Τελευταία νέα
Η κυβέρνηση δίνει άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ μέσω Κομισιόν «Ήμουνα νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη.» εξομολογείται η ολυμπιονίκης, Ρέιβεν Σόντερς «Ήμουν νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη» εξομολογείται η ολυμπιονίκης, Ρέιβεν Σόντερς ΣΥΡΙΖΑ: Απογοητευτικό το θέαμα του πρωθυπουργού, ενώ η Αχαΐα φλέγεται ΣΥΡΙΖΑ: «Υπήρξε ολιγωρία στην Αιγιάλεια» Σκηνικό έντασης από την Τουρκία/ Διάβημα για δήθεν επεισόδιο με νεκρό στον Έβρο- Διαψεύδουν ΥΠΕΞ και ΕΛΑΣ Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τα τουρκικά δημοσιεύματα για νεκρό στον Έβρο και κάνει λόγο για “δράση διακινητών” Με αφορμή τον Νίκο (του Νίκου Μπογιόπουλου) “Καίει” Μητσοτάκη για την κλιματική κρίση η Δούρου: Είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια του Γ. Αντετοκούνμπο : «Τους ανθρώπους πρέπει να τους “χτίζεις”, όχι να τους γκρεμίζεις» Δένδιας: Η Τουρκία τείνει να πάρει οριστικό διαζύγιο με τη διεθνή νομιμότητα Φωτιά Αχαΐα – Ελληνική Λύση: Πρόταση νόμου για απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Αχαΐα

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Ιούλιος 19,2021

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Βασίλη Πάντζο, τον αντιπρόεδρο Αντώνη Μπατζαλή και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Γιάννη Μάντζα. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Κατά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τις βασικές πλευρές της αντίληψης του ΚΚΕ για την κοινωνική ένταξη των Ρομά που βασίζεται: “στην εξασφάλιση στέγης και ανθρωπίνων όρων διαβίωσης, στην ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ένταξη στην εργασία και στη δωρεάν παροχή υψηλών υπηρεσιών φροντίδας υγείας”. Αναφέρθηκε, επίσης, στις “διεκδικήσεις και πρωτοβουλίες που παίρνει το Κόμμα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όπως πχ έλλειψη πόσιμου νερού, έλλειψη ηλεκτροδότησης, έλλειψη συστήματος αποχέτευσης” κ.ά. Στη συνάντηση έγινε ειδική συζήτηση για το στεγαστικό πρόβλημα των Ρομά στο Νομισματοκοπείο Χαλανδρίου. Δεσμεύτηκε ότι οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, που ήδη έχει κάνει το ΚΚΕ, θα συνεχιστούν.
Σχετικά με την πανδημία, τόνισε ότι: “Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας του πληθυσμού των Ρομά από την πανδημία. Δεν εξασφάλισε μόνιμα συνεργεία του ΕΟΔΥ στις περιοχές που κατοικούν, δεν επίταξε ξενοδοχειακές μονάδες, για να απομονώνεται το κρούσμα. Πολύ περισσότερο δεν πήρε κανένα μέτρο, για να μη διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία στα παιδιά Ρομά, αφού η τηλεκπαίδευση ήταν απαγορευτική, λόγω έλλειψης παροχής ρεύματος και ίντερνετ, καθώς και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό των Ρομά είναι ακόμα πιο εγκληματικές, καθώς δεν αξιοποίησε επιστήμονες, ώστε με υπεύθυνο τρόπο να ενημερώσει τους Ρομά. Δεν ενίσχυσε τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, την παροχή υγείας μέσα στους ίδιους τους καταυλισμούς, για να παρακολουθείται το ιατρικό ιστορικό του μελλοντικού εμβολιασμένου και η πορεία της υγείας όσων εμβολιάζονται. Δεν εγκατέστησε εμβολιαστικά κέντρα στους καταυλισμούς που να μην απαιτούν ηλεκτρονικό κλείσιμο ραντεβού και άλλα αναγκαία μέτρα. Οι απειλές προς τους ανεμβολίαστους θα αποτυπωθούν και στους Ρομά”.
Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι το ΚΚΕ θα πιέσει στην κατεύθυνση αναγνώρισης της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, ως επίσημου φορέα εκπροσώπησης των Ρομά, που ζουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης...