Τελευταία νέα
Σάλος για το σεξιστικό συνέδριο Γονιμότητας – Απέσυραν την στήριξή τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ΕΡΤ και ΑΠΕ Βόρεια Μακεδονία – EURO 2020: Αρνείται να αλλάξει ονομασία η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βαρώσια: Εφαρμογή των ψηφισμάτων του OHE χωρίς άλλη καθυστέρηση ζητά η Κύπρος Για το Κυπριακό συζήτησαν Γκουτέρες – Τζόνσον στο περιθώριο της G7 Τρικάκια του Ρουβίκωνα έξω από το γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου (pics) Τρικάκια και πανό του Ρουβίκωνα έξω από το γραφείο του Γιάννη Λοβέρδου (video) Συνέδριο μεσαιωνικού σκοταδισμού υπό την αιγίδα κυβέρνησης και ΠτΔ Ο Νίκος Δένδιας για «την ασφάλεια του ανήκειν» στην Ευρωπαϊκή Ένωση Καταιγίδα αποκαλύψεων: Έτσι σαμποτάρισαν το FBI όταν εντόπισε Έλληνα πολιτικό (pic) Ξεκάθαρο φίμωμα Τσίπρα με εντολή από Μαξίμου! Τασούλας: «Θα του ζήταγα και να δευτερολογήσει!» Νεκρός 35χρονος από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη! Έρευνες και για όχημα που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά (vid) Ν. Ηλιόπουλος: Με εντολή Μητσοτάκη η φίμωση του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή-Δείχνει μία βαθύτατα φοβισμένη κυβέρνηση
E-thessalia.gr

Τροποποιείται η μελέτη διαμόρφωσης σε τμήμα της Ζάχου για τη διατήρηση τριών αιωνόβιων πλατάνων

Την τροποποίηση της μελέτης για το έργο διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη ως ήπιας κυκλοφορίας, στο τμήμα της οδού Ζάχου από την οδό Μακρυγιάννη έως την Γιάννη Δήμου θα εγκρίνει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με την εισήγηση, κατά την εφαρμογή της μελέτης διαπιστώθηκε ότι επί της Ζάχου, εντός του οδοστρώματος, υπάρχουν τρία μεγάλα αιωνόβια πλατάνια που θα εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Το ένα βρίσκεται πριν την οδό Φτέρη και τα δύο μετά από αυτή, σε απόσταση περίπου 12 μέτρων από τη γωνία Φτέρη με Ζάχου. Η Υπηρεσία του Δήμου προσπάθησε σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία να βρει τη βέλτιστη λύση με τη διατήρηση τόσο των αιωνόβιων πλατάνων όσο και των χαρακτηριστικών της οδού. Πρότεινε έτσι στο τμήμα από την Μακρυγιάννη έως τη Γιάννη Δήμου ο ποδηλατόδρομος να συνεχιστεί εντός του οδοστρώματος της οδού όπως ισχύει και σε άλλα τμήματα του έργου. Η διατήρηση των πλατάνων θα γίνει με διαμόρφωση εσοχών για στάθμευση οχημάτων.
Ανάδοχος για την ανάπλαση χώρων στα Παλαιά Βόλου
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έρχεται προς έγκριση το πρακτικό του διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στα Παλαιά Βόλου. Ο διαγωνισμός είχε προϋπολογισμό 1.178.000 ευρώ και πρώτος μειοδότης αναδείχθηκε ο κ. Κ. Μπουλογιάννης που πρόσφερε μέση έκπτωση 53,83%. Η δαπάνη του έργου διαμορφώνεται μετά την έκπτωση στο ποσό των 560.589,96 ευρώ.
Η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει και τον νέο προσωρινό ανάδοχο για την διαμόρφωση της πλατείας Πανεπιστημίου. Ο διαγωνισμός θα κατακυρωθεί στην εταιρεία «BUILD & BOND ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ», με μέση έκπτωση 24,00% και συμβατικό ποσό 425.994,42 € (χωρίς Φ.Π.Α.).
Προσωρινός ανάδοχος θα οριστεί από την Οικονομική Επιτροπή και για το έργο κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες. Η σύμβαση θα κατακυρωθεί στην εταιρεία «Κ. Σπανός & ΣΙΑ Ε.Ε.».
Στο μεταξύ, σε ανάδοχο θα κατακυρωθεί η σύμβαση και για τα έργα πυροπροστασίας ενώ ο οικονομικός φορέας Σπ.Τσιρνόβας και ΣΙΑ ΕΕ, με μέση έκπτωση 26% και ποσό 47.741,93 θα αναλάβει την διαγράμμιση του οδικού δικτύου.
Καθαρισμός δημοτικών οικοπέδων
Στον καθαρισμό δημοτικών οικοπέδων για πυροπροστασία θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου που θα αναθέσει την υπηρεσία στις δημοτικές ενότητες σε εταιρεία έναντι του ποσού των 22.873,04 ευρώ με ΦΠΑ. Το πρακτικό του διαγωνισμού θα εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή που συνεδριάζει τη Δευτέρα.
Ειδικότερα θα γίνει καθαρισμός των δημοτικών οικοπέδων από ξερά χόρτα, αυτοφυή βλάστηση, θάμνους, κλάδεμα ή κόψιμο δέντρων όπου απαιτείται και απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών (π.χ. σκουπίδια, ογκώδη απορρίμματα) που τυχόν υπάρχουν, για αποφυγή των πυρκαγιών κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου σε δημοτικά οικόπεδα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...

Ενημέρωση…

Ενημέρωση… Κλείδωμα Άρθρου:  Free Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου Σκίτσο του […]