Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ για σιδηροδρομικό δίκτυο: Η κυβέρνηση αδιαφορεί Συνάντηση Ανδρουλάκη με το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Ο διάλογος Στέφανου Κασσελάκη με Νίκο Ανδρουλάκη στο Twitter άνοιξε το παιχνίδι για την κεντροαριστερά Aνακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές με την στήριξη Μπάιντεν – Κλίντον! O Μπαράκ Ομπάμα ζητά εκλογές με ανοιχτή διαδικασία – Τραμπ: Θα τη νικήσω πιο εύκολα Στέφανος Κασσελάκης: Πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας η απόφαση του Τζο Μπάιντεν «Αγαπητέ Στέφανε»: Χείρα φιλίας Κασσελάκη στον Ανδρουλάκη (“Αγαπητέ Νίκο”) για το Κυπριακό και τους Αγνοούμενους και η άμεση ανταπόκριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ! Ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα – Στηρίζει την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις για την προεδρία – Η επιστολή απόσυρσης Η απάντησή του Νίκου Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη – «Το ζήτημα των αγνοουμένων παραμένει ανοιχτή πληγή» Κασσελάκης σε Ανδρουλάκη: Να αναδείξουμε το ζήτημα των Κύπριων αγνοούμενων στο Ευρωκοινοβούλιο ΜέΡΑ25 για Κύπρο: Οι δύο πλευρές να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε το ΝΑΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας Οι ιπποπόταμοι του Πάμπλο Εσκομπάρ

Φωτίζεται και καθίσταται προσβάσιμο σε όλους το Κάστρο Καλαμάτας

 Απρίλιος 17, 2022

Άποψη της Πύλης του Κάστρου

​Η περαιτέρω αναβάθμιση του Κάστρου της Καλαμάτας, η ανάδειξη του οχυρωματικού συνόλου, μέσω του φωτισμού, η συνολική αναβάθμιση του μνημείου, προσφέρει νέες εμπειρίες στον επισκέπτη. Η βελτίωση της προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στο θέατρο, με την τοποθέτηση εξωτερικού αναβατορίου και ενός δεύτερου αναβατορίου προς το ενδιάμεσο διάζωμα του, η αναδιαμόρφωση και ανάπλαση του υπαίθριου θέατρου και της πορείας, εσωτερικά των τειχών, το καθιστούν απολύτως προσβάσιμο από άτομα με αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του έργου της αναδιαμόρφωσης και ανάπλασης της πύλης της εισόδου, επιλύονται ουσιαστικά προβλήματα προσβασιμότητας στις υποδομές του Κάστρου, για τα εμποδιζόμενα άτομα και τα άτομα με αναπηρία. Ο αναβαθμισμένος χώρος, αισθητικά και λειτουργικά, καθίσταται πλέον προσβάσιμος σε όλους, αλλά και στο κοινό των διοργανώσεων που φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, θεσμός που έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, έχοντας τη σταθερή οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο φωτισμός ανάδειξης του Κάστρου συμπληρώνει τα έργα της αποκατάστασης του οχυρωματικού μνημείου, αναβαθμίζοντας την εικόνα, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του, δίνοντας μια πρόσθετη διάσταση στα αρχιτεκτονικά του μέλη με τον συνδυασμό φωτός και σκιάς. Απώτερος στόχος μας είναι η ήπια ανάδειξη του Κάστρου, στο νυχτερινό τοπίο της Καλαμάτας, ενισχύοντας την παρουσία του ως ιστορικό και πολιτιστικό τοπόσημο και ως χώρο πολιτισμού και αναψυχής».

Σημειώνεται ότι για τα εμποδιζόμενα άτομα προβλέπεται η διαμόρφωση ενός ισόπεδου με τη σκηνή, οριοθετημένου χώρου, άμεσα προσβάσιμου από αναπηρικά αμαξίδια.  Οι ενημερωτικές πινακίδες θα περιλαμβάνουν και σήμανση σε γραφή Braille. Η μελέτη περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή νέου κυλικείου. 

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Διαβάστε επίσης...