Τελευταία νέα
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Απόστολος Κακλαμάνης: Ποντίκια που έψαχναν τυρί όσοι πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Οι ακραίες τουρκικές παραβιάσεις φανέρωσαν το αντάλλαγμα για τα χειροκροτήματα ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Οι ακραίες τουρκικές παραβιάσεις φανέρωσαν το αντάλλαγμα για τα χειροκροτήματα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς συμφωνία με τις τράπεζες για τα χρέη Δημ. Παπαδημούλης: «Η τακτική των παράνομων pushbacks του κ. Μηταράκη δεν μπορεί πλέον να συγκαλυφθεί από την κυβερνητική προπαγάνδα της ΝΔ» Γ. Παπανδρέου στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Όχι στο συντηρητικό δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ» Νίκη Κεραμέως: Η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη ΥΠΕΞ: «Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις περί δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου» – Τι αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «Βόμβα» που εκθέτει κι άλλο τον Μητσοτάκη! Στις 18 Μαΐου πέταξαν τα τουρκικά F-16 μια ανάσα από την Αλεξανδρούπολη – 2 μέρες το έκρυβε η κυβέρνηση! ΥΠΕΞ για Βαρώσια: Καταδικάζουμε τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, δημιουργούν νέα τετελεσμένα Η Ακρίτα διασύρει την ιστοσελίδα «κλίματος Δούρου» για τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος της Αχτσιόγλου Τι είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής και γιατί (δεν θα έπρεπε να) την πληρώνουμε – του Αντώνη Δραγανίγου
Pemptousia.gr

Όσιος Ιωνάς: Με την ευχή φωτίζεται ο νους!

Όσιος Ιωνάς του Κιέβου (†1902).
(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)
Μια φορά ο γέροντας [ο όσιος Ιωνάς του Κιέβου] παράγγειλε στον ιερομόναχο Ηράκλειο, ο όποιος ήταν πολύ έμπειρος ξυλουργός, να κατασκευάσει είκοσι πέντε ειδικά χαμηλά σκαμνιά.
Όταν ήταν πια έτοιμα, ο γέροντας κάλεσε τους πρεσβύτερους μοναχούς και τους έδωσε αυτά τα σκαμνιά με τη συμβουλή:
– Αφού τελειώσετε τον κανόνα σας, να κάθεστε σ’ αυτά τα σκαμνιά και να λέτε την ευχή, όσο μπορείτε, μισή ή μία ώρα.
Μ’ αυτόν τον τρόπο φωτίζεται ο νους.
Μετά μπορείτε να ξαπλώνετε, αλλά στο δεξί πλευρό, αφού διαβάσετε τον 50ό Ψαλμό «Ελέησόν με ο Θεός…» και το «Πιστεύω».
Αν κάνετε έτσι πάντα και φυλάτε τη συνείδησή σας καθαρή, ο Θεός δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ, αλλά θα σας στείλει όλα τα αναγκαία για τη ζωή σας με τόση ευκολία, ώστε θα σας τα πετάνε οι άνθρωποι από το τείχος μέσα στο μοναστήρι χωρίς να τα ζητάτε.
Αν όμως δεν φυλάτε καθαρή τη συνείδησή σας, τότε κι αν ακόμη βγείτε εσείς έξω από το τείχος για να τα ζητήσετε, δεν θα σας δώσουν τίποτε.
 
Απόσπασμα από το βιβλίο, ο «Στάρετς Ιωνάς του Κιέβου, Μαθητής του οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ», έκδοση Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, Κάλαμος Αττικής 2000.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...