Τελευταία νέα
Κυνηγούν μάγισσες στη Χίο: Στο στόχαστρο ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου Την Τετάρτη το πρωί με τους κατοίκους της Κυψέλης για το μετρό o Αλέξης Τσίπρας Ολυμπιακός: Με καθοριστικό τον Φουρνιέ δραπέτευσε από το Κάουνας για το «2 στα 2» στη Euroleague  Άνω Λιόσια: Τι δηλώνει ο γονιός για την επίθεση στη διευθύντρια – «Είχα θολώσει πολύ που μπήκα μέσα και της επιτέθηκα» [βίντεο] Επιμένει η Μάντσεστερ Σίτι: «Ο σύλλογος είναι αθώος» – Προαναγγέλλει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης Πολάκης κατά Γεωργιάδη για Πατούλη: «Οι αποκαλύψεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασαν να τον στείλεις στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας» – Ζητά παραιτήσεις Πανεπιστήμιο Κορνέλ: Ανοίγει ξανά η ποινική έρευνα για καταγγελία ομαδικού βιασμού που συντάραξε τις ΗΠΑ Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛ.Α.Σ) για Τέμπη: «Όσοι μιλούν για το μπάζωμα είναι για τα μπάζα» – «Ποιος έδωσε τις εντολές;» Κώστας Αγοραστός: Η δίκη για τα Τέμπη είναι πολιτική – Περίμενα την παραπομπή μου στο ειδικό δικαστήριο Πολάκης: Πανικόβλητος ο Άδωνις παραπέμπει τον Πατούλη, παραιτηθείτε και οι δύο έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις Παραπομπή Τριαντόπουλου: Στη δίνη του «μπαζώματος» το Μαξίμου – Το μπαράζ αντιδράσεων και τα «μπάζα» του Φλωρίδη Άλλο ένα διεθνές αποθεωτικό δημοσίευμα για την εθνική Ελλάδας: «Μετατράπηκε σε ποδοσφαιρική δύναμη»
Thefaq.gr

Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛ.Α.Σ) για Τέμπη: «Όσοι μιλούν για το μπάζωμα είναι για τα μπάζα» – «Ποιος έδωσε τις εντολές;»

Την παλαιότερη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για το «μπάζωμα» στα Τέμπη επαναφέρει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ, Άννα Παπαδοπούλου, με αφορμή την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου και του Κώστα Αγοραστού στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Όσοι μιλούν για το μπάζωμα είναι για τα μπάζα. Έτσι μας έλεγε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης. Σήμερα όμως, η αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών ανοίγει το δρόμο στο πρώτο Ειδικό Δικαστήριο της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Άννα Παπαδοπούλου.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ αναφέρεται στην παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου για παράβαση καθήκοντος, μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τρεις ακόμη κρατικούς αξιωματούχους, επισημαίνοντας ότι την ποινική τους ευθύνη θα την κρίνει η Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, παραμένουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με όσα συνέβησαν στον τόπο της τραγωδίας.
«Τα ερωτήματα όμως παραμένουν αμείλικτα. Ποιος αποφάσισε την αλλοίωση; Ποιος έδωσε τις σχετικές εντολές; Ποιος γνώριζε; Γιατί κάποιοι εμφανίζονται περίπου ως περαστικοί από τον τόπο της τραγωδίας;».
Η ίδια επικαλείται, παράλληλα, δήλωση του Χρήστου Τριαντόπουλου λίγες ημέρες μετά την τραγωδία, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τού είχε δώσει εντολή να μεταβεί στο σημείο για πέντε ημέρες.
«Ήταν όμως ο ίδιος ο κ. Τριαντόπουλος που λίγες μέρες μετά δήλωνε ότι ο πρωθυπουργός του έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο για πέντε ημέρες», σημειώνει η Άννα Παπαδοπούλου.
Καταλήγοντας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ αναφέρεται στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας:
«Τρία χρόνια μετά, οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών αναζητούν ολόκληρη την αλήθεια. Θα είμαστε δίπλα τους».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...