Τελευταία νέα
Σκληρή απάντηση από τη Μαρία Ζαχάροβα στις άθλιες ύβρεις του Μπάιντεν κατά του Πούτιν Άδωνις Γεωργιάδης: Άμεση λύση για τους ΑΜΚΑ Κύπριων φοιτητών με διευκρινιστική εγκύκλιο Λάθη και παραλείψεις στην έρευνα διαπιστώνει το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη Παρέμβαση-σοκ από τον Παύλο Πολάκη για επίδοξους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους που καβάλησαν το καλάμι Στροφή στην καριέρα της Σίας Κοσιώνη – Ήταν όλοι εκεί Μητσοτάκης: Στη Ντόχα αύριο ο πρωθυπουργός Απίστευτο κύμα στήριξης στον Παλαιοχριστιανό (vid) Τα μηνύματα που εκπέμπει ο Στέφανος Κασσελάκης Αυτό είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (vid) Στεφάνι στους πεσόντες του Noratlas κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας – Εικόνες από την απόδοση τιμών στους ήρωες Αρβανίτης: Ξεκάθαρος ο Τσίπρας «Σοβαρευτείτε» Θέση υπέρ της Όλγας Γεροβασίλη θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητά από τη Μόσχα να αναστείλει την απόφαση για τη διάλυση του Memorial

Δεκέμβριος30,2021

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε σήμερα από τη Μόσχα να «αναστείλει» την απόφαση για τη διάλυση του Memorial, του κύριου οργανισμού για την υπεράσπιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, διαπίστωσε το δικαστήριο.

Το δικαστήριο στο οποίο απευθύνθηκε το Μνημείο βάσει της αρχής του επείγοντος, κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να αναστείλει αυτή την απόφαση για όσο διάστημα χρειαστεί για να εξετάσει το Δικαστήριο την καταγγελία της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να επισημάνει στη ρωσική κυβέρνηση ότι προς όφελος των μερών και της καλής διεξαγωγής της διαδικασίας που κινήθηκε ενώπιον του, η εφαρμογή των αποφάσεων για τη διάλυση της οργάνωσης που υπέβαλε την έφεση θα πρέπει να ανασταλεί», δήλωσε το δικαστήριο. στο Στρασβούργο.

Το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η μητρική του εταιρεία Memorial προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενοι το άρθρο 39 των κανονισμών του. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, επιτρέπεται στο Δικαστήριο να επιβάλλει προσωρινά μέτρα στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, όταν οι προσφεύγοντες εκτίθενται σε «πραγματικό κίνδυνο ανεπανόρθωτης ζημίας».

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε σήμερα τη διάλυση του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μέρα αφότου έλαβε την απόφαση να διαλύσει τη μη κυβερνητική οργάνωση Memorial, αποφάσεις που έχουν προκαλέσει κριτική στο εξωτερικό.

Η διάλυση της ρωσικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Memorial, του πυλώνα της καταπολέμησης της καταστολής στη σύγχρονη Ρωσία, είναι «καταστροφικά νέα για την κοινωνία των πολιτών», δήλωσε χθες η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE) Marija Pejčinović Burić.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Memorial ιδρύθηκε το 1989 και το 2016 οι ρωσικές αρχές την συμπεριέλαβαν στη λίστα των «ξένων πρακτόρων». Αυτός ο καθοριστικός παράγοντας, που θυμίζει τον «εχθρό του λαού» της σοβιετικής εποχής, αναφέρεται γενικά σε οργανώσεις ή άτομα που «χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό» και ασκούν «πολιτικές δραστηριότητες»

Η Τεχεράνη πιστεύει ότι η τύχη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο η άλλη πλευρά είναι έτοιμη να δείξει ευελιξία.

Με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...