Τελευταία νέα
Δήλωση της ΠτΔ για την απώλεια του Αλ. Φασιανού Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος – Εκείνοι που καταδιώκονται είναι οι αντίπαλοί της Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του Ιμβριακού ελληνισμού Η Γη της Ελιάς: Ο Στέφανος στο στόχαστρο του Αλέξη – Οι φαντασιώσεις με την Μυρτάλη και το ξέσπασμα Διαδηλώσεις αγώνα για τον Σαχζάτ Λουκμάν Σπήλιος Λιβανός στο “Π”: Δίχτυ προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας Ο.Λαφοντέν: «Όλες οι προσδοκίες που υπήρχαν με τον εμβολιασμό δεν επιβεβαιώθηκαν» Κ. Σακελλαροπούλου: Θέλουμε συνύπαρξη με την Τουρκία αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη Τρύφων Αλεξιάδης στο Kontra News 10: Προεκλογικά έταζαν θα πάρετε διπλάσια από την ανάπτυξη τώρα… Τουρκία: Εκδίωξε το Nautical Geo από κυπριακή ΑΟΖ!-Ντροπή! Απούσα η Ελλάδα Η κατάρρευση του ΕΣΥ «σκοτώνει»: 78 θάνατοι-686 διασωληνωμένοι ΚΚΕ: Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία» – 10 προτάσεις

Τρ. Αλεξιάδης: Να αποκαλύψει τους σκευωρούς η Δικαιοσύνη!

 Ιανουάριος 03, 2022

Δήλωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Βουλευτή Β΄ Πειραιά – Αν. Τομεάρχη Οικονομικών

Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα σε διασυνδέσεις με επίπεδα εξουσίας, κρατικούς θεσμούς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολιτικούς, αποκτούν τεράστια οφέλη από φοροδιαφυγή-λαθρεμπόριο-διαφθορά, σε βάρος των πολιτών και της χώρας. Τα ίδια συμφέροντα επιβάλλουν (και ορισμένες φορές φροντίζουν να νομοθετηθούν) διαδικασίες προστασίας παρανομιών, παρεμπόδισης ελέγχων και παραγραφής. Ευτυχώς σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο, υπάρχουν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, που τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο και αντί για μια προσοδοφόρα… επαγγελματική πορεία, στην υπηρεσία παράνομων κυκλωμάτων, επιλέγουν να αποκαλύψουν και να τεκμηριώσουν φαινόμενα παρανομιών. Οι υποθέσεις της λίστας Φαλτσιανί, των Panamapapers, της λίστας Μπόργιανς αλλά και πολλών άλλων που απασχολούν ελεγκτικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη, είναι λίγα από τα πολλά παραδείγματα, που αποκαλύφτηκαν και αναδείχτηκαν, επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και δεν υπέκυψαν σε απειλές, δελεαστικές προτάσεις και λοιπές συνέπειες, απόρροιες της έρευνάς τους.

Κατέθεσα σήμερα στον Άρειο Πάγο, όσα γνώριζα σχετικά με την υπόθεση της κλήσης της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου ως κατηγορουμένης, για υπόθεση Ερευνητικής Δημοσιογραφίας. Ελπίζω η Ελληνική Δικαιοσύνη, να αξιοποιήσει την κατάθεση αυτή και να την συσχετίσει με τα άλλα στοιχεία, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και αυτοί που αντί να συγχαίρουν ένα δημοσιογράφο για τον θεσμικό του ρόλο, τον μετατρέπουν σε κατηγορούμενο. Ελάχιστο χρέος μου η σημερινή κατάθεση και ελπίζω οι «γνωρίζοντες» να πάρουν …δημόσια το μικρόφωνο (Κ. Τριπολίτης – Ανεμολόγιο) και να επιλέξουν να μιλήσουν, σε μια τόσο κρίσιμη υπόθεση για το Δίκαιο, στη χώρα.

Διαβάστε επίσης...