Τελευταία νέα
Άρχισαν οι συνέπειες της ανυπαρξίας Μητσοτάκη: Μετακίνηση του Λευκού Οίκου και ίσες αποστάσεις στο Αιγαίο! Η ανακοίνωση Κυβερνητικές πηγές για την απόκτηση των F-35: «Έγινε το πρώτο βήμα σε μια μακρά διαδικασία» Μετά τον Μπάιντεν “απομονώνει” και ο Μακρόν τον Ερντογάν! Το αποθεωτικό tweet του Γάλλου προέδρου! Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!»

Τριμερής κοινωνική σύνοδος κορυφής μέσω βιντεοδιάσκεψης.

24/03/2021

Charles Michel, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Τριμερής κοινωνική σύνοδος κορυφής μέσω βιντεοδιάσκεψης, 24 Μαρτίου 2021
Κυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης

Το κύριο θέμα αυτής της τριμερούς κοινωνικής συνόδου κορυφής είναι το «Πώς μπορεί να επιτευχθεί μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη».

Οι συζητήσεις σε αυτή τη σύνοδο κορυφής θα επικεντρωθούν σε τρεις τομείς:

  • διαχείριση της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με παράλληλη διατήρηση των μέτρων έκτακτης ανάγκης
  • συμβολή των κοινωνικών εταίρων σε ενωσιακό και εθνικό επίπεδο για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη
  • η πορεία προς την κοινωνική σύνοδο κορυφής του Πόρτο

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Στη σύνοδο κορυφής συμπροεδρεύουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο αρχηγός του κράτους ή της κυβέρνησης που ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία· αυτή τη φορά, πρόκειται για τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας António Costa.

Οι συμμετέχοντες κοινωνικοί εταίροι σε ευρωπαϊκό επίπεδο περιλαμβάνουν οργανώσεις εργοδοτών, όπως η BusinessEurope, και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ETUC).

Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης οι υπουργοί Απασχόλησης της Πορτογαλίας και των χωρών που θα ασκήσουν προσεχώς την Προεδρία (Σλοβενία και Γαλλία).

Διαβάστε επίσης...