Τελευταία νέα
Οξύνουν το κλίμα-Σύλληψη «Έλληνα κατασκόπου» μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ-«Ύποπτα παιχνίδια» Δ. Κουτσούμπας: «Ο καπιταλισμός σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα αμφισβητούνται» Κουτσούμπας: Έφτασε η καπιταλιστική κοινωνία σε τέτοια σήψη, που δικαιώματα όπως η άμβλωση αμφισβητούνται Γιάννης Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση» Γ. Βαρουφάκης: «Δεν μας ενδιαφέρει το μετεκλογικό αλισβερίσι» Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης ασκεί μια ΙΧ εξωτερική πολιτική» Πετυχημένη εκδήλωση στα Χανιά για «την παιδεία των αναγκών μας» (φωτογραφίες) Αλ. Τσίπρας: Θέλω να δηλώσω προς όλους τους νομείς και διανομείς του δημόσιου χρήματος ότι μετά τις εκλογές, το πάρτι θα τελειώσει Αμβλώσεις στις ΗΠΑ: Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων Αθήνα: Τούρκος πολιτικός άνοιξε την τουρκική σημαία μπροστά στην Βουλή (φωτο) ΚΚΕ: «Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα αποτελέσει “αιχμή του δόρατος” για την περαιτέρω κλιμάκωση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικότητας εναντίον των λαών» ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για τη ρήτρα της ληστείας»

ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ιούλιος 10,2021

Αρδευτικά έργα που δίνουν λύση στο τεράστιο αρδευτικό πρόβλημα της Ημαθίας, προϋπολογισμού 7.484.744,38€., προωθεί το ΥΠΑΑΤ.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η σύμβαση για ποσό 568.017,36€που αφορά το 1ουποέργο «Κατασκευή κλειστού αγωγού/δικτύου άρδευσης Αγροκτήματος Νέας Στράντζας Νάουσας» της πράξης «Έργα Εκσυγχρονισμού, Εξοικονόμηση Νερού και Ενέργειας των Δικτύων Άρδευσης του ΤΟΕΒ Αγροκτήματος Νάουσας Ν.Ημαθίας», που είναι ενταγμένη στο Μέτρο 4, υπομέτρο 4.3, δράση 1 με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011345244 και συνολικό προϋπολογισμό 7.484.744,38€. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε η ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΤ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού κ. Γιάννη Οικονόμου.

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει τα εξής υποέργα με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς:

  • Κατασκευή νέου κλειστού αγωγού/δικτύου άρδευσης Αγροκτήματος Νέας Στράντζας Νάουσας, για την αντικατάσταση υφιστάμενων ανοιχτών χωμάτινων καναλιών μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης. Το συνολικό μήκος του νέου αγωγού μεταφοράς νερού άρδευσης από το Ρέμα Σιασιάκι μέχρι την κεφαλή του δικτύου άρδευσης αγροκτήματος Νέας Στράντζας είναι 2.975 μ. και του νέου δικτύου άρδευσης θα είναι 5.475 μ. Ο αρχικός προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. ήταν 1.146.553,84 €.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού συστήματος τηλεμετρίας με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση αρδευτικών αντλητικών συγκροτημάτων και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διαρροών και καταναλώσεων. Το υποέργο περιλαμβάνει

α) την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού,

β) την εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου,

γ) την εγκατάσταση μετρητών της παροχής στους ανοικτούς και κλειστούς αγωγούς του αρδευτικού δικτύου,

δ) την εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου όλου του παραπάνω εξοπλισμού από απόσταση (τηλεμετρία),

ε) την τοποθέτηση 1.600 υδρομέτρων, στ) την εγκατάσταση βηνών διακοπής της παροχής νερού και εξαερωτές για την προστασία του δικτύου από βλάβες.

Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 6.084.153,00 €.

  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 100 kWp για NetMetering. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 164.920,00 €.
  • Επίβλεψη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 52.882,00 €.
  • Δαπάνη Σύνδεση Φ/Β Πάρκου NetMetering με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 24.800,00 €.

Το έργο Χρηματοδοτείται από το Μέτρο 4.3.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), που υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών .

Η υλοποίηση του ΠΑΑ 2014-2020 με την σύσταση της νέας Γενικής Γραμματείας υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη και τις νέες οδηγίες που δόθηκαν από τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό και τον αρμόδιο Υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου επιταχύνεται.

Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

Διαβάστε επίσης...