Τελευταία νέα
H Fraport πάλι κερδοφόρα χάρη στην «βοήθεια» του ελληνικού δημόσιου ταμείου Δήμος Πάτρας: Ανακοίνωση-οχετός της δημοτικής παράταξης της ΝΔ “Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας, η κατάσταση αφέθηκε απο χθες, η Πυροσβεστική ήρθε 8.30 το βράδυ”: Τσουνάμι οργής και καταγγελιών για εγκληματική ολιγωρία στις Ροβιές (vid) Φωτιά Εύβοια: Στην Λίμνη την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης Αρχαία Ολυμπία – Μενδώνη: Γίνεται ό,τι είναι δυνατό για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου “Σφάζονται” Χρυσοχοΐδης-Πατούλης με Σκρέκα για το πως ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη… “Ολοκαύτωμα το καταλαβαίνετε; Ερχόταν η φωτιά προς τις Ροβιές και δεν υπήρχε ένα εναέριο μέσο” (vid) “Δεν μας βοηθήσανε, οι κάτοικοι έσβησαν τα σπίτια” κατήγγειλε κάτοικος της Καυκανιάς (vid) SOS και η Αρχαιά Ολυμπία από φαύλες και διεφθαρμένες υποτελείς εξουσίες Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια-Κυβερνήσεις που νοιάζονται μόνο για εξουσίες και χρήμα Μητσοτάκης: Όλα τα διαθέσιμα μέσα και δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες Σφοδρή επίθεση Σπίρτζη για την Βαρυμπόμπη: Δεν μπορεί ένας περιοδεύων θίασος, αλαζονικός, με επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη, να “αλληλοσυγχαίρεται” με τόσο μεγάλες ευθύνες (vid)
E-thessalia.gr

Τον Σεπτέμβριο η προκήρυξη προγράμματος Νέων Αγροτών με κοινοτικούς πόρους 420εκ. ευρώ

Τον Σεπτέµβριο θα προκηρυχθεί το πρόγραµµα των Νέων Αγροτών µε κοινοτικούς πόρους συνολικού προϋπολογισμού 420 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ τον Οκτώβριο αναμένονται τα Σχέδια βελτίωσης µε 180-200 εκατ. ευρώ. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Οικονόμου στη Βουλή.
Για τα Σχέδια Βελτίωσης αναµένεται µέσα στο καλοκαίρι η προδηµοσίευση του προγράµµατος που βρίσκεται προς επεξεργασία, ώστε να µπορέσουν να προετοιµαστούν οι ενδιαφερόµενοι µε τους φακέλους τους. Εκτιµάται πως οι δαπάνες που θα ενταχθούν ως επιλέξιµες στο µέτρο θα έχουν πιο «πράσινο» προσανατολισµό, µε επίκεντρο τη γεωργία ακριβείας και εξοπλισµό που εξοικονοµεί εισροές (ενέργεια, αγροεφόδια).
Σύµφωνα µε τον υφυπουργό, στα καινούργια Σχέδια Βελτίωσης θα έχουν το δικαίωµα να υποβάλουν αίτηση και οι νέοι αγρότες της περιόδου 2016-2018 που κόπηκαν και οι επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης. «Και, προφανώς, όλοι οι παραγωγοί – που θα κάνουν αίτηση και θα ενταχθούν και στο καινούργιο πρόγραµµα των νέων αγροτών», σηµείωσε.
Σχετικά µε το καινούργιο πρόγραµµα Νέων Αγροτών, από τους µελετητές εκτιµάται πως οι όροι που έχουν τεθεί για την ένταξη αλλά και οι πολυετείς δεσµεύσεις (7-8 έτη) θα συγκρατήσουν τον αριθµό των φακέλων σε λογικά επίπεδα, παρά τον διπλασιασµό του πριµ που θα φτάσει τα 35-40.000 ευρώ. Συγκεκριµένα, προβλέπεται ένας αριθµός αιτήσεων περί τις 10.000, ενώ, σύµφωνα µε την προδηµοσίευση της σχετικής προκήρυξης, «στην περίπτωση µη επάρκειας πόρων, εγκρίνονται κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις µε την υψηλότερη βαθµολογία ενώ οι υπόλοιπες αιτήσεις απορρίπτονται». Αυτό σηµαίνει πως δεν θα υπάρχουν επιλαχόντες παρά µόνο απορριπτόµενοι ή δικαιούχοι στο πρόγραµµα, εκτός και αν αλλάξει κάτι στην τελική προκήρυξη. Γεγονός είναι πως οι φάκελοι των Νέων Αγροτών ήδη βρίσκονται στο στάδιο της προετοιµασίας, αν και λείπουν ακόµα κρίσιµες διευκρινίσεις για να στηθούν επαρκή επιχειρηµατικά σχέδια.
Τρίμηνη παράταση για τα αιτήματα πληρωμής β’ δόσης Νέων Αγροτών
Στο μεταξύ, παρατείνεται κατά τρεις μήνες η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων β’ πληρωμής (τελική πληρωμή), έπειτα από τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης (ΥΑ8585/10.10.2016) η οποία υπεγράφη.
Η παράταση της προθεσμίας αφορά μόνο την υποβολή των αιτημάτων πληρωμής και όχι των αιτημάτων τροποποίησης, αφού όπως σημειώνεται, η διάρκεια των επιχειρηματικών σχεδίων παραμένει τετραετής, κάτι που καθιστά μη εφικτό το να τροποποιηθεί επιχειρηματικό σχέδιο που έχει λήξει.
Ως προς τα αιτήματα τελικής πληρωμής που έχουν ήδη κατατεθεί, εφόσον είναι πλήρη και εφόσον έχει υποβληθεί η βεβαίωση του ΜΑΑΕ για την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα γεωργού με τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης έτους 2021, εκκαθαρίζονται και προωθούνται στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...