Τελευταία νέα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν δεχόμαστε καμία επιλογή διχοτόμησης της Κύπρου» Σφυροκόπημα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στη Βουλή για την Attica Bank! Στην Κουμουνδούρου βλέπουν κάτι πολύ “μεγάλο” από πίσω και προειδοποιούν: “Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί θα λογοδοτήσουν (όχι μονο στη Βουλή)” Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» Σ. Φάμελλος: Tο Κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής Οι δηλώσεις της πολιτειακής ηγεσίας για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής Το έξυπνο τρικ της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς Εθνικό μήνυμα Κασσελάκη από την Κύπρο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα: Ο ελληνισμός είναι ένας και αδιαίρετος – Ηθική μας υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το «πράσινο φως»;

Συνάντηση εργασίας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με τους Αυστριακούς Πράσινους

 Απρίλιος 10, 2022

Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή των Αυστριακών Πρασίνων και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Michel Reimon είχε ο Οργανωτικός Γραμματέας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Ηλίας Παπαθεοδώρου. Στην […]

Συνάντηση εργασίας με τον Βουλευτή των Αυστριακών Πρασίνων και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο για θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Michel Reimon είχε ο Οργανωτικός Γραμματέας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Ηλίας Παπαθεοδώρου. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, το μεταναστευτικό, η δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και η ανεργία.

Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή των Αυστριακών Πρασίνων στην κυβέρνηση, καθώς και ο ρόλος τους στην απομάκρυνση του Σεμπάστιαν Κουρζ από την Αυστριακή Καγκελαρία, μιας και για πολλούς Πράσινους ο π. Καγκελάριος της χώρας ήταν μια δυτικοευρωπαϊκή εκδοχή του Βίκτωρ Όρμπαν. Εκτός από τα θέματα διαφάνειας, εξίσου σημαντική είναι η έμφαση των Αυστριακών Πρασίνων σε ζητήματα περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας. Χωρίς αυτούς η Αυστριακή κυβέρνηση δεν θα είχε αποταμιεύσει το κονδύλι των 300 εκατομμυρίων Ευρώ για την υποστήριξη μεταναστευτικών δομών σε χώρες υποδοχής μεταναστών.

Οι Αυστριακοί Πράσινοι έλαβαν 13.9% στις βουλευτικές εκλογές του 2019 και εξέλεξαν 26 βουλευτές. Έχουν επίσης εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές.

Τόσο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, όσο και ο Michel Reimon συμφώνησαν να εξετάσουν την δυνατότητα στενότερης συνεργασίας των δύο κομμάτων στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε επίσης...