Τελευταία νέα
Ταξικός καύσωνας «λιώνει» τον λαό Κυριάκος Μητσοτάκης για την εισβολή στην Κύπρο: Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος χωρίς στρατό κατοχής Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε ΥΠΕΞ: Το Κυπριακό παραμένει ανεπίλυτο διεθνές ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής Το έξυπνο τρικ της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς Εθνικό μήνυμα Κασσελάκη από την Κύπρο για το ενιαίο αμυντικό δόγμα: Ο ελληνισμός είναι ένας και αδιαίρετος – Ηθική μας υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Ποιος ήταν ο υψηλά ιστάμενος που έδωσε το «πράσινο φως»; Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΛΔΥΚ: Θα σταθώ δίπλα σε όποιο ζήτημα προκύψει Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Στήσαμε το ελληνικό FBI, θα σαρώσουμε τα δίκτυα εκβιαστών Μπελέρης: «Θα το πάω μέχρι τέλους, έχει γίνει αδικία εις βάρος μου» ΚΚΕ: “Η κυβέρνηση να μην το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Να ανακοινώσει τώρα, επίσημα, πώς εισήλθε η πανώλη των αιγοπροβάτων στη χώρα”
Paron.gr

Ό. Γεροβασίλη: Ανάγκη Μείωσης ΦΠΑ στην Εστίαση || Κατατεθείσα Αναφορά – Σκληρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

“Μια μικρή ιστορία για ακόμα μια μεγάλη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη…” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τον ΦΠΑ.
“Ο Κυρ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνει, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ότι για τον ΦΠΑ στον καφέ θα λάβει σοβαρά υπόψη του την αύξηση της τιμής διεθνώς για να πράξει τα «δέοντα».
Η κυβέρνησή του αυξάνει τον ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ από το 13% στο 24%, ξεχνώντας και την άνοδο της τιμής του καφέ και τα «δέοντα».
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στηλιτεύει την κυβερνητική απόφαση και συνολικά την επιμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ, που γονατίζουν τα νοικοκυριά.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Ν. Ρωμανός, κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν γνωρίζει τα του ΦΠΑ.
Οι άνθρωποι της εστίασης φρίττουν δημοσίως, έχοντας κάνει το λάθος να πιστέψουν τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ, το 2019 και το 2023, ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ σε όλη την εστίαση στο 13% και σε δεύτερο χρόνο στο 11%.
Σε ορισμένα ΜΜΕ κυκλοφορεί το θεατρικό μονόπρακτο «δεν είναι αύξηση, είναι επιστροφή στην κανονικότητα του ΣΥΡΙΖΑ».
Τελικώς, και για την αύξηση στην τιμή του σερβιριζόμενου καφέ πρέπει να φταίει ο νόμος Παρασκευόπουλου…”
Συνέχεια έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη η οποία κατέθεσε ως αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας και επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Άρτας, αμφότερες με θέμα: «Αίτημα για μείωση ΦΠΑ στον κλάδο της Εστίασης».
Με τις επιστολές αυτές τίθεται επιτακτικά το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ κατόπιν της άδικης αύξησής του από 13% σε 24% στην επιτόπια κατανάλωση (σερβιριζόμενα) κάθε είδους καφέδων, και ροφημάτων στις επιχειρήσεις εστίασης, μια αύξηση που είναι αδύνατον να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα αντιμέτωπες με σειρά ανατιμήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες.
Όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες, η αύξηση αυτή οδηγεί σε οικονομική εξάντληση τα καταστήματα εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί αυξήσεις τιμών που επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή. Όπως δε καταλήγουν υπάρχει ανάγκη για άμεση παρέμβαση για τη μείωση του ΦΠΑ, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης.
Επισυνάπτονται η υπ’ αριθμ. 919/09.07.2024 Επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας, η υπ’ αριθμ. 24/09.07.2024 Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Άρτας και το κείμενο της αναφοράς που κατατέθηκε.
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...