Τελευταία νέα
Υπ. Εργασίας: Οι άδειες για τον κορωνοϊό και οι αποζημιώσεις είναι σύμφωνες με την πάγια νομοθεσία Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση “τιμωρεί” με μείωση μισθού τους γονείς γιατί το παιδί τους “κόλλησε” ΣΤΕΡΗΣΗ, ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ακης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η διαθήκη – Το μυστήριο με τις θυρίδες του Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Κασουλίδη: Η επίλυση του Κυπριακού στο επίκεντρο ΚΙΝΑΛ: Τα Rafale αγοράστηκαν από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαλλάσσονται από κάθε φόρο τα επιδόματα επικινδυνότητας στις Ενοπλες Δυνάμεις Rafale: «Ελλάδα, θα φανούμε αντάξιοι» – Βίντεο και φωτογραφίες από την πτήση πάνω από την Ακρόπολη Αλέξης Τσίπρας: Ντροπή και εθνική καπηλεία το κομματικό σποτ για τα Rafale «Πυρά» Τσίπρα για Rafale: Ντροπή και εθνική καπηλεία το κομματικό σποτ για τα Rafale ΜέΡΑ25: Ένα δυσοίωνο μέλλον δεν ανατρέπεται με θεάματα αλλά με τον αγώνα της κοινωνίας για “άρτο” Πρόεδρος Αρείου Πάγου για υπόθεση Βαξεβάνη: Να αφήσουν τη Δικαιοσύνη μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις

Συγκέντρωση ενάντια στις εξώσεις μεταναστών/τριών με τη συνεργασία μπάτσων και ΜΚΟ( 14 Ιουλιου)

Ιούλιος 14,2021

Ανακοινώσεις Συλλογικοτήτων

Συγκέντρωση ενάντια στις εξώσεις μεταναστών/τριών με τη συνεργασία μπάτσων και ΜΚΟ
[Πέμπτη 15/7 19:30 ΙΛΙΟΝ] Πορεία ενάντια στις εξώσεις και την αστυνομοκρατία – Κοινοί αγώνες ντόπιων
Στις 12/7, το πρωί της δευτέρας έγινε βίαια έξωση οικογένειας μεταναστών (μητέρα, πατέρα και βρέφους κάτω του 1 χρόνου) από διαμέρισμά της ΜΚΟ Νόστος στο Ίλιον. Οι μπάτσοι ενώ είχαν τον πατέρα με χειροπέδες, πήραν το βρέφος για να αναγκάσουν και τη μητέρα να βγει από το σπίτι που ακόμα αντιστεκόταν. Μετά την έξωση η οικογένεια μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ιλίου.

Άμεσα αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ΑΤ ζητώντας να μάθουν τι έγινε με την οικογένεια, γιατί υπήρξε αυτή η βίαια διαχείρηση και να απαιτήσουν να αφεθούν ελεύθεροι.

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός με τους μπάτσους μπροστά από την είσοδο του ΑΤ και ένας μπάτσος εστίασε σε μια γυναίκα με την πρόφαση ότι έβγαζε βίντεο. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στο πλήθος για να συλλάβουν την γυναίκα με κατηγορία την καταγραφή προσωπικών δεδομένων. Παρόλο που οι αλληλέγγυοι βάλανε τα σώματά τους μπροστά για να σταματήσουν την αρπαγή της γυναίκας, οι μπάτσοι κλιμάκωσαν τη βία ρίχνοντας ένα έναν από τα άτομα κάτω.

Οι μπάτσοι αφού αρπάξανε τη γυναίκα, στράφηκαν σε αλληλέγγυο μετανάστη, τον τράβηξαν ρίχνωντάς τον στο πάτωμα, και τον έσυραν χωρίς τα παπούτσια μέσα στο ΑΤ, όπου εκεί συνέχισαν τους τραμπουκισμούς τους.

Μετά από άμεση κινητοποιήση κατοίκων της περιοχής, τοπικών συλλογικοτήτων και άλλων αγωνιστών/-τριων, οι μπάτσοι με γοργούς ρυθμούς άφησαν τόσο την οικογένεια όσο και τα αλληλέγγυα άτομα, παρόλαυτα οι κατηγορίες θα αποδοθούν σε δεύτερο χρόνο. Η κοινωνική αλληλεγγύη φρόντισε προσωρινά για την στέγαση της οικογένειας.

Μετά από συνέλευση που έγινε στην πλατεία του Αγίου Φανούριου αποφασίστηκε

1) Συγκέντρωση στα γραφεία της ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ στα Εξάρχεια 12:00 την Τετάρτη 14/7.

2) 15/7, 19:30, στην πλατεία Ιλίου, ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Τόσο η κρατική καταστολή όσο και η αντι-μεταναστευτική πολιτική πρέπει να μας βρουν απεναντί τους.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Έκτακτη συνέλευση πλατείας Αγίου Φανούριου

Αθήνα
ΜΚΟ Νόστος
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30
Εξάρχεια
(7′ περπάτημα από σταθμό ΗΣΑΠ ΒΙΚΤΩΡΙΑ)