Τελευταία νέα
Υβρεις αντί απαντήσεις από την κυβέρνηση! Μαρξιστική Σκέψη, τόμος 37 Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2024: αφιέρωμα στον Λένιν Πενήντα χρόνια μετά τις 24.7.1974: Ποιος φοβάται τη μεταπολίτευση; του Κώστα Παπαδάκη  Σχεδόν 70.000 εργαζόμενοι στην πρώτη εφαρμογή της 6ημερης εργασίας! Θέμα αλλαγής Κασσελάκη στο Συνέδριο βάζει ο Μουζάλας Έγκυρες πηγές: «Ξαφνικός έρωτας» Ανδρουλάκη – Κασσελάκη! Στουρνάρας: Σε 40 χρόνια η… ευημερία Δούκας: «Αν θέλουμε την προσέγγιση του «ενός ανδρός αρχή» δεν χρειάζονται εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ας ψηφίσουμε κατευθείαν Μητσοτάκη» Σάκης Αρναούτογλου από Βρυξέλλες: Προώθηση πολιτικών για μια προοδευτική, πράσινη, δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη Μαρινάκης: Φαίνεται μια διαφορά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών από καλοκαίρι σε καλοκαίρι Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι της δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Χ. Καφαντάρη: Τα 5+1 σημεία της πρότασης Τσίπρα είναι οδικός χάρτης και αφορούν όλη την κοινωνία

 Απρίλιος 17, 2022

Χ. Καφαντάρη: Τα 5+1 σημεία της πρότασης Τσίπρα είναι οδικός χάρτης και αφορούν όλη την κοινωνία - βίντεο

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 15.04.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό «BLUESKY», στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ», σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«H κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξαγγέλλει μέτρα χαλάρωσης για την πανδημία, ενώ την ίδια στιγμή, σήμερα είχαμε 77 θανάτους λόγω covid 19. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την αναγκαία ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Να αναφέρω ενδεικτικά, ότι στην Δυτική Αθήνα υπάρχει σοβαρή και σταδιακή απαξίωση και υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και των νοσοκομείων (το Αττικό έχει μόνιμα ράντζα, το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα», διαθέτει 52 εξοπλισμένες κλίνες covid, άδειες, κ.ά).

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όλα τα αποδίδει σε εξωγενείς παράγοντες. Για τις πυρκαγιές φταίει η κλιματική αλλαγή, για την πανδημία είναι παγκόσμιο φαινόμενο, έτσι και για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όμως, τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια είναι κάτι που υπάρχει εδώ και 8 μήνες, Από πέρυσι, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε προειδοποιήσει για το κύμα ακρίβειας και είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Η πλειοψηφία των χωρών στην Ευρώπη πήραν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Μόνο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν πήρε μέτρα και περιμένει τη Σύνοδο Κορυφής.

Πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα στη διαμόρφωση της τιμής στην πηγή με το χρηματιστήριο ενέργειας στην Ελλάδα. Πρέπει να παρθούν μέτρα για να παταχθεί η αισχροκέρδεια και να φορολογηθούν τα κέρδη μεγάλων καρτέλ στον τομέα της ενέργειας τα οποία ο κ. Μητσοτάκη ευνοεί με την πολιτική του. Άλλωστε και με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση οι κερδισμένοι είναι οι πάροχοι του φυσικού αερίου αφού μας έδεσε στο άρμα του φυσικού αερίου. Επί ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε σκληρά μνημόνια ούτε ένα ευρώ δεν ανέβηκε η τιμή του ηλεκτρικού.

Ο κ. Μητσοτάκης, δυστυχώς, τάχθηκε υπέρ της ένταξης της πυρηνικής ενέργειας στην ταξινομία της Ε.Ε., ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα περί συμφωνίας για συνεργασία με τη Βουλγαρία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Το θέμα των συντάξεων είναι κάτι που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Στις 5+1 προτάσεις που ανέπτυξε ο Τσίπρας στο συνέδριο είναι και η επαναφορά της 13ης σύνταξης, την οποία ο κ. Μητσοτάκης κατήργησε.»

Διαβάστε επίσης...