Τελευταία νέα
Ο ακτιβιστής Η.Γκιώνης καταγγέλλει-«Εν ενεργεία πολιτικοί και επιχειρηματίες στο κύκλωμα μαστροπείας Φιέστες με rafale ενώ η κοινωνία βουλιάζει στην εξαθλίωση Ψηφίστηκε το αναπτυξιακό ν/σ: Υπέρ ΝΔ, κατά ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, επιφυλάξεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛ.ΛΥ Βουλή: Απόπειρα επίθεσης από χάκερς Τζανακόπουλος: “Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό” Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης» Ο Γ. Οικονόμου για μείωση της ανεργίας τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Ηλιόπουλος: Η χώρα πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση σε πανδημία και ακρίβεια Meat Loaf: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Αμερικανός Επικός Ρόκερ Δύο κατηγορίες συνταξιούχων δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας – Ψέματα και αλήθειες για τις συντάξεις Αγωνία… στην Κουμουνδούρου εν αναμονή των νέων δημοσκοπήσεων Το αμερικανικό φλερτ προς την Τουρκία αλλάζει δεδομένα

Το ΜέΡΑ25 στον δρόμο δίπλα στους ανθρώπους του Πολιτισμού

Ιανουάριος 10, 2022

Δυναμική παρουσία του Μέρα25 με τους βουλευτές του κόμματος Κλέωνα Γρηγοριάδη και Κρίτωνα Αρσένη, στελέχη και πολυάριθμα μέλη του ΜέΡΑ25 να ακολουθούν τη μεγάλη πανκαλλιτεχνική πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα, σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Συντονισμένη πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση σε 11 πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα, Σάμος, Χαλκίδα με διαδηλώσεις 49 καλλιτεχνικών σωματείων από την πλευρά δημιουργών, καλλιτεχνών, τεχνικών και όλων των επαγγελμάτων που υπηρετούν τις τέχνες σε όλη τη χώρα με σύνθημα «Η Πανδημία μας έκλεισε μέσα. Η Κυβέρνηση μας βγάζει στον δρόμο».

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού διατρανώνουν το διαρκές αίτημά τους για επαρκή μέτρα στήριξης του Πολιτισμού, που από την πρώτη στιγμή δεν έπαψε να στοχοποιείται, ήδη από το Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα. Την ώρα που αφειδώς διοχετεύονται εκατοντάδες χιλιάδες σε φιέστες με τους εκλεκτούς του συστήματος υπάρχει ουσιαστική απαγόρευση εργασίας για τις μουσικές σκηνές και για τις παραστατικές τέχνες με συνεχείς ματαιώσεις παραστάσεων. Διαχωρισμός κοινού, αποκλεισμός μη εμβολιασμένων θεατών, ποσοστώσεις πληρότητας, γενικευμένος φόβος κοινού, αυξημένα κόστη υγειονομικής φροντίδας για τις παραγωγές, απαγόρευση παραστάσεων για σχολεία, τοπικά lockdown, πρόσφατες ματαιώσεις δημόσιων εκδηλώσεων, υψηλή νόσηση, ανέχεια, ανεργία για τους καλλιτέχνες και πολιτιστική φτώχεια για όλους μας!

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει ενεργά τους καλλιτέχνες στα αιτήματά τους για :

Αλλαγή των υγειονομικών πρωτόκολλων για τις ζωντανές παραστάσεις και τις πρόβες για να διασφαλιστεί η υγεία κοινού και συντελεστών. Μαζικά, επαλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους με ευθύνη του κράτους. Επιπλέον rapid test πριν από κάθε παράσταση.
Ενίσχυση του ΕΣΥ και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας με επιτάξεις ιδιωτικών δομών και μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
Προστατευτικό πλαίσιο αντιμετώπισης του κύματος ακρίβειας και επιδότηση για τις ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών.
Αποκατάσταση του παράλογου αποκλεισμού, όσων εγγράφηκαν στο μητρώο καλλιτεχνών μετά τις 10/1/2020 και άνοιγμα των στοιχείων της Εργάνης σε βάθος τετραετίας.
Στήριξη των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης που αντιμετωπίστηκαν σχεδόν με εχθρότητα από το κράτος.
Μέτρα αποσυμφόρησης για τα ΜΜΜ και μείωση του αριθμού των εκπαιδευόμενων στις αίθουσες διδασκαλίας.

Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης...