Τελευταία νέα
«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα Επτά χρόνια από τα capital controls – «Δεν ξεχνάμε»: Το βίντεο της Νέας Δημοκρατίας Έφη Αχτσιόγλου: «Πρόταγμα της ψηφιακής μετάβασης το 35ωρο χωρίς μείωση μισθού» Δημοσκόπηση Marc: Η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ & τα ποσοστά των κομμάτων (πίνακες) Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ακρίβεια και ελληνοτουρκικά ανησυχούν τους πολίτες Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία: «Χαίρεστε για την αποφυλάκιση του Ε. Κορκονέα τόσο πολύ που καρφώνεστε» Γ. Οικονόμου: Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για πρώτη φορά κόστους δημοσιογραφικού χάρτου Νέα Δημοκρατία: «Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα ο κ. Ηλιόπουλος» Ο φόβος του συστήματος πριν το «κραχ» οδηγεί σε κάλπες ΣΥΡΙΖΑ: Η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό ΣΥΡΙΖΑ κατά διοίκησης ΕΡΤ: Έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό Παύλος Γερουλάνος: Οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια και νέα χρεωκοπία

Ό. Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά με θράσος, υπεροψία και ανικανότητα

Ιούλιος 06,2021

Σημεία παρέμβασης της Βουλευτή Αρτας και Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη στον Ρ/Σ Παραπολιτικά, στον Δ. Τάκη και την Χ. Κοραή


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το αριστερό κόμμα που θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά μίας μεγάλης προοδευτικής παράταξης που θα εκφράσει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι η ψηφισμένη απόφαση της προγραμματικής συνδιάσκεψης με πλειοψηφία της τάξης του 98%

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τα βήματα και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την προγραμματική συνδιάσκεψη η Γραμματέας της Κ.Ο. σημείωσε τα ακόλουθα: Κατά την προγραμματική συνδιάσκεψη συζητήθηκε αναλυτικά η βάση του προγράμματός μας με όλο το εύρος των θεμάτων που αφορούν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική, και βεβαίως την ανάγνωση του διεθνούς γίγνεσθαι, υπό το πρίσμα πανδημίας. Έγινε εκτεταμένη και εις βάθος συζήτηση για μικρά και μεγάλα ζητήματα.

Θα προτάξουμε τις προγραμματικές μας θέσεις και θα καλέσουμε όλους τους πολίτες από την αριστερά έως το μεσαίο χώρο να συζητήσουμε. Επιθυμούμε να εκφραστούν όλοι/ες μέσα από το πρόγραμμά μας. Οι συγκλίσεις πραγματοποιούνται επί τη βάσει διαλόγου και προγράμματος στο οποίο οι πολίτες αναγνωρίζουν τον εαυτό τους, τις ανάγκες τους και τη ζωή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το αριστερό κόμμα που θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά μίας μεγάλης προοδευτικής παράταξης που θα εκφράσει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι η ψηφισμένη απόφαση της προγραμματικής συνδιάσκεψης με πλειοψηφία της τάξης του 98%.

Τα κόμματα οφείλουν να προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε εποχής ώστε να διατηρούν το νήμα της σχέσης τους με την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει ακριβώς αυτό μέσα από ευρείες διαδικασίες διαλόγου και δημοκρατίας.

«Δεν έχει υπάρξει τέτοια συζήτηση, το έχω δει σε δημοσιεύματα» απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη στην προτροπή των δημοσιογράφων να σχολιάσει λεγόμενα Μαραντζίδη περί εκλογής του Προέδρου από τον λαό. «Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταστατικό λειτουργίας. Ωστόσο επειδή επίκειται το συνέδριό μας το οποίο φιλοδοξούμε να ολοκληρώσουμε το φθινόπωρο οποιαδήποτε αλλαγή θα συζητηθεί τότε. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ γνωρίζετε ότι είναι ένας κομματικός σχηματισμός ο οποίος τηρεί ευρείες διαδικασίες διαλόγου και δημοκρατίας. Προσωπικά το ακούω υπό την έννοια ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο η οποία φέρνει πάρα πολλές αλλαγές στην κοινωνία (ιδιαίτερα μέσα από την υγειονομική κρίση που περνάμε, αλλά και κατόπιν της τεράστιας οικονομικής κρίσης που ξεπεράσαμε παλαιότερα αλλά δυστυχώς θα ξαναμπούμε) τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό αλλάζουν ραγδαία. Και βεβαίως τα κόμματα οφείλουν να προσαρμόζονται στις ανάγκες της εποχής ώστε να μπορέσουν να ξαναπιάσουν το νήμα της σύνδεσής τους την κοινωνία. Κατά συνέπεια οι συζητήσεις μπορούν και πρέπει να είναι πολλές».

