Τελευταία νέα
Moneypress.gr

Χρ. Σταϊκούρας: Την Τρίτη τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Λιγότερος φόρος για το 80% των πολιτών

Την Τρίτη θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στην ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΙΦΑ, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.
«Το 80% των πολιτών θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, το 13% θα πληρώσει τον ίδιο και ένα μικρό ποσοστό, περίπου 7% με 8%, θα πληρώσει αυξημένο ΕΝΦΙΑ, στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Ενώ δηλαδή ο πλούτος των πολιτών αυξάνει, η συνολική φορολόγηση του πλούτου του μειώνεται ακόμη περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του του ΣΚΑΪ.
Ερωτηθείς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2022, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε: «Θα υπάρξουν κάποιες αναταραχές, ωστόσο θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 3,1%».
Σε ό,τι αφορά τον Προϋπολογισμό, χαρακτήρισε ικανοποιητική την εκτέλεσή του, ωστόσο υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα θα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος -όπως εκτίμησε- θα ανέλθει στο 5,6%, υψηλότερος δηλαδή από τις αρχικές προβλέψεις.
Από την έως τώρα εκκαθάριση περίπου 600.000 φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι ένα πολύ μικρό κομμάτι επιβαρύνεται φέτος.
Ερωτηθείς για την επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ότι είναι κάτι το εφικτό και η κυβέρνηση αγωνίζεται για την επίτευξή της το 2023, ενώ ανακοίνωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 16 Ιουνίου, οπότε και θα ληφθεί η σχετική απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...