Τελευταία νέα
Κρας τεστ για τον ΣΥΡΙΖΑ το Συνέδριο – Οι εύθραυστες ισορροπίες και οι φήμες για εκλογή νέας ΚΕ και ΠΓ Η σημασία της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ινδία – Οι επενδύσεις σε πρώτο πλάνο ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτικό θράσος από την Νίκη Κεραμέως για την επιστολική ψήφο» ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο πολιτικής εργαλειοποίησης των Ελλήνων του εξωτερικού η επιστολή Κεραμέως Ο Αλέξης Τσίπρας στις εξέδρες της Λεωφόρου παρακολούθησε τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Πού θα σταματήσει ο κατήφορος; Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων Βελτιωτικές αλλαγές στο ν/σ για τον νέο ποινικό κώδικα κατέθεσε ο Φλωρίδης Ο Κώστας Βαξεβάνης ανέβασε φωτογραφία και διέσυρε χωρίς προηγούμενο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (pic) Βορίδης για διαχείριση απορριμμάτων: «Έχουμε αρκετή δουλειά» Άδικος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον πολύ κατώτερο Παναθηναϊκό που προκρίθηκε κατά… λάθος Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Gonews.gr

Ψηφιακή Μεταβίβαση Οχήματος : Συχνές Ερωτήσεις

/* custom css */
.tdi_2_f5a{
min-height: 0;
}

/* custom css */
.tdi_4_cf5{
vertical-align: baseline;
}

Δείτε τα βήματα και τις προϋποθέσεις για να κάνετε ξεκούραστα, γρήγορα και ψηφιακά τη μεταβίβαση του οχήματός σας
 
Η άλλοτε χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία μεταβίβασης των οχημάτων, έχει πλέον απλοποιηθεί. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο gonews.gr, μπορείτε να κάνετε πλήρως ψηφιακά την διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του, χωρίς να χρειαστεί να μεταβείτε με φυσική παρουσία σε καμία υπηρεσία του δημοσίου.
Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα τα, τα οποία μας απασχολούν όταν πρόκειται να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε ένα αυτοκίνητο.
1. Πως μπορώ να κάνω μια ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος;
Η ψηφιακή διαδικασία είναι διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας https://drivers-vehicles.services.gov.gr . Ο πωλητής και ο αγοραστής πρέπει να συνδεθούν με τους προσωπικούς κωδικούς τους taxisnet και να είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).
2. Ποιά οχήματα αφορά;
Η ψηφιακή διαδικασία αφορά Επιβατικά και Δίκυκλα Ι.Χ. οχήματα των οποίων η κυριότητα ανήκει αποκλειστικά (100%), σε ένα φυσικό πρόσωπο και πρόκειται να μεταβιβαστούν κατά 100% σε άλλο φυσικό πρόσωπο.
3. Ποιές είναι οι προϋποθέσεις;
Πρέπει να ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
Το όχημα να βρίσκεται σε κίνηση.
Να μην υπάρχουν οφειλές τελών κυκλοφορίας.
Να υπάρχει Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) σε ισχύ ή το όχημα να μην έχει ακόμα υποχρέωση για έκδοση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (για οχήματα κάτω των τεσσάρων (4) ετών).
Να μην υπάρχει παρακράτηση κυριότητας του οχήματος ή σε περίπτωση που υπάρχει να είναι μεγαλύτερη των 7 ετών από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας κυκλοφορίας στον τρέχοντα ιδιοκτήτη.
Να μην υπάρχει καταχωρημένος στην άδεια κυκλοφορίας κάποιος από τους παρακάτω κωδικούς παρατηρήσεων (003, 004, 005, 008, 023, 024, 030, 037, 039, 048, 064, 080, 084, 090, 092, 093, 097, 128, 133, 134, 135, 176, 178, 179, 182).
Να μην υπάρχει άλλη αίτηση σε εξέλιξη για το συγκεκριμένο όχημα.
4. Ποιά είναι τα βήματα της ψηφιακής διαδικασίας;
Παρακαλώ ανατρέξτε στο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης – https://drivers-vehicles.services.gov.gr/content/manual-mv.pdf
5. Γιατί χρειάζεται να είμαι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ);
Για την έναρξη της διαδικασίας μεταβίβασης απαιτείται η αποστολή κωδικού μιας χρήσης στο κινητό σας που θα χρησιμοποιηθεί ως δεύτερος παράγοντας ταυτοποίησης. Η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) διασφαλίζει την εγκυρότητα και τη συσχέτιση του αριθμού κινητού τηλεφώνου με τον κάτοχό του και επομένως παρέχει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας.
6. Πως μπορώ να εξοφλήσω τα τέλη αδείας και μεταβίβασης του οχήματος;
Τα τέλη αδείας και μεταβίβασης υπολογίζονται αυτόματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψηφιακής μεταβίβασης.
Για τις περιφέρειες που έχουν ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κωδικού RF/QR (Περιφέρεια Αττικής και Περιφέρεια Κρήτης) δημιουργείται μοναδικός κωδικός RF/QR, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τη συγκεκριμένη αίτηση μεταβίβασης και μπορεί να εξοφληθεί σε οποιαδήποτε τράπεζα ή μέσω web/mobile banking.
Προσοχή! Πληρωμή που αντιστοιχεί σε κωδικό RF διαφορετικό από αυτόν που παράγεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψηφιακής μεταβίβασης δεν θα γίνεται δεκτή από τις υπηρεσίες μεταφορών.
Για τις περιφέρειες που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κωδικού RF/QR, εμφανίζονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί (ΙΒΑΝ) στους οποίους μπορεί να γίνει η κατάθεση των τελών.

