Τελευταία νέα
Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα Η κατάρρευση του ΕΣΥ «σκοτώνει»: 78 θάνατοι-686 διασωληνωμένοι ΚΚΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία» – 10 προτάσεις

Μαν.Συντυχάκης:Απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Ιανουάριος 10, 2022

Επίκαιρη Ερώτηση του  Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Συντυχάκη Μανώλη προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (Επανακατάθεση)

Τα πρώτα σχέδια, για το ξήλωμα και την απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, έκαναν την εμφάνιση τους , χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα και ενημέρωση για το τι θα γίνει στο μέλλον, προκαλώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα αφού δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με την εταιρεία του δημοσίου. Παράλληλα, ενώ έχει γίνει η μεταβίβαση στην ιδιωτική εταιρεία, δεν υπάρχει τίποτα που να κατοχυρώνει τους εργαζόμενους.

Ανασφάλεια επικρατεί και στα αθλητικά σωματεία, που αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις τόσο των κλειστών και ανοιχτών χώρων όσο και τις παραθαλάσσιες που αφορούν τους ναυταθλητικούς συλλόγους με όλο τον εξοπλισμό και τα σκάφη τους.

Την ίδια ώρα, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, να πραγματοποιηθούν επισκευές και συντηρήσεις που αφορούν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Χρειάζεται να δοθεί γενναία οικονομική στήριξη και να γίνουν εργασίες που θα αναβαθμίσουν το Κέντρο, έτσι ώστε με ασφάλεια οι αθλητές και οι αθλήτριες να μπορούν να προπονούνται. Τα παραπάνω αφορούν τους αθλητές υψηλού επιπέδου, τους αθλητές εθνικών ομάδων που αξιοποιούν το Κέντρο για την προετοιμασία τους αλλά και τον λαό και την νεολαία που το επισκέπτονται.

Οι διάφορες γενικές υποσχέσεις για τη μετεγκατάσταση, η οποία θα είναι δήθεν καλύτερη, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς το μέρος, η διαδικασία, το καθεστώς που θα επικρατεί είναι “λόγια του αέρα” τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκρυσμα. Μάλιστα, στα παραπάνω προστίθεται το απροειδοποίητο ξήλωμα των εγκαταστάσεων από τον επενδυτή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

  • Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και να διευκρινιστεί το θέμα της σύμβασης παραχώρησης που μέχρι σήμερα δεν έχει ανανεωθεί.
  • Να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και να προχωρήσουν τα έργα που αφορούν την συντήρηση και την επισκευή όλων των εγκαταστάσεων.
  • Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι σχετικά με το μέλλον των εγκαταστάσεων αλλά και των ίδιων σε περίπτωση μετεγκατάστασης, παρέχοντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα.
Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης...