Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρός προβληματισμός ανάμεσα στους Συνέδρους αν πρέπει να στηθούν νέες κάλπες για εκλογή προέδρου! Η Όλγα Γεροβασίλη το… θηλυκό alter ego του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη Σκληρή απάντηση από τη Μαρία Ζαχάροβα στις άθλιες ύβρεις του Μπάιντεν κατά του Πούτιν Άδωνις Γεωργιάδης: Άμεση λύση για τους ΑΜΚΑ Κύπριων φοιτητών με διευκρινιστική εγκύκλιο Λάθη και παραλείψεις στην έρευνα διαπιστώνει το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη Παρέμβαση-σοκ από τον Παύλο Πολάκη για επίδοξους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους που καβάλησαν το καλάμι Στροφή στην καριέρα της Σίας Κοσιώνη – Ήταν όλοι εκεί Μητσοτάκης: Στη Ντόχα αύριο ο πρωθυπουργός Απίστευτο κύμα στήριξης στον Παλαιοχριστιανό (vid) Τα μηνύματα που εκπέμπει ο Στέφανος Κασσελάκης Αυτό είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (vid) Στεφάνι στους πεσόντες του Noratlas κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας – Εικόνες από την απόδοση τιμών στους ήρωες

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων.

05/02/2021

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε (03/02/21)με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κύριο Γ. Καββαθά. Εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο της Εστίασης. Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ εκφράστηκε η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του Κόμματος και για αυτόν τον κλάδο που πλήττεται.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Ν. Καραθανασόπουλος δήλωσε:

“Η σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν υποστεί τις συνέπειες των αλλεπάλληλων μέτρων περιορισμού, έχουν φέρει χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τους στηρίζει έμπρακτα αλλά τους ειρωνεύεται και πάνω, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκος Καραθανασόπουλος ΟΤΟΕ

Ακούσαμε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, εκφράσαμε τη στήριξη μας σε αυτά, όπως και στις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται για τις 10/2. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έθεσε τα προβλήματα του κλάδου της εστίασης στη βουλή και πρόσφατα κατέθεσε συνολικότερη πρόταση νόμου για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών ζητώντας ανάμεσα στα άλλα τη γενναία διαγραφή μέρους των χρεών τους σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, την επιστροφή τους σε αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, αλλά και την άμεση στήριξή τους, μέσω μηνιαίας αποζημίωσης ύψους 1.000 ευρώ για όσο κρατούν τα περιοριστικά μέτρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και τα αιτήματα των επαγγελματιών.”

Διαβάστε επίσης...