Τελευταία νέα
Μπάιντεν – Ερντογάν: “Αμ’ έπος αμ’ έργον”! FT: Οι ΗΠΑ ανάβουν το «πράσινο φως» για την πώληση 40 F-16 στην Τουρκία Η Ελλάδα κατέθεσε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35 Επιμένει στο αφήγημα του «ικανοποιημένου» Μητσοτάκη και της «αναδίπλωσης της Τουρκίας» το Μαξίμου Οικονόμου για Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέμματα από τη βουλή Οικονόμου κατά Τσίπρα: Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρει ψέματα και διαβολές Τσίπρας: Πολιτική απάτη η αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής -Ενσωματώνεται στους λογαριασμούς «Καρφιά» Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη: «Λιοντάρια και εθνικόφρονες αλλά στην πράξη δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη» Τσίπρας: Η Τουρκία οικειοποιείται το Αιγαίο – Ανησυχία για τα ανταλλάγματα που πήρε στο ΝΑΤΟ «Ξύλο» Τσίπρα σε Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απάτη η εικονική αφαίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής! Μας λέγατε λαϊκιστές, ξαφνικά έγινε παράνομη η ρήτρα; Είστε μεγαλόψυχοι; Πολιτικοί απατεώνες είστε!» ΝΑΤΟ: Ψυχροπολεμικό ανακοινωθέν για το νέο δόγμα-Άμεση απειλή Ρωσία-Στο κάδρο Κίνα Βαγγέλης Αποστόλου: Να αποσυρθούν οι άδειες και οι εγκρίσεις παραγωγών ΑΠΕ μέχρι τη σύνταξη του νέου χωροταξικού και των περιβαλλοντικών μελετών ΣΥΡΙΖΑ: «Κρεσέντο υποκρισίας» Γεωργιάδη η ΕΔΕ, για να ρίξει σε υπαλλήλους τις ευθύνες του για το «Turkaegean»

Φώφη Γεννηματά: «Πιστεύω στις μεγάλες δυνατότητες της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας»

Ιούλιος 06,2021

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε. συναντήθηκε με την Διοίκηση, συνομίλησε με τους εργαζόμενους, στους οποίους τόνισε:

1] Την περίοδο 2013-2014 συγκροτήσαμε σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο για την εξυγίανση και την ανάπτυξη των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Ξεπεράσαμε με επιχειρήματα και σαφήνεια στους στόχους μας τις αντιδράσεις της τρόικας, που ουσιαστικά ήθελε το κλείσιμο τους.

Αν αυτό το σχέδιο είχε υλοποιηθεί από τις μετέπειτα Κυβερνήσεις, σήμερα θα μιλούσαμε για ΕΑΣ χωρίς ελλείμματα, σταθερά στον δρόμο της ανάπτυξης.

Δυστυχώς το σχέδιο στην πράξη ακυρώθηκε και η εταιρεία οδηγήθηκε σε ένα φαύλο κύκλο. Η ίδια τακτική ακολουθείται από την ΝΔ για όλες τις αμυντικές μας βιομηχανίες.

Η υλοποίηση παλαιών συμβάσεων και οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, οδηγούν σε αύξηση των ελλειμμάτων-ζημιών.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, την πολιτική της εγκατάλειψης των ΕΑΣ, το Κίνημα Αλλαγής έχει παρέμβει πολλές φορές τα 2 τελευταία χρόνια. Με ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή.

Αλλά η Κυβέρνηση αδιαφορεί, κωλυσιεργεί, αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

2] Μέσα σε αυτό το κλίμα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε αιφνιδιαστικά στις 3 Απριλίου, την δημιουργία «πάρκου» Υπουργείων, στη θέση των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού (ΣΕΥ).

Και την μετεγκατάσταση του ΣΕΥ στο Συγκρότημα Εγκαταστάσεων Λαυρίου.

Παραμένει ακόμη το ερώτημα αν η απόφαση αυτή (για την οποία δεν προηγήθηκε διάλογος ή διαβούλευση ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με τις τοπικές κοινωνίες), υποκρύπτει και την συρρίκνωση της «εταιρείας» εις βάρος της παραγωγής πυρομαχικών.

Γιατί:

• Δεν υπάρχει καμία μελέτη ή προετοιμασία για την μετεγκατάσταση στο Λαύριο.

• Οι ανεκτέλεστες παραγγελίες του ΣΕΥ, καθιστούν ούτως ή άλλως αδύνατη την μετεγκατάσταση ως τον Δεκέμβριο του 2022.

Αυτά τα ζητήματα τα έθεσε σύσσωμη η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά απάντηση δεν δόθηκε.

3] Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι αντίθετο με την μετεγκατάσταση και τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου στον Υμηττό.

Όμως αυτή πρέπει:

• Να διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ΕΑΣ

• Να γίνει σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας και τα δικαιώματά τους.

Το θέμα των ΕΑΣ είναι για εμάς πολύ σημαντικό

· Όχι μόνο γιατί είχαμε προχωρήσει με τολμηρά και αποφασιστικά βήματα στο σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της επιχείρησης.

· Αλλά γιατί πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και στην στήριξη της.

Ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας.

Διαβάστε επίσης...