Τελευταία νέα
H Fraport πάλι κερδοφόρα χάρη στην «βοήθεια» του ελληνικού δημόσιου ταμείου Δήμος Πάτρας: Ανακοίνωση-οχετός της δημοτικής παράταξης της ΝΔ “Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας, η κατάσταση αφέθηκε απο χθες, η Πυροσβεστική ήρθε 8.30 το βράδυ”: Τσουνάμι οργής και καταγγελιών για εγκληματική ολιγωρία στις Ροβιές (vid) Φωτιά Εύβοια: Στην Λίμνη την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης Αρχαία Ολυμπία – Μενδώνη: Γίνεται ό,τι είναι δυνατό για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου “Σφάζονται” Χρυσοχοΐδης-Πατούλης με Σκρέκα για το πως ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη… “Ολοκαύτωμα το καταλαβαίνετε; Ερχόταν η φωτιά προς τις Ροβιές και δεν υπήρχε ένα εναέριο μέσο” (vid) “Δεν μας βοηθήσανε, οι κάτοικοι έσβησαν τα σπίτια” κατήγγειλε κάτοικος της Καυκανιάς (vid) SOS και η Αρχαιά Ολυμπία από φαύλες και διεφθαρμένες υποτελείς εξουσίες Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια-Κυβερνήσεις που νοιάζονται μόνο για εξουσίες και χρήμα Μητσοτάκης: Όλα τα διαθέσιμα μέσα και δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες Σφοδρή επίθεση Σπίρτζη για την Βαρυμπόμπη: Δεν μπορεί ένας περιοδεύων θίασος, αλαζονικός, με επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη, να “αλληλοσυγχαίρεται” με τόσο μεγάλες ευθύνες (vid)
E-thessalia.gr

Το εμβόλιο JOHNSON & JOHNSON παρέχει 100% προστασία από τη νοσηλεία, 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση για το μονοδοσικό εμβόλιο covid-19 της Jahnsen(JOHNSON & JOHNSON). Την διαδικτυακή αυτή εκδήλωση παρακολουθήσαν φαρμακοποιοί δια ζώσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε κεντρικό Ξενοδοχείο του Βόλου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας έναντι της covid-19, καθώς επίσης και φαρμακοποιοί  μέσω του διαδικτύο.
Τα  βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Βερνίκου Γεώργιου, επικεφαλής της θεραπευτικής ομάδας των εμβολίων της Jahnsen για την περιοχή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Cambridge είναι τα εξής:
• το εμβόλιο έχει ιικό φορέα ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26
• ένα φιαλίδιο έχει 5 δόσεις του εμβολίου
• χορηγείται σε άνω των 18 ετών άτομα, για άτομα κάτω των 18 ετών υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη για το αν επιτρέπεται ο εμβολιασμός τους
• οι πιο σοβαρές παρενέργειες είναι ο συνδυασμός θρόμβωσης με θρομβοπενία με συχνότητα 0,31/100.000 (στοιχεία από ΗΠΑ 35 περιστατικά σε 11.2 εκατ. εμβολιασμένους)
• έχουν αναφερθεί περιστατικά αναφυλαξίας 15 λεπτά μετά από τον εμβολιασμό, άλλες παρενέργειες είναι πόνος στο χέρι, κόπωση, μυαλγία, ναυτία, κεφαλαλγία μέχρι μετά από 2 μέρες από τον εμβολιασμό και μέσα σε 2-3 μέρες υποχωρούν τα συμπτώματα
• Παρέχει προστασία από μέτρια – σοβαρή/κρίσιμη COVID-19 66.9% και 66.1%, 14 & 28 μέρες μετά την 1 εφάπαξ δόση αντίστοιχα. Προστασία από σοβαρή/κρίσιμη COVID-19 76.7% και 85.4%, 14 & 28 μέρες μετά την 1 εφάπαξ δόση αντίστοιχα. Παρέχει 100% προστασία από τη νοσηλεία, 28 ημέρες μετά την 1 εφάπαξ δόση.
• οι λήπτες του εμβολίου παρήγαγαν ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα κατά τη διάρκεια τουλάχιστον οκτώ μηνών έναντι όλων των παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης και της Δέλτα
• σε σχέση με στοιχεία συγχορήγησης με το αντιγριπικό εμβόλιο, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία (ένδειξης ή αντένδειξης)
• δεν έχει αποδειχθεί η άμεση ή έμμεση επίδραση σε εγκυμοσύνη και θα πρέπει να εξετάζεται η χορήγησή του κατά την εγκυμοσύνη μόνο όταν τα πιθανά οφέλη υπερτερούν των δυνητικών κίνδυνων, δε μεταφέρεται με το θηλασμό, δεν επηρεάζει την γονιμότητα, δεν επηρεάζει αν ο εμβολιασμένος έχει κάνει χρήση αντισυλληπτικών
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, εκ του νόμου επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα Υγείας, προτείνει στους πολίτες να εμβολιαστούν προς όφελος των ιδίων και του κοινωνικού συνόλου, ώστε να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα στην κανονικότητα. Σχετικό video της εκδήλωσης υπάρχει συνημμένο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου στη κατηγορία: ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ.
https://www.fsmagnesia.gr/webinar/v/

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...