Τελευταία νέα
Ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το «Chabad House» στου Ψυρρή – «Η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη» Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: «Βρείτε μου βίλα στο Σούνιο με 500 ευρώ» Τέρμα η “φαρσοκωμωδία” Καραμανλή – Μητσοτάκη ένα μήνα μετά τα Τέμπη: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο “παραιτηθείς” υπουργός! Star: “Ήταν σε ανοιχτή γραμμή όλον αυτόν τον καιρό…” «Κλειδώνει» η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες Κανονικά υποψήφιος στις Σέρρες ο Κ. Αχ. Καραμανλής Φράχτης στον Έβρο: «Μπλόκο» στη χρηματοδότησή του στήνει ο Παπαδημούλης – «Θέλουν να επανέλθει το χάος» απαντά η κυβέρνηση Καταρρέει … ο Μητσοτάκης! Από την αλαζονεία της αυτοδυναμίας στην ομολογία … “Μπορεί να έχουμε κυβέρνηση Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη στις 22 Μαΐου”! Οικονόμου για Παπαδημούλη: «Σαφέστατη η πρόθεση ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει το χάος στο μεταναστευτικό» Εκλογές: Νέο σποτάκι από τη ΝΔ (βίντεο) «Σύνθημά μας είναι το έργο μας» – Νέο προεκλογικό βίντεο της ΝΔ Εκλογές: Πόσοι νέοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά Πλεύρης: Είναι προκλητικό να μιλάει το ΠΑΣΟΚ για κομματικούς διορισμούς

Σ. Κυμπουροπουλος: “Εγκαθίδρυση Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”

11/02/2021

Ο  Στέλιος Κυμπουρόπουλος Ευρωβουλευτής της ΝΔ εκανε παρεμβαση στην Ευρωβουλη οπου τονισε οτι ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα ενάντια στην οικονομική ύφεση που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα μας ως Ελλάδα, αφού είμασταν από τα πρώτα κράτη που υπέβαλαν εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και μάλιστα με εγκωμιαστικά σχόλια για την ανάλυση και τις παρεμβάσεις του.

Το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σύνολο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που θα αυξήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσει δύο βασικές σύγχρονες προκλήσεις: την πράσινη μετάβαση και την ψηφιακή μετάβαση.

Έκλεισε λέγοντας «Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα Ταμεία καταφέραμε να δημιουργήσουμε το δικό μας εμβόλιο δισεκατομμυρίων ευρώ κατά της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης των πολιτών μας!»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα μας ως Ευρώπη ενάντια στην οικονομική ύφεση που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Δεν αρκεί όμως μόνο ο σχεδιασμός… Πρέπει να επιταχύνουμε, πρέπει να ρίξουμε στην αγορά ζεστό χρήμα τώρα…η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και οι οικονομικοί δείκτες τείνουν να χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα.

Οι επιπλέον πόροι ως νέο χρήμα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουν στοχευμένες παρεμβάσεις, ώστε να δρομολογηθούν επενδύσεις με σκοπό τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Μετά από χρόνια αμφισβήτησης για την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα μας ως χώρα είμαι περήφανος να σας πω ότι είμαστε από τα πρώτα κράτη που υπέβαλαν εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και μάλιστα με εγκωμιαστικά σχόλια για την ανάλυση και τις παρεμβάσεις του. Η δυναμική αντιμετώπιση και η άμεση αντίδραση που επιδεικνύουμε ως Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα θεωρώ και αναγνωρίζεται από παντού ότι είναι αξιοσημείωτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελκ

Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μας περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σύνολο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που θα αυξήσουν τη δυνητική ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα.

Επιπλέον, το σχέδιο μας θα επιτύχει αυτόν τον στόχο αντιμετωπίζοντας δύο βασικές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες σύγχρονες προκλήσεις: την πράσινη μετάβαση, εξασφαλίζοντας οικονομική ανάπτυξη συμβατή με την αειφορία για το κλίμα, και την ψηφιακή μετάβαση, διασφαλίζοντας ανάπτυξη που οδηγείται από την παραγωγικότητα και την καινοτομία.

Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα Ταμεία καταφέραμε να δημιουργήσουμε το δικό μας εμβόλιο δισεκατομμυρίων ευρώ κατά της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης των πολιτών μας!

Διαβάστε επίσης...