Τελευταία νέα
Η μεγάλη μοναξιά του Νίκου Ανδρουλάκη μόλις άρχισε! Νίκος Παπανδρέου: Στο ΠΑΣΟΚ χρειαζόμαστε απινιδωτή – Εγώ είμαι εναντίον των διαγραφών Νίκος Παπανδρέου: Στο ΠΑΣΟΚ χρειαζόμαστε απινιδωτή – Εγώ είμαι εναντίον των διαγραφών Ήθελαν να αλλάξουν ατζέντα από τον καταποντισμό του ποντισμού του καλωδίου στην Κάσο και τα κάνανε θάλασσα! World Press Photo: Το πορτραίτο ενός ακρωτηριασμένου αγοριού από την Παλαιστίνη η καλύτερη φωτογραφία του 2025 Ο δικηγόρος της Ομάδας Αλήθειας παραδέχεται τη συνεργασία με τον Π.Μαρινάκη, αλλά δεν λέει λέξη για τις συμβάσεις με το Δημόσιο – Οι 7 απευθείας αναθέσεις Χρυσοχοΐδης: Σε αυξημένη επιφυλακή ΕΛΑΣ και Τροχαία για το Πάσχα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης: «Κάθε Πάσχα και χειρότερα» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε για Τήνο με το πλοίο της γραμμής για τις γιορτές του Πάσχα Στην Τήνο με το πλοίο της γραμμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφίες) Γ. Καραμέρος: Αυτό το Πάσχα θα είναι το ακριβότερο όλων των εποχών λόγω των καρτέλ της αισχροκέρδειας Καραμέρος: Το ακριβότερο Πάσχα όλων των εποχών λόγω των καρτέλ της αισχροκέρδειας Β. Κικίλιας: Το λιμάνι του Πειραιά ενισχύθηκε με 50 στελέχη του λιμενικού – «Υποχρέωση μας η εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών»
Paron.gr

Στ. Γκίκας: «Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ενεργεί πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις και η προσφορά του αναγνωρίζεται διεθνώς»

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών της Κ.Ο. “ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τακτική επαναπροωθήσεων και για το αν προτίθεται η κυβέρνηση να διερευνήσει αυτές τις καταγγελίες.
Ο κ. Γκίκας δήλωσε εμφατικά πως, «το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όλα τα χρόνια και κυρίως από την εποχή που ξέσπασε η μεταναστευτική – προσφυγική κρίση, έχει διασώσει πάνω από 250.000 ζωές» και πρόσθεσε πως, «μόλις την Κυριακή 7/7/2024, σε ένα σοβαρότατο περιστατικό Έρευνας και Διάσωσης, 283 άνθρωποι “στοιβαγμένοι σε ένα σαπιοκάραβο” νότια της Γαύδου, διασώθηκαν από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στη χώρα Σφακίων και στην Αγιά Χανίων».
Επιπλέον, ο κ. Γκίκας υπογράμμισε πως, «το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δεν διασώζει μόνο ζωές αλλά συλλαμβάνει και διακινητές, πραγματοποιώντας χτύπημα σε όσους εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο» και πως «μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί πάνω από 3.000 διακινητές».
«Αναφορικά με το τραγικότατο», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Υφυπουργός, «περιστατικό της Πύλου», ανέφερε πως, «διενεργείται από το Ναυτοδικείο Πειραιώς προκαταρτική εξέταση, ενώ το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει αποστείλει όλο το υλικό για αξιολόγηση και αναμένονται τα αποτελέσματα αυτής της δικαστικής διαδικασίας.
Επιπροσθέτως, ο Συνήγορος του Πολίτη, ως αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή για θέματα αυθαιρεσίας, πραγματοποιεί την δική του ανεξάρτητη έρευνα, με την βοήθεια του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα».
«Όσον αφορά στο δημοσίευμα του Ν.Υ. Τimes που κάνει λόγο για “επαναπροωθήσεις”», ο κ. Γκίκας ανέφερε πως, «διατάχθηκε Ε.Δ.Ε., χωρίς όμως να προκύψει κάτι μεμπτό ώστε να δικαιολογεί την περαιτέρω έρευνα». «Εντούτοις», πρόσθεσε πως, «και το αποτέλεσμα της Ε.Δ.Ε. διαβιβάστηκε στις Ανεξάρτητες Αρχές».
Ο κ. Γκίκας υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι η Ελλάδα εξελέγη για δεύτερη συνεχή χρονιά, πρώτη σε ψήφους στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και ότι αντιμετωπίζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Συμβάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας με την δέουσα σοβαρότητα.
Κλείνοντας, ο κ. Υφυπουργός είπε πως, «το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενεργεί πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις που αφορούν κάθε περιστατικό προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και η προσφορά του αναγνωρίζεται διεθνώς. Αν ωστόσο, υπάρχει κάτι που χρήζει περαιτέρω έρευνας», ο κ. Γκίκας ανέφερε πως, «αυτή διενεργείται και αν προκύψουν ευθύνες αυτές αποδίδονται».
Δείτε το βίντεο εδώ

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο Όμιλος Κοπελούζου ανακοινώνουν την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας»

Μάρκος Εμμ. Καφούρος: «Επιπτώσεις λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Πάρκων σε όμορες ιδιοκτησίες βιολογικής καλλιέργειας»

Π. Μαρινάκης: Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Κύπρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη

ΟΠΑΠ Game Time: Η Έλενα Κώνστα πάει φουλ με Ολλανδία μέχρι τον τελικό

Ώθηση στο ERTFLIX τον Ιούνιο του 2024 με τις αθλητικές διοργανώσεις

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Attica Bank: “Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ιδιωτικής τράπεζας με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων”

Legends 2004 VS UEFA All Stars: Η φιλική αναμέτρηση για τα 20 χρόνια από το Euro 2004 αποκλειστικά στην COSMOTE TV

«Κοινωνία Ώρα MEGA» και το Καλοκαίρι

Έκτακτη γενική συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...