Τελευταία νέα
Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις δηλώσεις για τον «άγνωστο Χ» Τσίπρας από την Τήλο: Στα πρόσωπα των ακριτών μας βλέπεις τη θέληση ενός λαού Νάσος Αθανασίου: Η αναφορά στον Μητσοτάκη έγινε σαν παράδειγμα προς αποφυγή, διαστρεβλώθηκαν όσα είπα Επιστολή Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου – «Οι σχέσεις μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω» «Βράζει» η ΝΔ με τις δηλώσεις Αθανασίου για τα Τέμπη – Ζητούν διαγραφή του Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα έχει απόλυτη υποχρέωση να περάσει από την πόρτα που άνοιξε η Τουρκία Νίκος Δένδιας: Ανύπαρκτη η τουρκική παραβατικότητα μετά την επίσκεψή μου εκεί Κικίλιας: Στο +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι «Σκίζει» τον Μητσοτάκη η γερμανική SZ: Η οργή στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη δεν αφορά πλέον μόνο στους νεκρούς-Αύξηση τιμών, περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις και μια ολοένα πιο αυταρχική κυβέρνηση τα αίτια Ο Κώστας Μπακογιάννης με τον γιό του, ντυμένο τσολιά, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου Η ΝΔ ζητάει τη διαγραφή του Νάσου Αθανασίου – «Διαγωνισμός κανιβαλισμού, τυμβωρυχίας, κυνισμού και χυδαιότητας» Το έγκλημα ΔΕΝ θα ξεχαστεί: Με μαύρα περιβραχιόνια, πένθιμες κορδέλες και κονκάρδες για τα Τέμπη παρέλασαν μαθητές για την 25η Μαρτίου

Συναντήσεις της βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και της ΔΕΥΑ Κατερίνης

10/02/2021

Συναντήσεις της βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και της ΔΕΥΑ Κατερίνης και το διοικητή του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης.

Στο πλαίσιο των θεσμικών της παρεμβάσεων η βουλευτής Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και μετά την κατάθεση αναφοράς στην βουλή την 18/11 /2020 για την ανάγκη αναβάθμισης σε λιμεναρχείο του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης συναντήθηκε διαδοχικά με το διοικητή του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Κατερίνης, υποπλοίαρχο κ. Αδαμίδη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης κ. Αστέριο Μπουσνάκη.

Η συνάντηση με τον Λιμενάρχη

Στη συνάντηση με τον Λιμενάρχη, συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση και με την αναβάθμιση σε Λιμεναρχείο, με κυριότερο την ανάγκη λήψης σχετικής απόφασης από την κεντρική διοίκηση του Κράτους και τη μεταστέγαση από τα σημερινά ακατάλληλα γραφεία σε νέα, που θα κατασκευαστούν σε χώρο που ήδη υπάρχει στο Λιμάνι της Παραλίας.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και πρόεδρο του Λ.Τ

Επιπλέον η βουλεύτρια Πιερίας συναντήθηκε την Δευτέρα 8/2 με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Αστέριο Μπουσνάκη. Ακολούθησε μια διεξοδική συζήτηση για θέματα που αφορούν και το Λιμενικό Ταμείο και την ΔΕΥΑΚ.

Σε ότι αφορά το Λιμενικό ταμείο ο κ. Μπουσνάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στον σχεδιασμό για την άμεση κατασκευή εγκαταστάσεων για την στέγαση του Λιμεναρχείου, τον προγραμματισμό για τα έργα υποδομής που έχουν σχεδιαστεί για τα λιμάνια της Πιερίας και αφορούν την συντήρηση υπαρχουσών εγκαταστάσεων, αλλά και την κατασκευή άλλων, που θα τα καταστήσουν φιλικά και προσβάσιμα για τους πολίτες. Ακόμη αναφέρθηκε στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και με τους τρεις δήμους της Πιερίας και αφορούν τον καθαρισμό των λιμανιών και ιδιαίτερα της Βόρειας Πιερίας όπου λόγω και των μυδοκαλλιεργειών υπάρχει πολύ μεγάλος όγκος απορριμμάτων. Τέλος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας υδατοδρομίου σε πρώτη φάση στην παραλία Κατερίνης και το σχεδιασμό του Λιμενικού Ταμείου που δυστυχώς πηγαίνει πίσω, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης προσωπικού.

Στην συνέχεια ο κ. Μπουσνάκης αναφέρθηκε στην ΔΕΥΑΚ, λέγοντας ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πρέπει να περάσει σε ιδιώτες. Τόνισε την μεγάλη έλλειψη προσωπικού καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις εδώ πολλά χρόνια, καθώς επίσης και την ανάγκη στήριξης της υπηρεσίας με βασικές ειδικότητες όπως του χημικού μηχανικού που είναι απολύτως απαραίτητος για τον έλεγχο του βιολογικού σταθμού της Κατερίνης.

Η κα Σκούφα

Η κ. Σκούφα ζήτησε ενημέρωση για τα τεράστια προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν κοινότητες της Πιερίας, όπως ο Κούκος και άλλα γειτονικά χωριά, αλλά και την επιτακτική ανάγκη αλλαγής των αμιαντοσωληνών στον Κορινό που είναι άλλωστε και επικίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων.

Ο άμεσος προγραμματισμός της ΔΕΥΑΚ

Ο κ. Μπουσνάκης απάντησε ότι η μελέτη είναι έτοιμη και το έργο εντάσσεται άμεσα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορά και τον Κορινό αλλά και άλλες κοινότητες ώστε σταδιακά να αντικατασταθούν όλοι οι αμιαντοσωλήνες των δικτύων. Αναφέρθηκε στο τεράστιο ενεργειακό κόστος που έχει η ΔΕΥΑΚ και την αναγκαιότητα δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων που θα μειώσουν το κόστος διανομής του νερού και άρα τα δημοτικά τέλη. Μάλιστα υπάρχουν και οι συγκεκριμένοι χώροι για την δημιουργία τους.

Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και δημοτικός σύμβουλος κ. Ευστάθιος Κεραμιδιώτης εξήγησε τον τρόπο διάγνωσης προβλημάτων στο δίκτυο ώστε η ενημέρωση για τυχόν βλάβες να έρχεται νωρίς ώστε να αποφεύγονται διακοπές στην υδροδότηση.

Η κα Σκούφα ευχαρίστησε τον κ. Αστέριο Μπουσνάκη και τον κ. Στάθη Κεραμιδιώτη για την ενδελεχή ενημέρωση και τόνισε ότι θα συνδράμει σε όποια ενέργεια ή προγραμματισμό έργου του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και της ΔΕΥΑΚ που είναι προς όφελος των πολιτών της Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης.

Διαβάστε επίσης...