Και που να μην ήταν “σφαγμένοι” , όπως διέδιδαν από το Μαξίμου στα γνωστά παρακάναλα , Καραμανλής και Σαμαράς δηλαδή! «Το θέμα δεν είναι αν τον άκουσα εγώ. Άλλοι πρέπει να τον ακούσουν»: Αυτή ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Αντ. Σαμαρά, η οποία ερμηνεύεται ως ένα σαφές μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου και το κυβερνητικό επιτελείο.
Είτε ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο σε συνεννόηση μαζί του είτε χωρίς συνεννόηση το μήνυμα είναι καθαρό. Φάνηκε και από τη θερμή τους χειραψία, αλλά και από το ότι καθήσαν δίπλα-δίπλα: Ναι μεν ο Καραμανλής δεν πρόκειται να προβεί σε καμία δήλωση υποστήριξης του κόμματος Σαμαρά όταν αυτό ανακοινωθεί, αλλά και δεν πρόκεται να προχωρήσει στην παραμικρή άμεση ή έμμεση δήλωση αποδοκίας του. Και βεβαίως δεν πρόκειται να προβεί στην παραμικρή δήλωση υποστήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν το λες αυτό και …επιτυχία του Μαξίμου!
Ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός, πάντως, δείχνει πολύ ικανοποιημένος από τη στάση του Κώστα Καραμανλή, καθώς κατανοεί πλήρως ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση ούτε στήριξης του κόμματός του ούτε αποδοκιμασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. (Προσοχή, όχι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά του αρχηγού της).
Φαίνεται και από τη δήλωσή του: «Το θέμα δεν είναι να ακούσω εγώ την ομιλία Καραμανλή. Το θέμα είναι την ακούσουν άλλοι».
Μόνο που δεν έδειξε το Μαξίμου όταν έκανε τη δήλωση ο Αντ. Σαμαράς.
Η αλήθεια είναι ότι οι παρουσίες “γαλάζιων” στελεχών αλλά και υπουργών στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού ήταν λιγότερες του αναμενομένου.
Παρόντες ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για λίγο η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο γραμματέας του κόμματος Κωνσταντίνος Κυρανάκης που έχει όμως μια ιδαίτερα στενή σχέση με τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό αλλά και ως γραμματέας του κόμματος να φανεί πως είναι εκεί, ο Άγγελος Συρίγος και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος που η δήλωσή του για το τουρκολιβυκό μνημόνιο “τον ήπιαμε” έκανε απίστευτη ζημιά στην κυβέρνηση.
Με πληροφορίες από dnews.gr
Διαβάστε περισσότερα
