Τελευταία νέα
Σβίγκου στα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Να είστε σε «εκλογική ετοιμότητα» ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΚΟΡΚΟΝΕΑ : Η ατιμωρησία δεν πρέπει να περάσει! του Κ. Παπαδάκη Διώρυγα της Κορίνθου: Στο πλευρό του Μητσοτάκη ο Γιώργος Καραγιάννης – Η ανάρτηση για την επίσκεψή τους Αυτός ήταν ο διάλογος Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «Βόρεια Μακεδονία» λίγο πριν, «Τουρκο-αιγαίο» τώρα… Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Διώρυγα της Κορίνθου ανοίγει τη Δευτέρα όπως είχαμε δεσμευτεί Ο Μητσοτάκης στα έργα του Ισθμού Η Ελένη Τουλουπάκη μιλά μετά την πανηγυρική δικαίωσή της για Novartis: «Πολιτική η δίωξή μου. Πολιτικοί αξιωματούχοι κρύβονται πίσω της» Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν – Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας – Πως απαντά η Αθήνα Οικονόμου: Ξεπέρασε τα εσκαμμένα ο Ερντογάν Συγγνώμη και για τις αναφορές Τέλλογλου για τη δήθεν παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη: «Λανθασμένη πληροφορία παρά το γεγονός ότι προήλθε από ανώτατες δικαστικές πηγές» Ν. Παππάς: Καλά τα βαφτίσια, καλύτερα τα δρομολόγια.

Συνάντηση του Βουλευτή Κέρκυρας Αλ.Αυλωνίτη με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας.

24/03/2021

Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας (22/03/21) είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Η συνάντηση είχε αντικείμενο την εξέταση των προβλημάτων που ανέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού, την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης καθώς και για την ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Η Ένωση εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κο Χαράλαμπο Βούλγαρη και το Γενικό Γραμματέα κο Κωνσταντίνο Μέριανο .

Συζητήθηκαν εκτενέστατα τα προβλήματα που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στον ξενοδοχειακό κλάδο σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση και την ανυπαρξία ορθού κυβερνητικού σχεδιασμού για την στήριξη των επιχειρήσεων, όπως τόνισε ο κ. Αυλωνίτης. Ο τουρισμός της χώρας έχει υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά λόγω της πανδημίας και η παύση πληρωμών από τις μεγάλες εταιρίες τουρισμού έχει προκαλέσει επιπλέον κοινωνικά και οικονομικά ντόμινο.

Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με εμπροσθοβαρή γνώμονα, όπως η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, η εξασφάλιση ρευστότητας και ρύθμισης των κόκκινων δανείων που δημιουργήθηκαν στην κρίση, η μείωση του ΦΠΑ, η χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων και η στήριξη των θέσεων εργασίας. Αντί αυτού, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές χωρίς μέτρα στήριξης και χρηματοδότηση .

Ο κ.Αυλωνίτης ακούγοντας με προσοχή τα αιτήματα της Ένωσης, δήλωσε πως θα πρέπει να ενισχυθούν καταλλήλως οι επαγγελματίες του τουρισμού και ειδικά οι ξενοδόχοι μέσα σε αυτή την οικονομική και υγειονομική συγκυρία, ώστε, με κυρίαρχο στόχο, την ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, να εξασφαλισθεί η μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα. Με αυτό τον τρόπο, θα δοθεί μια σοβαρή ευκαιρία στην τουριστική οικονομία της χώρας μας να ανακάμψει.

Στο τέλος της συζήτησης, ο βουλευτής και οι εκπρόσωποι της Ένωσης συμφώνησαν στην τακτική επαφή και συνεργασία, προκειμένου να διατυπωθούν και να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα των ξενοδόχων.

Διαβάστε επίσης...