7. Χρειάζεται να επισυνάψω κάποιο δικαιολογητικό στην ψηφιακή αίτηση;
Όχι. Όλα τα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω διαλειτουργικοτήτων με τα μητρώα των φορέων του Δημοσίου. Προσοχή, κατά την παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας από τον αγοραστή, από την επιλεγμένη υπηρεσία μεταφορών, θα πρέπει να προσκομισθεί το αποδεικτικό εξόφλησης των τελών αδείας και μεταβίβασης του οχήματος (βλέπε ερώτηση 8).
8. Η υποβολή της ψηφιακής αίτησης για μεταβίβαση της κυριότητας ολοκληρώθηκε. Μπορεί ο αγοραστής να ασφαλίσει και να κυκλοφορήσει το όχημα;
Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αίτησης για μεταβίβαση της κυριότητας, χορηγείται στον αγοραστή, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, βεβαίωση υποβολής αιτήματος και πλήρωσης των προϋποθέσεων μεταβίβασης της κυριότητας του οχήματος, με την οποία δύναται ο αγοραστής να ασφαλίζει και να κυκλοφορεί εντός της ελληνικής επικράτειας το υπό μεταβίβαση όχημα για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών. Η συγκεκριμένη βεβαίωση αναρτάται και στις προσωπικές θυρίδες ( https://my.gov.gr/) του αγοραστή και του πωλητή.
9. Πως παραλαμβάνει ο αγοραστής τη νέα άδεια κυκλοφορίας;
Για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και την έκδοση και παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας από τον αγοραστή θα πρέπει:
1. Να καταχωρηθεί η έγγραφη συμφωνία των μερών, στην οικεία θέση της τρέχουσας άδειας κυκλοφορίας του οχήματος (υπογραφές του αγοραστή και του πωλητή στα αντίστοιχα πεδία που βρίσκονται στην τελευταία σελίδα στο έντυπο της άδειας κυκλοφορίας).
2. Ο αγοραστής (ή ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του), να προσέλθει εντός 30 ημερών στην επιλεγμένη υπηρεσία μεταφορών, προσκομίζοντας:
Την τρέχουσα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος (υπογεγραμμένη και από τα δύο μέρη).
Το αποδεικτικό εξόφλησης των τελών αδείας και μεταβίβασης του οχήματος.
10. Χρειάζεται ο πωλητής να προσέλθει στην υπηρεσία μεταφορών για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης;
Όχι, βλέπε ερώτηση 8.
11. Τι απαιτείται για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. και τρίτων χωρών;
Για πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. και τρίτων χωρών απαιτούνται τα προβλεπόμενα από τον νόμο δικαιολογητικά περί ικανότητας τέλεσης δικαιοπραξίας (για παράδειγμα, βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άδεια διαμονής πολίτη τρίτης χώρας).

