Τελευταία νέα
Τ. Αντωνίου στο “Π”: Ο κ. Μητσοτάκης αποτυγχάνει και διχάζει – Οι πολίτες δημιουργούν μια νέα προοδευτική πλειοψηφία Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα που θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις Επανέρχεται ο Γ. Παπανδρέου: “Υπάρχουν παράγοντες της ΝΔ αλλά και εξωθεσμικοί που θέλουν να καθοδηγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ” Πρώτη Ελλάδα στον Δυτικό Κόσμο σε θανάτους-Σπάει ρεκόρ το τελευταίο δεκαπενθήμερο! Κορυφαία Νοτιοαφρικανή γιατρός για τη νέα μετάλλαξη “Ο”: “Μέχρι στιγμής παρατηρείται ανάρρωση ασθενών χωρίς νοσηλεία. Ακόμα και των ανεμβολίαστων” – Ποια είναι τα εντελώς διαφορετικά συμπτώματα από την Δέλτα Νέα επίδειξη κυνισμού από Σκέρτσο: Οι ηλικιωμένοι ευθύνονται για τους αυξημένους θανάτους στην Ελλάδα Συνεχίζει να … εκθέτει τον Μιχ Χρυσοχοίδη αλλά και την κυβέρνηση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Στα θρανία 2000 ΔΙΑΣ για τα βασικά (χρήση όπλων, ανθρώπινα δικαιώματα, ρατσισμός, Ρομά, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, συμπεριφορά στους πολίτες, διαχείριση θυμού…) Μάχη για ζωή για όλους, όχι στον εμφύλιο των φτωχών Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Χάρης Καστανίδης: «Όλες οι μεγάλες τομές μετά την πτώση της δικτατορίας οφείλονταν στο ΠΑΣΟΚ» Η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο κοιμητήριο! Μετά την Black Friday (86 θάνατοι) ήρθε και η … Black Sunday με σχεδόν τριψήφιο αριθμό θανάτων. Νέα εκτόξευση των διασωληνώσεων Εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη η Μετάλλαξη “Όμικρον”: Σε ποιες 7 χώρες εμφανίστηκαν κρούσματα μέσα σε 48 ώρες (vid)

Το ΜέΡΑ25 συμμετέχει και φέτος στην κίνηση «Make Amazon Pay» ενόψει της Black Friday

Νοέμβρης 25, 2021

Το "Make Amazon Pay" λαμβάνει υποστήριξη σε όλο τον κόσμο - The Total  Business

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜΕΡΑ25

Tο ΜέΡΑ25, ως μέλος του πανευρωπαϊκού DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς, συμμετέχει και φέτος στην κίνηση «Make Amazon Pay», μια ευρεία συμμαχία συνδικάτων, κινημάτων και πολιτικών κόμματων από όλο τον πλανήτη ενόψει της Βlack Friday.

Οι μονοπωλιακές πρακτικές του παγκόσμιου εμπορικού κολοσσού της Amazon που γιγαντώθηκαν εν μέσω πανδημίας και lockdown ευθύνονται για την όξυνση τεράστιων κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων αλλά και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Οι μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταγωνιστούν την εταιρία-τέρας ενώ εκείνη έχει επιπλέον εξελιχθεί σε κατεξοχήν παράδειγμα αποφυγής φορολόγησης των υπέρογκων εσόδων της διεθνώς, με αποτέλεσμα τα κράτη να χάνουν ακόμα και αυτό το ελάχιστο μερίδιο εσόδων από το εμπόριό της.

Τα προσωπικά δεδομένα πολλών εκατομμυρίων πολιτών διεθνώς συγκεντρώνονται σε μια ιδιωτική βάση δεδομένων που η Amazon είναι ανεξέλεγκτη ως προς το πώς αυτά επεξεργάζονται και χρησιμοποιούνται περεταίρω, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της εταιρίας είναι πλέον γνωστό και αποδεδειγμένο με έρευνες και εκ των έσω ρεπορτάζ και μαρτυρίες ότι γίνονται θύματα ακραίας εργοδοτικής εκμετάλλευσης.

Τέλος, πρόκειται για μια εταιρία που, παρά το τεράστιο μέγεθος του κύκλου εργασιών της παγκοσμίως, δείχνει επιδεικτικά περιφρόνηση και έλλειψη ενδιαφέροντος προς οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για ελάφρυνση του οικολογικού της αποτυπώματος και το δικό της μέρισμα στην πράσινη μετάβαση.

Για όλους αυτούς τους λόγους και φέτος συνεχίζουμε την καμπάνια του #makeamazonpay και καλούμε κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση να απέχει έστω συμβολικά για μια ακόμα Βlack Friday από αγορές μέσω Amazon, μέχρι η Amazon να πληρώσει αυτά που οφείλει στον πλανήτη Γη!

Διαβάστε επίσης...