Τελευταία νέα
Νίκος Ανδρουλάκης – σελοφάν! Διαψεύδει τον Μητσοτάκη για τις προσκλήσεις σε “τυφλό ραντεβού” αλλά δεν αποκλείει κανέναν για μετεκλογικές συνεργασίες Ανδρουλάκης: Απάντησε για την «πρόσκληση Μητσοτάκη» Εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: Πώς το “Επιτελικό” κράτος Μητσοτάκη εξαφανίζει το αποθεματικό των 420 εκατ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν είμαστε αλάθητη κυβέρνηση ούτε έχουμε την πολυτέλεια για συνεργασίες» Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό» Έρχεται τρίμηνο… φωτιά! Οι ημερομηνίες «σταθμοί» των εκλογών από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο Θεοδωρικάκος: Γκρίζες ζώνες ανομίας δεν γίνονται αποδεκτές πουθενά στην Ελλάδα Βασική συστημική επιδίωξη: Καταλάγιασμα πρώτα απ’ όλα Απάντηση Τσιόδρα σε Μάντζο για την πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη: Τον παραπέμπω στα ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ Σάλος από μήνυμα Σι-Τζίνπινγκ σε Πούτιν-“Έρχονται οι μεγαλύτερες αλλαγές 100-χρόνων” Αναπομπή του αντισυνταγματικού ν/σ για το νερό ζητά το ΜέΡΑ25 από την ΠτΔ

Συνάντηση εργασίας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με τους Αυστριακούς Πράσινους

 Απρίλιος 10, 2022

Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή των Αυστριακών Πρασίνων και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Michel Reimon είχε ο Οργανωτικός Γραμματέας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Ηλίας Παπαθεοδώρου. Στην […]

Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή των Αυστριακών Πρασίνων και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Michel Reimon είχε ο Οργανωτικός Γραμματέας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Ηλίας Παπαθεοδώρου. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, το μεταναστευτικό, η δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και η ανεργία.

Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή των Αυστριακών Πρασίνων στην κυβέρνηση, καθώς και ο ρόλος τους στην απομάκρυνση του Σεμπάστιαν Κουρζ από την Αυστριακή Καγκελαρία, μιας και για πολλούς Πράσινους ο π. Καγκελάριος της χώρας ήταν μια δυτικοευρωπαϊκή εκδοχή του Βίκτωρ Όρμπαν. Εκτός από τα θέματα διαφάνειας, εξίσου σημαντική είναι η έμφαση των Αυστριακών Πρασίνων σε ζητήματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας. Χωρίς αυτούς η Αυστριακή κυβέρνηση δεν θα είχε αποταμιεύσει το κονδύλι των 300 εκατομμυρίων Ευρώ για την υποστήριξη μεταναστευτικών δομών σε χώρες υποδοχής μεταναστών.

Οι Αυστριακοί Πράσινοι έλαβαν 13.9% στις βουλευτικές εκλογές του 2019 και εξέλεξαν 26 βουλευτές. Έχουν επίσης εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές.

Τόσο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, όσο και ο Michel Reimon συμφώνησαν να εξετάσουν την δυνατότητα στενότερης συνεργασίας των δύο κομμάτων στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε επίσης...