Τελευταία νέα
Κρίσιμο εύρημα της MRB για το OPEN: Η τάση στο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ κα … Μομφή στο σύστημα φτώχειας και κοριών ΝΔ: Τέσσερα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα Πιο ανοιχτό μυαλό, πιο επικεντρωμένη προσοχή Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Δημοσκόπηση MRB: Τι θα ψηφίσουν οι αναποφάσιστοι και με ποια κριτήρια ΝΔ: 4 ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα Bloomberg: Έρχεται μεγάλη ρωσική επίθεση στην ανατ. Ουκρανία την άνοιξη Δημοσκόπηση MRB: Τι κυβέρνηση θέλουν οι αναποφάσιστοι και με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αναμετρηθεί με τις βαρύτατες ευθύνες του Η ομιλία Βαρουφάκη στην Κούβα: «Την 5η Ιουλίου του 2015 ο ελληνικός λαός ήρθε τόσο, μα τόσο, κοντά στην επανάσταση» Σκάνδαλο υποκλοπών: Το «κρυφτούλι» Μητσοτάκη με τα ονόματα, η επίθεση σε Ράμμο και το «ρήγμα» με Βενιζέλο
Newsit.gr

Υποκλοπές στα γραφεία του ΚΚΕ: «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Να συγκληθεί πάλι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό του κέντρο στον Περισσό, ζητά το ΚΚΕ. Το σχετικό αίτημα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Αθανάσιο Μπούρα, μεταφέρει εκ νέου αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την «υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό. Την υποστήριξή του στο αίτημα του ΚΚΕ εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του προς τον Αθανάσιο Μπούρα, ο κ. Συντυχάκης αναφέρει ότι «η υπόθεση των συνακροάσεων – υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν έχει εξεταστεί επί της ουσίας».
Ο κ. Συντυχάκης, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, ζητά να κληθούν σε ακρόαση:
Ι. Από την ΑΔΑΕ, ο πρ. πρόεδρος της ολομέλειας, Χρίστος Ζαμπίρας και τα μέλη των ομάδων ελέγχου της Αρχής για τις συνακροάσεις-υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ:
1. Γεώργιος Μπακάλης (μέλος της ολομέλειας και ομάδας ελέγχου 2016)
2. Παναγιώτης Ριζομυλιώτης (τ. μέλος ολομέλειας και ομάδας ελέγχου 2016)
3. Σπυρίδων Σκουλαρίκης (μέλος ολομέλειας και ομάδας ελέγχου 2017)
4. Νικόλαος Παπαδάκης (μέλος ολομέλειας και ομάδας ελέγχου 2022)
5. Δημήτρης Βεργάδος (μέλος ολομέλειας και ομάδας ελέγχου 2022)
6. Παναγιώτης Τρακάδας (ειδικό επιστημονικό προσωπικό, ομάδα ελέγχου 2016)
7. Παναγιώτης Μπάμπαλης (ειδικό επιστημονικό προσωπικό, ομάδα ελέγχου 2016 και 2017)
8. Βασίλειος Σταθόπουλος (ειδικό επιστημονικό προσωπικό, ομάδα ελέγχου 2017)
9. Αργυρώ Αμίδη (δικηγόρος, ομάδα ελέγχου 2017).
ΙΙ. Από την εισαγγελία, οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση των συνακροάσεων-υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ:
1. Γεώργιος Νούλης
2. Βάια Ακριβού
3. Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης
ΙΙΙ. Από την Κρατική Ασφάλεια, που ενήργησε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση του ΚΚΕ:
1. Ιωάννης Στούκας (Υ/Α)
2. Βασίλειος Μπερτάνος (αστυνομικός υποδιευθυντής)
3. Αθανάσιος Πράπας (αστυνομικός διευθυντής)
…καθώς και όποιο άλλο πρόσωπο προκύψει κατά τη διαδικασία, ως αναγκαίο να κληθεί σε ακρόαση ενώπιον της επιτροπής.
Με δική τους επιστολή προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Αθανάσιο Μπούρα, το παραπάνω αίτημα υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Ν. Βούτσης, Γ. Κατρούγκαλος, Θ. Ξανθόπουλος, Σπ. Λάππας και Π. Πολάκης.
To άρθρο Υποκλοπές στα γραφεία του ΚΚΕ: «Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...