/* custom css */
.tdi_6_66d{
min-height: 0;
}

/* custom css */
.tdi_8_a88{
vertical-align: baseline;
}
var block_tdi_9_6fe = new tdBlock();
block_tdi_9_6fe.id = “tdi_9_6fe”;
block_tdi_9_6fe.atts = ‘{“custom_title”:”u03a0u03a1u039fu03a3u03a6u0391u03a4u0391 u0391u03a1u0398u03a1u0391″,”limit”:”8″,”tdc_css”:””,”separator”:””,”custom_url”:””,”block_template_id”:””,”m16_tl”:””,”m16_el”:””,”post_ids”:””,”category_id”:””,”category_ids”:””,”tag_slug”:””,”autors_id”:””,”installed_post_types”:””,”sort”:””,”offset”:””,”show_modified_date”:””,”el_class”:””,”td_ajax_filter_type”:””,”td_ajax_filter_ids”:””,”td_filter_default_txt”:”All”,”td_ajax_preloading”:””,”f_header_font_header”:””,”f_header_font_title”:”Block header”,”f_header_font_settings”:””,”f_header_font_family”:””,”f_header_font_size”:””,”f_header_font_line_height”:””,”f_header_font_style”:””,”f_header_font_weight”:””,”f_header_font_transform”:””,”f_header_font_spacing”:””,”f_header_”:””,”f_ajax_font_title”:”Ajax categories”,”f_ajax_font_settings”:””,”f_ajax_font_family”:””,”f_ajax_font_size”:””,”f_ajax_font_line_height”:””,”f_ajax_font_style”:””,”f_ajax_font_weight”:””,”f_ajax_font_transform”:””,”f_ajax_font_spacing”:””,”f_ajax_”:””,”f_more_font_title”:”Load more button”,”f_more_font_settings”:””,”f_more_font_family”:””,”f_more_font_size”:””,”f_more_font_line_height”:””,”f_more_font_style”:””,”f_more_font_weight”:””,”f_more_font_transform”:””,”f_more_font_spacing”:””,”f_more_”:””,”m16f_title_font_header”:””,”m16f_title_font_title”:”Article title”,”m16f_title_font_settings”:””,”m16f_title_font_family”:””,”m16f_title_font_size”:””,”m16f_title_font_line_height”:””,”m16f_title_font_style”:””,”m16f_title_font_weight”:””,”m16f_title_font_transform”:””,”m16f_title_font_spacing”:””,”m16f_title_”:””,”m16f_cat_font_title”:”Article category tag”,”m16f_cat_font_settings”:””,”m16f_cat_font_family”:””,”m16f_cat_font_size”:””,”m16f_cat_font_line_height”:””,”m16f_cat_font_style”:””,”m16f_cat_font_weight”:””,”m16f_cat_font_transform”:””,”m16f_cat_font_spacing”:””,”m16f_cat_”:””,”m16f_meta_font_title”:”Article meta info”,”m16f_meta_font_settings”:””,”m16f_meta_font_family”:””,”m16f_meta_font_size”:””,”m16f_meta_font_line_height”:””,”m16f_meta_font_style”:””,”m16f_meta_font_weight”:””,”m16f_meta_font_transform”:””,”m16f_meta_font_spacing”:””,”m16f_meta_”:””,”m16f_ex_font_title”:”Article excerpt”,”m16f_ex_font_settings”:””,”m16f_ex_font_family”:””,”m16f_ex_font_size”:””,”m16f_ex_font_line_height”:””,”m16f_ex_font_style”:””,”m16f_ex_font_weight”:””,”m16f_ex_font_transform”:””,”m16f_ex_font_spacing”:””,”m16f_ex_”:””,”ajax_pagination”:””,”ajax_pagination_infinite_stop”:””,”css”:””,”td_column_number”:3,”header_color”:””,”color_preset”:””,”border_top”:””,”class”:”tdi_9_6fe”,”tdc_css_class”:”tdi_9_6fe”,”tdc_css_class_style”:”tdi_9_6fe_rand_style”}’;
block_tdi_9_6fe.td_column_number = “3”;
block_tdi_9_6fe.block_type = “td_block_21”;
block_tdi_9_6fe.post_count = “8”;
block_tdi_9_6fe.found_posts = “11465”;
block_tdi_9_6fe.header_color = “”;
block_tdi_9_6fe.ajax_pagination_infinite_stop = “”;
block_tdi_9_6fe.max_num_pages = “1434”;
tdBlocksArray.push(block_tdi_9_6fe);
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακή Μεταβίβαση Οχήματος : Συχνές Ερωτήσεις

gonews – 0

Δείτε τα βήματα και τις προϋποθέσεις για να κάνετε ξεκούραστα, γρήγορα και ψηφιακά τη μεταβίβαση του οχήματός σας
 

Η άλλοτε χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία μεταβίβασης…

ABARTH 600e Scorpionissima με 240 ίππους

gonews – 0

Ο ισχυρότερος «Σκορπιός» όλων των εποχών ετοιμάζεται να μπει στην…πρίζα προκαλώντας τους φίλους της ABARTH και, όχι μόνο.
 

Η ABARTH, αν και έχει μπει πλέον…

MINI Cooper 2024 με «παραδοσιακές» βενζινοκίνητες επιδόσεις

gonews – 0

Η νέα οικογένεια των ΜΙΝΙ, δεν περιορίζεται μόνο στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αλλά διαθέτει και τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα
 

Ο καταιγισμός των νέων, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων συνεχίζεται,…

Χειμερινές εκπτώσεις στη CITROEN

gonews – 0

 
Εκπτώσεις σε όλα της τα μοντέλα προσφέρει η CITROEN μέχρι το τέλος του χειμώνα
 

Με το πρόγραμμα Winter Sales η CITROEN μπαίνει στο κλίμα των…

TESLA…αξίας 66 δισεκατομμυρίων

gonews – 0

 
Στις εταιρείες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία για το 2023, συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Με την TESLA να ξεπερνά παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου.
 

Οι εταιρείες…

Το VOLVO EX30 στους ελληνικούς δρόμους – Τιμές

gonews – 0

 
Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό VOLVO EX30 βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις των Επίσημων Διανομέων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα και είναι διαθέσιμο για test drive.
 

Το…

RENAULT : Μειώσεις τιμών με όφελος έως 5.000 ευρώ

gonews – 0

Με νέες τιμές προσφέρονται πλέον όλα τα καινούργια μοντέλα της RENAULT, κάνοντας την απόκτησή τους ακόμα πιο δελεαστική
 

Με το ξεκίνημα του 2024, η RENAULT…

SUBARU Safe με 8 χρόνια εγγύηση

gonews – 0

Η SUBARU επεκτείνει στα 8 χρόνια την εγγύηση για όλα της τα νέα μοντέλα, χωρίς μάλιστα περιορισμό χιλιομέτρων
 

Η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα είναι, μεταξύ…

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...