης, 283 άνθρωποι “στοιβαγμένοι σε ένα σαπιοκάραβο” νότια της Γαύδου, διασώθηκαν από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στη χώρα Σφακίων και στην Αγιά Χανίων».
Επιπλέον, ο κ. Γκίκας υπογράμμισε πως, «το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δεν διασώζει μόνο ζωές αλλά συλλαμβάνει και διακινητές, πραγματοποιώντας χτύπημα σε όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο» και πως «μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί πάνω από 3.000 διακινητές».
«Αναφορικά με το τραγικότατο», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Υφυπουργός, «περιστατικό της Πύλου», ανέφερε πως, «διενεργείται από το Ναυτοδικείο Πειραιώς προκαταρτική εξέταση, ενώ το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει αποστείλει όλο το υλικό για αξιολόγηση και αναμένονται τα αποτελέσματα αυτής της δικαστικής διαδικασίας.
Επιπροσθέτως, ο Συνήγορος του Πολίτη, ως αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή για θέματα αυθαιρεσίας, πραγματοποιεί την δική του ανεξάρτητη έρευνα, με την βοήθεια του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα».
«Όσον αφορά στο δημοσίευμα του Ν.Υ. Τimes που κάνει λόγο για “επαναπροωθήσεις”», ο κ. Γκίκας ανέφερε πως, «διατάχθηκε Ε.Δ.Ε., χωρίς όμως να προκύψει κάτι μεμπτό ώστε να δικαιολογεί την περαιτέρω έρευνα». «Εντούτοις», πρόσθεσε πως, «και το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε. διαβιβάστηκε στις Ανεξάρτητες Αρχές».
Ο κ. Γκίκας υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι η Ελλάδα εξελέγη για δεύτερη συνεχή χρονιά, πρώτη σε ψήφους στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και ότι αντιμετωπίζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Συμβάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας με την δέουσα σοβαρότητα.
Κλείνοντας, ο κ. Υφυπουργός είπε πως, «το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενεργεί πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις που αφορούν κάθε περιστατικό προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και η προσφορά του αναγνωρίζεται διεθνώς. Αν ωστόσο, υπάρχει κάτι που χρήζει περαιτέρω έρευνας», ο κ. Γκίκας ανέφερε πως, «αυτή διενεργείται και αν προκύψουν ευθύνες αυτές αποδίδονται».
Δείτε το βίντεο εδώ

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Όμιλος Κοπελούζου ανακοινώνουν την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας»

Μάρκος Εμμ. Καφούρος: «Επιπτώσεις λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Πάρκων σε όμορες ιδιοκτησίες βιολογικής καλλιέργειας»

Π. Μαρινάκης: Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Κύπρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη

ΟΠΑΠ Game Time: Η Έλενα Κώνστα πάει φουλ με Ολλανδία μέχρι τον τελικό

Ώθηση στο ERTFLIX τον Ιούνιο του 2024 με τις αθλητικές διοργανώσεις

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Attica Bank: “Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ιδιωτικής τράπεζας με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων”

Legends 2004 VS UEFA All Stars: Η φιλική αναμέτρηση για τα 20 χρόνια από το Euro 2004 αποκλειστικά στην COSMOTE TV

«Κοινωνία Ώρα MEGA» και το Καλοκαίρι

Έκτακτη γενική συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...