Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Efsyn.gr

Έβδομο Athens Porn Film Festival: «Σάτυροι και Μαινάδες» – Επικαιροποιώντας το «Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο»

Κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο, ταινίες και φυσικά θεατές, που έχουν αγαπήσει τη διοργάνωση «Σάτυροι και Μαινάδες: το Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας», το οποίο έχει καθιερωθεί ως μια γιορτή της τέχνης και της σεξουαλικότητας, συμμετέχουν στις δράσεις της διοργάνωσης που συνεχίζεται για 7η χρονιά. Φέτος μάλιστα έχει και αντιπολεμικό χαρακτήρα, όπως λέει ο διευθυντής του, Μενέλας Σιαφάκας, και σλόγκαν «Κάντε έρωτα και όχι πόλεμο».
Οι προβολές και οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες στο Ρομάντζο και συνεχίζονται έως την Κυριακή (24/5), με περισσότερες από 100 ταινίες οι οποίες «απεικονίζουν το σεξ -από το μεταφορικό έως το σκληροπυρηνικό- με αισθητική, αφηγήσεις και ερμηνευτές που δεν μπορείτε να δείτε στο mainstream πορνό» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Οι ερωτικές απεικονίσεις δεν είναι προϊόν του σύγχρονου κόσμου. Ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα και τις συναντάμε σε αγγεία, κυρίως στις κύλικες που προορίζονταν για την οινοποσία στα συμπόσια των ανδρών και ήταν διακοσμημένες με ερωτικά θέματα. Ερωτικές σκηνές με υπερμεγέθεις φαλλούς, με ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, με συμποσιαστές, με πόρνες, εταίρες, εφήβους σε τολμηρές ερωτικές περιπτύξεις. Η περίφημη ερυθρόμορφη «Κύλιξ του Πεδιέως», που φιλοτεχνήθηκε από τον ανώνυμο ζωγράφο του Πεδιέως και εκτίθεται στο Λούβρο, είναι διακοσμημένη και στις δύο πλευρές με ερωτικές σκηνές που εντυπωσιάζουν με την τόλμη τους ακόμα και σήμερα.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών, το Disobedient Dolls Party, το οποίο διοργανώνεται από τα queer party icons Strap-On Unicorns που επιστρέφουν για 5η φορά στο φεστιβάλ, το 4ο Philosophy in the Boudoir Night, που συνδυάζει μια προβολή BDSM ταινιών με ένα ολονύχτιο πάρτι με τον DJ PJ Mugiwara.

Οι ημερήσιες δραστηριότητες περιλαμβάνουν το παζάρι των δημιουργών, την Πορνολαϊκή, που φέτος φιλοξενείται καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στον πρώτο όροφο και το Σαββατοκύριακο στο υπόγειο, ένα εργαστήριο BDSM από τον KingMaster D, διαδραστικές συζητήσεις για τον εθισμό στην πορνογραφία και το εργαστήριο The Porn Academy – μια πρακτική εκπαίδευση στη δημιουργία artporn για ντόπιους εκκολαπτόμενους πορνογράφους, οι οποίοι αμέσως μετά θα παρουσιάσουν τις ταινίες που έβγαλε η Ακαδημία τη φετινή χρονιά. Και φυσικά την τελετή βράβευσης με τη Μελίτα Σκαμπώ, που αναμένεται, για 3η χρονιά, να εντυπωσιάσει με το ταλέντο της κοινό και καλεσμένους.
«Φέτος δίνουμε έμφαση στην αντίσταση και στο αντιπολεμικό πνεύμα με τη νέα ενότητα “Αντιγόνη” και με το σλόγκαν “Κάντε Ερωτα και Οχι Πόλεμο”» λέει ο διευθυντής του φεστιβάλ, Μενέλας Σιαφάκας, queer σκηνοθέτης και ακτιβιστής, γνωστός για τις προκλητικές εκδηλώσεις και εκθέσεις του. «Σε έναν κόσμο που φλέγεται, με τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, είναι καθήκον να ακούσουμε την προσωπική μας πυξίδα και να μη σιωπήσουμε».
Το φεστιβάλ ξεκίνησε χθες με ταινία έναρξης το νέο ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Ευαγγελίδη «Αλογο και αναβάτης», που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Οπως κάθε χρόνο, στο πνεύμα της φιλοξενίας, οι διοργανωτές προσκαλούν ένα φεστιβάλ από το εξωτερικό να επιμεληθεί μια προβολή της δουλειάς τους στην Αθήνα. Καλεσμένοι φέτος είναι οι διοργανωτές από το Porny Days, που θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα ταινιών από την Ελβετία.
Για όσες και όσους δεν μπορέσουν να παρευρεθούν, το Φεστιβάλ έχει ετοιμάσει τη διαδικτυακή έκδοση με περισσότερες από 100 ταινίες μικρού μήκους που θα είναι διαθέσιμες για δύο εβδομάδες από 1η έως 14 Ιουνίου. Ολες οι εκδηλώσεις και οι προβολές είναι για άτομα 18+.
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3 | Διάρκεια Φεστιβάλ έως 24 Μαΐου και διαδικτυακά 1-14 Ιουνίου | Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: www.athenspff.com

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...