Τελευταία νέα
«Το έκανε για το χάσει» – «Κεραυνοί» Βαρουφάκη κατά Τσίπρα για το παρασκήνιο του δημοψηφίσματος το 2015 Η αδελφή των διδύμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Μητσοτάκη – Η ανάρτηση του πατέρα Το αιχμηρό βίντεο – ντοκουμέντο του Στέφανου Κασσελάκη από το “οδοιπορικό” του στην δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη: “Αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ -Στον αέρα μυρίζει πόλεμος” «Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης» – Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα Κασσελάκη από τα κατεχόμενα Μεγάλη ντροπή! Η φρουρά του Μητσοτάκη τραμπούκισε tην αδερφή των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη μπροστά στον Πρωθυπουργό όταν ζήτησε να κάνει παρέμβαση ! Επιμένει να προκαλεί η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: Σέβομαι την συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον φημισμένο μοσχαρίσιο γύρο στην Πτολεμαΐδα, αλλά έμεινε με την όρεξη Βασίλης Κικίλιας: «Ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» – Τι είπε για τον Τούρκο που συνελήφθη στο Αιγάλεω Πρέσβης Ισραήλ για Κασσελάκη: Ήλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς Στη… γωνία περιμένει ο Τσίπρας τον Κασσελάκη ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η Κεραμέως μετά από το πόρισμα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Μητσοτάκης την Κεραμέως

Στ.Πέτσας: “Μέλημά μας είναι η Αυτοδιοίκηση να αρχίσει να αναπληρώνει το χαμένο έδαφος, έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία κρίσης”

Σεπτέμβριος 24,2021

Στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη μετακίνηση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρθηκε αναλυτικά από τη Βουλή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχετικά με ζητήματα μεταφοράς μαθητών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Όπως επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, η αρμοδιότητα του σχεδιασμού και υλοποίησης της παροχής υπηρεσίας μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων, ανήκει στις Περιφέρειες, τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει –για τον σκοπό αυτό– μέσω της κατανομής συγκεκριμένων ποσών από τους αποδιδόμενους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Για το οικονομικό έτος 2021, έχει προβλεφθεί να αποδοθεί, στο σύνολο των Περιφερειών, το ποσό των 175 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει να στηρίζει τις πυρόπληκτες περιοχές –ιδίως σε ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών– για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Ο κ. Πέτσας ανάπτυξε τους πέντε εναλλακτικούς τρόπους για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πλαίσιο: α) με μισθωμένα μεταφορικά μέσα (λεωφορεία και ταξί), β) με δωρεάν μαθητικό δελτίο για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, γ) με ίδια μέσα της Περιφέρειας και των οικείων Δήμων, δ) με αποζημίωση των γονέων, στην περίπτωση που η μεταφορά του μαθητή γίνεται με ίδια μέσα και ε) με επιδότηση 85 ευρώ μηνιαίως, στην περίπτωση εγκατάστασης του μαθητή σε άλλη κατοικία πλησίον του σχολείου του.

Σχολιάζοντας το αίτημα του κ. Κωνσταντινόπουλου για συνολικό ανασχεδιασμό του πλαισίου της μεταφοράς των μαθητών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο θα αντιμετωπιστεί με τον ευρύτερο ανασχεδιασμό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), των χρημάτων δηλαδή που έχει η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού για να υλοποιεί τον προϋπολογισμό της.

«Το 2022, θα είναι μία τέτοια χρονιά αναθεώρησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Πρόκειται για ένα θέμα, για το οποίο έχω ήδη δεσμευτεί απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, σκοπός της αναθεώρησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων είναι αφενός να διαπιστωθούν οι ανισοκατανομές και αφετέρου να εξορθολογιστεί η κατανομή των εν λόγω ποσών, αλλά και η λελογισμένη αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια. «Μέλημά μας είναι η Αυτοδιοίκηση, σιγά-σιγά, να αρχίσει να αναπληρώνει το χαμένο έδαφος, έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία κρίσης», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε επίσης...