Τελευταία νέα
Σε Κύπρο και Αίγυπτο ο Δένδιας – Συνάντηση με Σούκρι Lockdown με το βλέμμα στον Μάιο: Τα επόμενα βήματα και η αναπροσαρμογή της στρατηγικής Πελώνη: “Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη διερευνώνται…”- Αμηχανία στην κυβέρνηση για το όργιο αστυνομικής βίας Αστυνομική βία εκτός ελέγχου: Σιγή ιχθύος Χρυσοχοΐδη, αμήχανη απάντηση Μαξίμου για την απρόκλητη επίθεση στη Νέα Σμύρνη – Τσίπρας: Ενορχηστρωτής ο Μητσοτάκης ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ στο “Π”: Η αποτυχία ενός επιτελάρχη ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ στο “Π”: Το στοίχημα της πενταετίας “ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ” (video – Ελληνοφρένεια) Εξόργισε τους δημότες η θέση του Δήμου Ν. Σμύρνης για την αστυνομική βία Πετάει “αετό” η Πελώνη για τη Νέα Σμύρνη: Απάντησε για την αστυνομική βία εναντίον πολιτών με “τρικάκια που στοχοποιούν” τη Μαρέβα και Κουφοντίνα Καταστολή: Κοινή δράση ΜέΡΑ25, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζητά ο Βαρουφάκης Τα είπαν όλα οι “Πάνθηρες”: Σήμερα οι μάσκες έπεσαν, από τη μία οι κάτοικοι, η γειτονιά που μας χειροκρόταγε από τα μπαλκόνια, από την άλλη, οι μπάτσοι, τα φερέφωνά τους στην τηλεόραση και οι αιρετοί ισαποστάκηδες Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία για τα γεγονότα και η δημοσιογραφία της… ΥΕΝΕΔ

Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με τον Βούλγαρο ομόλογό του

13/02/2021

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα,  πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας, κ. Plamen Manushev.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεχή βελτίωση στις σχέσεις των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο οι δύο επιτροπές μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους πάνω σε μια ευρεία θεματολογία. Στη συνέχεια ενημέρωσε τον ομόλογό του για την τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ανέφερε πως ενώ η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρα και μέλος του ΝΑΤΟ αμφισβητεί ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών της Ε.Ε., της Ελλάδας και της Κύπρου, και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο Έλληνας βουλευτής, παραμένει προσηλωμένη στο διάλογο και εργάζεται για την ειρήνη αποτελώντας παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο, πρόσθεσε, δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος υπό την απειλή πολέμου και αβάσιμων μονομερών διεκδικήσεων. Η Τουρκία, σημείωσε, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης προς την Ε.Ε. προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά και πολιτικά οφέλη και συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί η στάση της, τόνισε δε ότι αν συνεχιστούν οι προκλήσεις θα πρέπει στο Συμβούλιο Κορυφής του Μαρτίου να της επιβληθούν κυρώσεις.

Ο κ. Plamen Manushev εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διεύρυνσης των σχέσεων των δύο χωρών και τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος επίλυσης διαφορών μεταξύ γειτονικών κρατών είναι ο διάλογος μέσω της διπλωματικής οδού και ο σεβασμός των κανόνων καλής γειτονίας. Ο κ. Manushev ανέφερε ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας καλωσόρισε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία και την αποκλιμάκωση της έντασης. Τέλος, ο Βούλγαρος βουλευτής είπε ότι η χώρα του βασίζεται στη στήριξη της Ελλάδας για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε επίσης...