Στα κάγκελα… ανέβηκε ο δήμαρχος Αθηναίων με τη δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών στον Ant1 με την οποία παραδέχθηκε ότι εκείνος δεν θα έμενε σε κάποια από τα διαμερίσματα στις πολυκατοικίες της Κυψέλης που έχουν υποστεί καθιζήσεις και ρωγμές λόγω των έργων για τη γραμμή 4 του μετρό.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο Υφυπουργός Υποδομών προσπάθησε να καθησυχάσει τους ενοίκους, ωστόσο μιλώντας στον ΑΝΤ1 παραδέχθηκε ότι εκείνος δεν θα έμενε σε κάποιο από αυτά τα διαμερίσματα.
Η Αναστασία Πάζιου, έδειξε στην ρεπόρτερ του ΑΝΤ1, τις ρωγμές σε διάφορα σημέια του σπιτιού της, σε κτίριο απέναντι από το σημείο όπου ανοίγεται σήραγγα για τη Γραμμή 4 του Μετρό, στην Κυψέλη. Παρόμοια εικόνα συναντά κανείς τους τελευταίους μήνες σε δεκάδες πολυόροφα κτίρια, στην περιοχή!
Το πρωί, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα — ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, απάντησε στην ερώτηση του Άκη Παυλόπουλου, αν θα νοίκιαζε κατοικία σε κάποιο από τα επίμαχα κτίρια της Κυψέλης.
Σε έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο ΑΝΤ1, αναγράφονται το σύνολο των κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης, που έχουν υποστεί φθορές εξαιτίας των έργων του ΜΕΤΡΟ, ενώ έχει υπολογιστεί και το ύψος της καθίζησης του εδάφους, ανά περίπτωση. Οι τεχνικοί του Τ.Ε.Ε, έχουν επικεντρωσει την έρευνά τους, σε 14 κτίρια με δεκάδες διαμερίσματα – τα οποία βρίσκονται επί των οδών, Κυψέλης, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Σπετσών και Αγίων Αποστόλων.
Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του ΑΝΤ1, σε όλα τα κτίρια οι ζημιές μπορούν να αποκατασταθούν!
Οι όποιες παρεμβάσεις σε κτίρια, θα αποφασιστούν…. αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη ΈΚθεση του ΤΕΕ. Αύριο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, θα υποβάλει τον Ειαγγελέα, το πόρισμα που του παρέδωσαν άλλοι Μηχανικοί που έκαναν έλεγχο στα επίμαχα κτίρια.
Η αντίδραση του Χάρη Δούκα ήταν άμεση τονίζοντας ότι πρόκειται για πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού και καλώντας το κυβερνητικό στέλεχος να αναλάβει τις ευθύνες του και είτε να εγγυηθεί άμεσα με πράξεις την ασφάλεια των κατοίκων, αλλιώς αν δεν μπορεί να παραιτηθεί.
Χρόνος κενός σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει σημειώνει με νόημα στην ανάρτησή του ο δήμαρχος της Αθήνας.
Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1
