Τελευταία νέα
Ιταλία: Ο «ιερός πόλεμος» των καλογριών – Αγωνίζονται να κρατήσουν παραλία που διαχειρίζονται εδώ και 80 χρόνια Στην Ευρωβουλή και ενώπιον της Κομισιόν τα τουρκικά “θαλάσσια πάρκα” ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Πρωτοφανές πολιτικό φιάσκο – Τι θα συμβεί με τις νέες αδειοδοτήσεις;» ΠΑΣΟΚ για θαλάσσια πάρκα: Άμεσες κυρώσεις στην Τουρκία απο την ΕΕ ΠΑΣΟΚ: Η Σαλαμίνα θρηνεί – Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις, όχι αυτοθαυμασμό Politico: Πώς η Ελλάδα σαμποτάρει μόνη της το brain regain – Φιάσκο με το πρόγραμμα επαναπατρισμού επιστημόνων Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πιάτα, δοχεία και κουτάλες – Προσοχή: Πωλούνται ως προϊόντα «μπαμπού» Το καλοκαίρι του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η οικογενειακή επίσκεψη στην Ακρόπολη [εικόνες] Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση οφείλει να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από τις εθνικές κόκκινες γραμμές  Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση να ζητήσει από την ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία» Ραγίζει η γαλάζια βάση: Ο Σαμαράς οργανώνει νέο φορέα και χτυπά τη ΝΔ στα προπύργιά της Σάμος και Σκιάθος κάνουν φέτος την έκπληξη
Thefaq.gr

Έκρηξη Ανδρουλάκη προκάλεσε ο Δεμίρης όταν είπε: “Δεν έχω δει τους λόγους παρακολούθησης” – Οι διάλογοι «φωτιά»

Ηλεκτρισμένο το κλίμα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου έχει κληθεί ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.  Στις πιεστικές ερωτήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του, ο κ. Δεμίρης απέφυγε να απαντήσει, προκαλώντας ένταση στη συνεδρίαση.

«Την πρώτη φορά επικαλέστηκε το απόρρητο. Τώρα λέει ευθαρσώς ότι ουδέποτε είδε έγγραφο με τους λόγους για την παρακολούθησή μου», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αναλυτικά ο διάλογος. Ένα νέο δεδομένο στην υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη κατέθεσε σήμερα ο Θεμιστοκλής Δεμίρης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο διοικητής της ΕΥΠ δήλωσε πως στον σχετικό φάκελο που παραδόθηκε στην ΑΑΔΕ δεν αναφέρονταν οι λόγοι της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως πολλές φορές τα αιτήματα παρακολούθησης γίνονται… προφορικά.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης του είπε ότι περιφρονεί τη νοημοσύνη των συμμετεχόντων, σημειώνοντας ότι την πρώτη φορά που βρέθηκε ενώπιον της Επιτροπής είχε επικαλεστεί το απόρρητο.
«Σήμερα, συνεπώς, ο κ. Δεμίρης μας λέει ότι ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, δεν είχε το «ενδιαφέρον» να μάθει τους λόγους που ξέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα».
«Σταματήστε να περιφρονείτε τη νοημοσύνη μας» – Ο διάλογος Ανδρουλάκη – Δεμίρη
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Στον φάκελο γράφονται οι λόγοι της παρακολούθησής μου;
ΔΕΜΙΡΗΣ: «Όχι, εμπεριέχεται μόνο η διάταξη».
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Δεν παραδώσατε, λοιπόν, τους λόγους για τους οποίους διατάχθηκε η παρακολούθηση μου. Που είναι αυτά τα έγγραφα;»
ΔΕΜΙΡΗΣ: «Πολλές φορές τα αιτήματα γίνονται προφορικά».
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Δηλαδή λέτε ότι η δική μου παρακολούθηση διατάχθηκε προφορικά; Αυτό μου λέτε;»
ΔΕΜΙΡΗΣ: «Όχι, δεν λέω αυτό».
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Τι λέτε; Έχετε δει σε κάποιο έγγραφο τους λόγους της παρακολούθησης μου;»
ΔΕΜΙΡΗΣ: «Όχι, δεν τους έχω δει. Όταν κλιμάκιο της ΑΔΑΕ ήρθε στην υπηρεσία για έλεγχο, τους δείξαμε αυτά που είχαμε».
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Άρα, τι δείξατε στην ΑΔΑΕ; Κάτι που εσείς ο ίδιος δεν είδατε ποτέ, όπως μόλις μας είπατε; Σταματήστε να περιφρονείτε τη νοημοσύνη μας. Απευθύνεστε στη Βουλή των Ελλήνων και έχετε υποχρέωση αυτά που λέτε να είναι σοβαρά. Σήμερα, συνεπώς, ο κ. Δεμίρης μας λέει ότι ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, δεν είχε το «ενδιαφέρον» να μάθει τους λόγους που ξέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Την πρώτη φορά που ήρθε ενώπιον της επιτροπής Θεσμών επικαλέστηκε το απόρρητο. Τώρα δεν επικαλείται το απόρρητο αλλά μας λέει ευθαρσώς ότι ουδέποτε είδε έγγραφο με τους λόγους που οδήγησαν να ζητηθεί η παρακολούθηση μου».
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη. Ματαιώθηκε η 2η συνεδρίαση όπου είχε κληθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Βολές Μαξίμου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη διαρροή διαλόγων: 

 
Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τη διαρροή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαλόγου που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν με έμφαση πως «σήμερα το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι υπάρχει όλο και πιο κάτω στον κατήφορό του, διαρρέοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε δημοσιογράφους διάλογο – προϊόν κοπτοραπτικής από μία απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων».
«Πέραν την ποινικής διάστασης της ανωτέρω πράξης, είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι ο φερόμενος διάλογος αφορά τον εν ενεργεία Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έναν σοβαρό και έμπειρο διπλωμάτη, ο οποίος αυτή τη στιγμή χειρίζεται νευραλγικής φύσεως ζητήματα για την εθνική ασφάλεια», ανέφεραν από το Μαξίμου και συνέχιζαν:
«Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Διοικητή της ΕΥΠ ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του. Γεγονός, όπως λέει ο ίδιος, “πρωτοφανές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά”. Είχαμε κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ ότι έχει μετατραπεί σε “πράσινο ΣΥΡΙΖΑ”. Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης μετεξελίσσεται σε ”πράσινη Ζωή”».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...