Τελευταία νέα
ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ανασυγκροτεί τον Έβρο. Τον εγκαταλείπει.» Ντόρα Μπακογιάννη: Ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων είναι το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής Χτυπήθηκαν πλοία σε Ερυθρά Θάλασσα και Κόλπο του Ομάν: Χούθι και ΗΠΑ φέρονται πίσω από τις επιθέσεις – Τέσσερις νεκροί Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η απάντησή της μετά την επίθεση που δέχτηκε σε πλοίο Υπ. Τουρισμού: Οι Έλληνες πολίτες κατανοούν τη στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό, το ΠΑΣΟΚ όχι «Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου» στο θέατρο Olvio Δημοσκόπηση Κάπα Research για την «Οδύσσεια» του Νόλαν: Οι 7 στους 10 την κρίνουν θετικά – Διχασμός για την Ωραία Ελένη Πυρκαγιές: Μια παράλληλη, αόρατη κρίση για την υγεία – Τα βλαβερά σωματίδια και ποιοι πρέπει να προσέχουν Συμφωνία Ρωσίας – Συρίας για τις στρατιωτικές βάσεις: Κάποιες ρωσικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη χώρα Έκρηξη στην Αίτνα: Ένα σύννεφο τέφρας διέκοψε τις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνια [βίντεο] Συνελήφθη 21χρονος στα Χανιά: Κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά  Κολυδάς: Ενισχύονται τα μελτέμια τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, επιστρέφει η ζέστη μετά τον Δεκαπενταύγουστο
Efsyn.gr

Έκρηξη στην Αίτνα: Ένα σύννεφο τέφρας διέκοψε τις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνια [βίντεο]

Μπορεί οι εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου να είναι εντυπωσιακές, όμως η Αίτνα εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στην περιοχή της Κατάνης.
Οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του αεροδρομίου, λόγω της συνεχιζόμενης εκρηκτικής δραστηριότητας, καθώς η λάβα έχει φτάσει μέχρι την ακατοίκητη περιοχή «Κοιλάδα του λέοντος», σε υψόμετρο 2.700 μέτρων.
Ερευνητές, όπως και αρκετοί τουρίστες, παρακολουθούν το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο με τη βοήθεια πεπειραμένων ξεναγών, διατηρώντας πάντα την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας.

Σήμερα, παράλληλα, το ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειλογίας και Γεωφυσικής ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν δυο νέα στόμια, στην κοιλάδα Μπόβε και στην περιοχή «Μόντε Σιμόνε», σε ύψος 2.250 και 1900 μέτρων.
Η προσωρινή διακοπή των απογειώσεων και προσγειώσεων στο αεροδρόμιο της Κατάνης «Βιντσέντσο Μπελίνι», οφείλεται κυρίως στη μεγάλη ποσότητα τέφρας που εκρήγνυται από το ηφαίστειο και περιορίζει σημαντικά την ορατότητα στην όλη περιοχή. Απόψε, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης θα αποφασιστεί η παράταση ή η λήξη του συγκεκριμένου μέτρου. Μέχρι αυτή την στιγμή, πάντως, η έκρηξη του πύρινου γίγαντα της Σικελίας, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...