Τελευταία νέα
Σταύρος Παπασταύρου – Γιάννης Μπρατάκος: Ο Κυριάκος θυσίασε τους σωματοφύλακές του Ολα πήγαν λάθος με τη συνάντηση Μπάιντεν Αυγέρη: «Εγκαλώ τον Καραμανλή για τα ανερυθρίαστα ψέματά του στην Εξεταστική – Ήξερε, είχε λάβει επιστολή για κίνδυνο σοβαρού συμβάντος» Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα – Ανακοινώνεται αύξηση κατώτατου μισθού Καραμανλής: Ας μου φέρουν ένα χαρτί που να προειδοποιεί για μεγάλο δυστύχημα ΣΥΡΙΖΑ-Ευρωψηφοδέλτιο: Οι πρώτοι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν τη μάχη για τις ευρωεκλογές Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν τη μάχη για τις ευρωεκλογές – Όλη η λίστα Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις» Γενέθλια και ορκωμοσία σήμερα για τον Στέφανο Κασσελάκη
Filathlos.gr

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ: Άνεμοι έως 10 μποφόρ, βροχές και χιόνια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ: Άνεμοι έως 10 μποφόρ, βροχές και χιόνια

25/11/2023

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 24-11-2023/1200 αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.Πιο συγκεκριμένα:
Κακοκαιρία αναμένεται το Σαββατοκύριακο (25-11-23 και 26-11-23), με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.Πιο αναλυτικά:Α. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται:
α. στα δυτικά από τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου, αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και γρήγορα βορειοδυτικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο έως 10 μποφόρ.
β. στα ανατολικά από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου νοτιοδυτικοί 7 με 9, με ριπές που πιθανώς θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 9 μποφόρ.
γ. εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο:
α. στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
β. πρόσκαιρα θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Μακεδονία, η υπόλοιπη Πελοπόννησος, τα δυτικά και νότια κυρίως τμήματα της Κρήτης, η δυτική Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά.
γ. τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα και πιθανώς τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...