Τελευταία νέα
Υβρεις αντί απαντήσεις από την κυβέρνηση! Μαρξιστική Σκέψη, τόμος 37 Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2024: αφιέρωμα στον Λένιν Πενήντα χρόνια μετά τις 24.7.1974: Ποιος φοβάται τη μεταπολίτευση; του Κώστα Παπαδάκη  Σχεδόν 70.000 εργαζόμενοι στην πρώτη εφαρμογή της 6ημερης εργασίας! Θέμα αλλαγής Κασσελάκη στο Συνέδριο βάζει ο Μουζάλας Έγκυρες πηγές: «Ξαφνικός έρωτας» Ανδρουλάκη – Κασσελάκη! Στουρνάρας: Σε 40 χρόνια η… ευημερία Δούκας: «Αν θέλουμε την προσέγγιση του «ενός ανδρός αρχή» δεν χρειάζονται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ας ψηφίσουμε κατευθείαν Μητσοτάκη» Σάκης Αρναούτογλου από Βρυξέλλες: Προώθηση πολιτικών για μια προοδευτική, πράσινη, δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη Μαρινάκης: Φαίνεται μια διαφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από καλοκαίρι σε καλοκαίρι Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Το Ιράν καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο τέμενος Αλ Άκσα 

 Απρίλιος 16, 2022

Ισραηλινή επίθεση στο τέμενος Αλ Άκσα

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Said Jatibzade, καταδίκασε σήμερα την επίθεση του Ισραήλ στο τέμενος Al-Aqsa κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα νηστείας για τους μουσουλμάνους πιστούς.

«Τα εγκλήματα των Σιωνιστών κατά του καταπιεσμένου λαού της Παλαιστίνης δείχνουν την αυξανόμενη αδυναμία αυτού του καθεστώτος κατοχής», παρατήρησε ο αξιωματούχος, καταδικάζοντας έντονα τη «βίαιη επίθεση των Σιωνιστών» στους ιερούς τόπους.

Ο Jatibzade χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειες ως ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών και ότι επηρεάζει άμεσα την ηρεμία των ανθρώπων που νήστευαν.

Επίσης, καταλόγισε ως βάναυσες και τρομοκρατικές τις συνεχείς ενέργειες του κατακτητή (Ισραήλ) στα εδάφη της Ιερουσαλήμ (Αλ Κουντς) και στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό των πιστών.

Κάλεσε τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να στηρίξουν τον λαό και να αποτρέψουν τη συνέχιση των ισραηλινών θηριωδιών στην Παλαιστίνη και κάλεσε τους μουσουλμανικούς λαούς και τα έθνη να κινητοποιηθούν.

Κατηγόρησε το Ισραήλ και τους περιφερειακούς και διεθνείς υποστηρικτές του για τις συνέπειες των σιωνιστικών ενεργειών στο Al-Quds και την Παλαιστίνη και ζήτησε σαφή και άμεση απάντηση από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και τις Μουσουλμανικές Χώρες.

Με πληροφορίες  από τον  Διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης...