Τελευταία νέα
Γιατί ο Πούτιν βαφτίζει ”Ρώσους” τους νεκρούς της ΕΣΣΔ στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο; Του Γιώργου Μητραλιά ΝΑΡ: Τους επικίνδυνους δεσμούς με τις ΗΠΑ θα σπάσει η λαϊκή πάλη Αλ. Τσίπρας για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Η διεθνής αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, είναι η απάντηση σε κάθε μορφής εθνικισμό “Όχι” και από τον Κροάτη Πρόεδρο στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ Κώστας Καραμανλής: Τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα της σοβαρής δουλειάς που έχουμε κάνει στα έργα  Άκρα του τάφου σιωπή… Κυρ. Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για στήριξη του ΕΣΥ – Όπου υπάρχουν ελλείψεις θα καλυφθούν σύντομα Γ. Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός ανέδειξε στις ΗΠΑ την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας, της ασφάλειας Διολίσθηση υιού Παπανδρέου Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με Tiny Kox ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει από τις ΗΠΑ έχοντας εισπράξει χειροκροτήματα αλλά καμία δέσμευση για τα εθνικά μας συμφέροντα Το βιβλίο «Ο Αμερικάνος» παρουσιάζει το Άνω Κάτω στο Καλαμάκι
Kosmoslarissa.gr

Το Μακρυχώρι γιόρτασε τον πολιούχο του, Άγιο Θωμά

Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε και στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών ο πολιούχος της κωμόπολης Άγιος Θωμάς. Το Σάββατο το απόγευμα, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, λειτουργούντος του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Θεολόγου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, συλλειτουργούντος μετά πολλών κληρικών από τις γειτονικές ενορίες.
Κυριακή, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, λειτουργούντος του  εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου π. Στεφάνου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, συλλειτουργούντος μετά του ιερέως του χωριού  π. Ιωάννη.

Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία ακολούθησε παραδοσιακή μουσική και χορευτικά από τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού, πλατεία Ζήση Λιούπα.
Επίσης, ο Σύλλογος πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, χειροποίητα εδέσματα και γλυκίσματα, προσφερόμενα εθελοντικώς από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.

Στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ. Χρήστος Κέλλας  και κ. Ευαγγελία Λιακούλη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τάνια Δόκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Κρικώνης, κ. Γιώργος Ντόντος, και κ. Βασίλης Σίμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Κυρίτσης,κ. Νίκος Μητσογιάννης, κ. Γιώργος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος , ο κ. Ιωάννης Κοντογιάννης, κ. Αστέριος Σαϊτης,  οι πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού και Γόννων κ. Γιώργος Μπανιώρας, μέλη τοπικών συμβουλίων, προέδρων συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...