Τελευταία νέα
Παντελώς ανεξέλεγκτη η ΕΥΠ! Η κυβέρνηση «στήνει» αντιπερισπασμό με υποκλοπές… ΣΥΡΙΖΑ; Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Το καθεστώς Μητσοτάκη γνωρίζει ότι έρχεται γρήγορα η κατάρρευσή του Πισώπλατη μαχαιριά από τον Λοβέρδο στον Ανδρουλάκη! Ηλιόπουλος: “Μάταια προσπαθεί το καθεστώς Μητσοτάκη να κρυφτεί από τις ευθύνες του” Υπονοούμενα Γεωργιάδη πως Ρωσία και Τουρκία επιδιώκουν πολιτική αποσταθεροποίηση, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση O Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για Αθανασίου: Τέτοιες απόψεις ακούγονταν στη Βουλή μόνο από τη Χρυσή Αυγή Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας μάταια προσπαθεί να υποδαυλίσει ένταση» Μάντζος: «Είναι πλέον σαφές ότι η ΝΔ ”κλείνει το μάτι” στα ακροδεξιά και νεοσυντηρητικά ακροατήρια» Καταγγελλία ΜεΡΑ25: Αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν πολίτη στις τουαλέτες του ΑΤ Ομόνοιας Οικονόμου σε Τσίπρα: Ισχυροί και ανθεκτικοί οι θεσμοί όπως έχει αποδειχθεί από το 1974 και ιδιαίτερα το 2015 Μάντζος για Γεωργιάδη στους NYT: Η κυβέρνηση σκόπιμα συντηρεί ένα θρίλερ κατασκόπων με «αόρατους εχθρούς»

Μαν.Συντυχάκης:Απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Ιανουάριος 10, 2022

Επίκαιρη Ερώτηση του  Βουλευτή Ηρακλείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Συντυχάκη Μανώλη προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (Επανακατάθεση)

Τα πρώτα σχέδια, για το ξήλωμα και την απαξίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, έκαναν την εμφάνιση τους , χωρίς να υπάρχει χρονοδιάγραμμα και ενημέρωση για το τι θα γίνει στο μέλλον, προκαλώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα αφού δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με την εταιρεία του δημοσίου. Παράλληλα, ενώ έχει γίνει η μεταβίβαση στην ιδιωτική εταιρεία, δεν υπάρχει τίποτα που να κατοχυρώνει τους εργαζόμενους.

Ανασφάλεια επικρατεί και στα αθλητικά σωματεία, που αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις τόσο των κλειστών και ανοιχτών χώρων όσο και τις παραθαλάσσιες που αφορούν τους ναυταθλητικούς συλλόγους με όλο τον εξοπλισμό και τα σκάφη τους.

Την ίδια ώρα, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, να πραγματοποιηθούν επισκευές και συντηρήσεις που αφορούν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Χρειάζεται να δοθεί γενναία οικονομική στήριξη και να γίνουν εργασίες που θα αναβαθμίσουν το Κέντρο, έτσι ώστε με ασφάλεια οι αθλητές και οι αθλήτριες να μπορούν να προπονούνται. Τα παραπάνω αφορούν τους αθλητές υψηλού επιπέδου, τους αθλητές εθνικών ομάδων που αξιοποιούν το Κέντρο για την προετοιμασία τους αλλά και τον λαό και την νεολαία που το επισκέπτονται.

Οι διάφορες γενικές υποσχέσεις για τη μετεγκατάσταση, η οποία θα είναι δήθεν καλύτερη, χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς το μέρος, η διαδικασία, το καθεστώς που θα επικρατεί είναι “λόγια του αέρα” τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκρυσμα. Μάλιστα, στα παραπάνω προστίθεται το απροειδοποίητο ξήλωμα των εγκαταστάσεων από τον επενδυτή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

  • Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και να διευκρινιστεί το θέμα της σύμβασης παραχώρησης που μέχρι σήμερα δεν έχει ανανεωθεί.
  • Να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και να προχωρήσουν τα έργα που αφορούν την συντήρηση και την επισκευή όλων των εγκαταστάσεων.
  • Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι σχετικά με το μέλλον των εγκαταστάσεων αλλά και των ίδιων σε περίπτωση μετεγκατάστασης, παρέχοντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα.
Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης...