Τελευταία νέα
Ενάντια στον πολυπολικό ιμπεριαλισμό, προς μια σοσιαλιστική πολυπολικότητα Σε δύσκολη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την πρόταση μομφή Βενιζέλος: Απαντά με αιχμηρή ανάρτηση στα «καρφιά» Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις Τριήμερη Ολομέλεια Βουλής: Πολιτικός – ηθικός πολιτισμός μηδέν ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για την αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου: Συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση Βούτσης: Ντροπή του Μητσοτάκη, κάποιοι συγκρούστηκαν με τη Χρυσή Αυγή Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του για την θεσμική εκτροπή “Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους”! Καταρρίπτονται τα ψέμματα του Πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε ποιοι παρακολουθούνταν: Στη δημοσιότητα η επιστολή Τσίπρα στην ΑΔΑΕ με τα ονόματα των 6 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Με τη θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για τις υποκλοπές Η επιστολή Τσίπρα στην ΑΔΑΕ με τα έξι ονόματα «Δεν είναι παντογνώστης»: Μέτωπο και με Βενιζέλο άνοιξε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές! Άμεση πληρωμένη … απάντηση με ανάρτηση: “Ποιος προσχώρησε στην άποψη ποιου;…” Βενιζέλος: Αιχμηρή απάντηση στις αναφορές Μητσοτάκη στη Βουλή
Banksnews.gr

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΗ, ΖΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ»: 50 χρόνια από την ιστορική ομιλία του ιδρυτή της Danone, που οδηγεί τις αποφάσεις της

Sponsored Content

Στις 25 Οκτωβρίου 1972 ο Antoine Riboud, τότε διευθύνων σύμβουλος της Danone, στην ιστορική ομιλία του στη Μασσαλία κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου του C.N.P.F, είχε πει πως «Η εταιρική ευθύνη δεν τελειώνει στην πύλη του εργοστασίου ή στην πόρτα του γραφείου. Επηρεάζει την ποιότητα ζωής όλων μας. Υπάρχει μόνο μια γη, ζούμε μονάχα μια φορά».

Εκείνη την ημέρα, πριν από 50 χρόνια, ο Antoine Riboud θεμελίωσε την έννοια της εταιρικής ευθύνης εστιάζοντας στη σημασία της ηθικής λειτουργίας των εταιρειών και τονίζοντας ότι κάθε παραγωγός που θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο έχει υποχρέωση όχι μόνο για τα προϊόντα του, αλλά και για τις επιπτώσεις τους στην υγεία και τον πλανήτη. Διότι, όπως είπε ο ίδιος, «Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη δεν πρέπει πλέον να είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση της ποιότητας ζωής χωρίς ποτέ να είναι επιζήμια για αυτήν». Η έννοια τού «Dual Project», το πρωτοποριακό όραμα του Antoine Riboud, που εστιάζει στη δημιουργία αξίας και για τους μετόχους αλλά και για την κοινωνία, έγινε από τότε η φιλοσοφία της εταιρίας.
Η ευθύνη της επιχείρησης στην κοινωνία
Η ομιλία του έθεσε τις βάσεις για το σημερινό σύστημα αξιών της εταιρίας Danone, και αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στην εξέλιξη της. Ο λόγος που αποτελεί ιστορική στιγμή τόσο για εκείνη όσο και για τα εργασιακά δεδομένα είναι ότι για πρώτη φορά, ο επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρίας έσπασε ένα ταμπού και τόλμησε να υπερασπιστεί δημόσια, πράγματα για τα οποία ο κόσμος δεν ήθελε να μιλάει εκείνη την εποχή: το γεγονός ότι η ευθύνη της επιχείρησης δεν σταματά στα τείχη των εργοστασίων, ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη για τις εταιρείες χωρίς πρωτοβουλίες εταιρικής ευθύνης.

Έκτοτε, στόχος της Danone είναι να συμβάλει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μέσω των προϊόντων της.

Άλλωστε, οι αρχές τού Dual Project ενέπνευσαν την εταιρική της αποστολή: «Να προσφέρουμε υγεία μέσω των τροφίμων σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται» και αποτέλεσε το θεμέλιο του «One Planet. One Health», ενός πλαισίου δράσης που αντικατοπτρίζει την ισχυρή πεποίθηση της Danone ότι η υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων
Σήμερα, η εταιρία έχει πολλά σημαντικά εργαλεία προκειμένου να πετύχει τους στόχους της: ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που εξασφαλίζουν ισορροπημένη διατροφή για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενημερωτικά προγράμματα που σχετίζονται με τη διατροφή για κοινωνικούς σκοπούς, δράσεις ή ακόμα και συμμαχίες που προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος και υλοποιούνται με τοπικούς συνεργάτες.

Με αφορμή την 50ή επέτειο της ομιλίας της Μασσαλίας, η Danone Nutricia Ελλάδος έχει ετοιμάσει ένα πλάνο δραστηριοτήτων για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των δράσεων για τον πλανήτη, τους συνανθρώπους μας και τους εργαζομένους της. Διότι «η εταιρική ευθύνη δεν τελειώνει στην πύλη του εργοστασίου ή στην πόρτα του γραφείου. Επηρεάζει την ποιότητα ζωής όλων μας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...