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος θεωρεί πως μπορεί να έχει προνομιακή αντιμετώπιση έναντι των πολιτών δεν μπορεί να προκαλεί μιλώντας για «υγειονομικό σαμποτάζ». Αυτό ονομάζεται θράσος.

Μονο ως θράσος εξέλαβα τα λεγόμενα Μητσοτάκη περί υγειονομικού σαμποτάζ από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ίδιος χωρίς να έχει τη λύση και έχοντας παραβιάσει επανειλημμένως τα υγειονομικά μέτρα πιστεύει ότι μπορεί ο ίδιος να έχει προνομιακή θέση έναντι των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε εξ αρχής πλάτη στη διαχείριση της πανδημίας και συνεχίζει να βάζει. Αρέσει δεν αρέσει στον κ.. Μητσοτάκη την κριτική από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα την υφίσταται.

Αν κάτι δεν πάει καλά – που δεν πάει – το πρόβλημα βρίσκεται στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Με βάση τις διακηρύξεις και προσωπικά του πρωθυπουργού όλοι/ες περιμέναμε τον Ιούνιο εμβολιασμό της τάξης του 70%. Αυτή τη στιγμή είμαστε στον Ιούλιο και το συνολικό ποσοστό του εμβολιασμού είναι κάτω από 40%. Πότε αποφάσισε η κυβέρνηση να προβεί σε εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές και σε ανθρώπους με αδυναμία μετάβασης σε εμβολιαστικά κέντρα; Πριν λίγες μόλις ημέρες. Υπάρχει σχέδιο επ αυτού; Φυσικά και όχι. Είπαν ποτέ γιατί γίνεται τώρα;

Μόνον η πειθώ και η επιστημονική μεθοδολογία στη διαδικασία εξεύρεσης λύσεων θα μας φτάσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Η κυβέρνηση ΝΔ δυστυχώς απέχει και από τα δύο

Η κριτική μας λοιπόν αφορά την έλλειψη σχεδιασμού, αφορά τα αντιφατικά μηνύματα και τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να στηρίξουν ένα υποτιθέμενο successstory, δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες και κλονίζοντας στην ουσία την εμπιστοσύνη τους. Είμαστε εν μέσω 4ου κύματος και επέλασης της μετάλλαξης δέλτα, ενώ όλο τον Ιούνιο δόθηκε σήμα χαλάρωσης στους πολίτες. Εν συντομία: Θα πρέπει η κυβέρνηση με υπευθυνότητα και σύνεση να μιλά επί του πραγματικού και να ασκήσει τη δύναμη της πειθούς. Μόνο η πειθώ θα μας φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα, ούτε η τιμωρία, ούτε ο διχασμός. Πόσο μάλλον αυτή η διαπιστωμένη και ως φαίνεται εδραιωμένη πρακτική της κυβέρνησης να μεταθέτει τις ευθύνες αποκλειστικά σε άλλους. Εν προκειμένω στην αντιπολίτευση και στους ανεμβολίαστους πολίτες. Για να συζητήσουμε την αναγκαιότητα ενός μέτρου -του κάθε μέτρου οφείλουμε να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους, το σε ποιον απευθύνεται και τι πρόβλημα έρχεται να λύσει. Αυτό ονομάζεται επιστημονική μεθοδολογία από την οποία η κυβέρνηση απέχει.

Διαβάστε επίσης...