Τελευταία νέα
Οι δηλώσεις της πολιτειακής ηγεσίας για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής Το έξυπνο τρικ της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς Εθνικό μήνυμα Κασσελάκη από την Κύπρο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα: Ο ελληνισμός είναι ένας και αδιαίρετος – Ηθική μας υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το «πράσινο φως»; Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Στήσαμε το ελληνικό FBI, θα σαρώσουμε τα δίκτυα εκβιαστών Μπελέρης: «Θα το πάω μέχρι τέλους, έχει γίνει αδικία εις βάρος μου»

Συνάντηση ΜέΡΑ25 με HDP: Aλληλεγγύη Ελλήνων και Τούρκων δημοκρατών.

 Απρίλιος 14, 2022

Συνάντηση ΜέΡΑ25 με αντιπροσωπεία του τουρκικού HDP - ertnews.gr

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή μεταξύ Βουλευτών και στελεχών του κόμματος, με αντιπροσωπεία βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, HDP. Από το ΜέΡΑ25 παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαρία Απατζίδη, Φωτεινή Μπακαδήμα και Κρίτων Αρσένης.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή αντίληψη που χαρακτηρίζει τα δύο, αδελφά, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές, κόμματα σε σημαντικά και στρατηγικά ζητήματα. Συζητήθηκε ο στόχος των δύο κομμάτων στην ενίσχυση της δημοκρατίας των ριζοσπαστικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που προωθείται από τις κυβερνήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Οι βουλευτές του HDP, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 για τις διώξεις που υφίστανται κάτω από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας, με πλήθος βουλευτών, μελών και εκλεγμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση να βρίσκονται φυλακισμένοι και εν γένει την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στη γείτονα με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης. Και οι δύο πλευρές επεσήμαναν τη δημοκρατική, διεθνιστική αντίληψη που χαρακτηρίζει τις πολιτικές τους, και τη σημασία της φιλίας των δύο λαών που μετατρέπονται σε θύματα εκμετάλλευσης του κεφαλαίου και των γεωπολιτικών ανταγωνισμών των ισχυρών.

Από τη μεριά του το ΜέΡΑ25 ενημέρωσε τους Βουλευτές του HDP για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μετά από μια και πλέον δεκαετία αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών με τη δημοκρατία, την εργασία και τις κατακτήσεις δεκαετιών να δέχονται επίθεση.
Τέλος συμφωνήθηκε η αποστολή αντιπροσωπειών και αντηλλάγησαν προσκλήσεις για τα συνέδρια και των δύο κομμάτων, ανανεώνοντας τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των δύο κομμάτων.

Διαβάστε επίσης...