Τελευταία νέα
Βαθμολογία Super League: Στο +4 ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός από τον δεύτερο, στον -8 ο ΠΑΟΚ από την κορυφή Ισόπαλο το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης»: Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες αλλά πρόσφερε γκολ-«δώρο» στον ΠΑΟΚ Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Τι ισχύει με τη γαλλική ρηματική διακοίνωση στην Τουρκία Κώστας Ζαχαριάδης: «Πάτερ φαμίλιας των απευθείας αναθέσεων» ο Μητσοτάκης Ισόπαλο το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης»: Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες αλλά πρόσφερε γκολ-«δώρο» στον ΠΑΟΚ Βερολίνο: Ακτιβιστές έβγαλαν τη γερμανική σημαία έξω από το κοινοβούλιο και έβαλαν μια μεγάλη παλαιστινιακή [βίντεο] Σκάνδαλο στη Nvidia: Η ερωτική σχέση του CEO με Κινέζα κατάσκοπο – Ξεκινά έρευνα η εταιρεία Κύκλοι Υπουργείου Ανάπτυξης: Με τα ψέματα της ΕΛΑΣ δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια Καιρός: Γιατί εξακολουθούν οι έντονες κακοκαιρίες σε έναν πλανήτη που θερμαίνεται συνεχώς Axios: Η Βουλή των ΗΠΑ ετοιμάζεται να παραπέμψει τον Χέγκσεθ σε δίκη με τη «συνδρομή» των Ρεπουμπλικάνων Αλλαγή σελίδας στην ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Νέος πρόεδρος ο νεαρός επιστήμονας Ρομά Παναγιώτης Χαρίτος Ο Μητσοτάκης στις Σέρρες: Επίσκεψη στη Μονή Τιμίου Προδρόμου και στο χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά
Moneypress.gr

Άνοιγμα σχολείων με στάσεις εργασίας έως τις 2 Οκτωβρίου

Σε δύο μορφές κινητοποιήσεων που αφορούν στάσεις εργασίας ξεκινά η ΟΛΜΕ από σήμερα, Παρασκευή, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.
Η πρώτη προκήρυξη αφορά 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 που αφορά την αξιολόγηση.
Η δεύτερη κινητοποίηση αφορά μονόωρες στάσεις εργασίας προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΟΛΜΕ «να καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους/ισσες, που τους ανατίθενται υποχρεωτικές υπερωρίες».
Μιλώντας στην ΕΡΤ η Γενική Γραμματέας της ΟΛΜΕ, Φανή Πύρζα, έκανε αρχικά λόγο ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, συγγχωνεύσεις αλλά και πολυπληθή τμήματα 28 μαθητών.
Όπως είπε οι στάσεις εργασίας αποφασίστηκαν για δύο λόγους:
– για τις «αυθαίρετες» υπερωρίες που μπορεί να δίνουν οι διευθυντές των σχολείων για να καλύψουν κενά. «Φανταστείτε ότι δύο σχολεία έχουν ανάγκη 20 ώρες το καθένα και κόβουν στη μέση ένα συνάδελφο», είπε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι πέντε υπερωρίες την εβδομάδα είναι το όριο και σπάνια δεν πληρώνονται.
– η επόμενη στάση εργασίας θα αφορά την αξιολόγηση, διαδικασία που δεν αποτελεί αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου αλλά οδηγεί σε κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, όπως τόνισε η κυρία Πύρζα.
«Εγώ προσωπικά κάθε μέρα αξιολογούμαι από τους μαθητές μου. Αυτή τη στιγμή ζητάμε αξιοπρεπή σχολεία, επιμορφώσεις και δεν θέλουμε αυτού του είδους αξιολόγηση αλλά αποτίμηση του διδακτικού μας έργου από ομότιμους», κατέληξε η ΓΓ της ΟΛΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...