Τελευταία νέα
Τουρισμός: ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΑΣ καταγγέλλουν την «εργασιακή γαλέρα» με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» Αποκαλύψεις Τσίπρα για το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ. Ο Τρότσκι «επιστρέφει» στην Πρίγκιπο ΗΠΑ: Γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ οι Αμερικανοί – Στο 33% η δημοτικότητά του, αρνητικό ρεκόρ Ερντογάν: «Περιμένω να τηρηθεί η υπόσχεση Τραμπ για τα F-35» – Τι είπε για τη «Συμφωνία της Μέκκας» Ιράν: Απειλεί με «πλήρη επίθεση» μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις – Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ Πολύτιμα πετράδια ιστορικής μνήμης Φωτιά στη Σαλαμίνα: Ξεκινούν οι αυτοψίες – Πόσα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, «ευτυχώς που φυσούσε βοριάς» Καιρός: Εως 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται τοπικές βροχές Σίφνος: Μυστήριο με την πτώση του ελικοπτέρου – Τι εξετάζουν οι αρχές, τα κρίσιμα λεπτά πριν από την τραγωδία Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 18 Αυγούστου Δισεκατομμύρια για τη στέγη, αλλά χωρίς ορατή λύση στο στεγαστικό
Newsit.gr

Έλενα Ακρίτα κατά Λιάνα Κανέλλη που παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με «χάπια κλιμακτηρίου»: Ο σεξισμός δεν παύει να είναι σεξισμός επειδή στόχος είναι ένας άντρας

Σφοδρή επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη εξαπολύει η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή τη φράση της βουλευτή του ΚΚΕ που παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με «χάπια κλιμακτηρίου».
Η Έλενα Ακρίτα αποδομεί το συγκεκριμένο σχόλιο της Λιάνας Κανέλλη, υποστηρίζοντας ότι, παρά το γεγονός πως απευθύνεται σε άνδρα πολιτικό, παραμένει βαθιά σεξιστικό, καθώς η προσβολή στηρίζεται στην απαξίωση μιας αποκλειστικά γυναικείας βιολογικής εμπειρίας.
«Το υποτιθέμενο “ευφυολόγημα” αναπαράγει την πιο παλιά και πιο τοξική πατριαρχική λογική: αν σε συνδέσω με κάτι γυναικείο, σε μειώνω», σημειώνει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια η σύγκριση προϋποθέτει πως το γυναικείο αποτελεί κάτι υποδεέστερο, άξιο χλευασμού.
 
Η Έλενα Ακρίτα φέρνει ως παράδειγμα τον χαρακτηρισμό «γυναικούλα», επισημαίνοντας ότι η προσβολή δεν βρίσκεται στον αποδέκτη, αλλά στην αντίληψη πως η σύνδεσή του με μια γυναίκα ή μια γυναικεία κατάσταση συνιστά εξευτελισμό.
«Εκεί βρίσκεται ο πραγματικός πυρήνας του μισογυνισμού», τονίζει, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι τέτοιου είδους εκφράσεις, ακόμη κι όταν εκφέρονται στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν αποτελούν ούτε χιούμορ ούτε ευφυολογήματα, αλλά αναπαράγουν στερεότυπα που υποτιμούν τις γυναίκες και τις εμπειρίες τους.
Με την παρέμβασή της, η Έλενα Ακρίτα ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για τα όρια του πολιτικού λόγου, επιμένοντας ότι ο σεξισμός δεν αλλάζει χαρακτήρα ανάλογα με το φύλο του προσώπου στο οποίο απευθύνεται.
To άρθρο Έλενα Ακρίτα κατά Λιάνα Κανέλλη που παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με «χάπια κλιμακτηρίου»: Ο σεξισμός δεν παύει να είναι σεξισμός επειδή στόχος είναι ένας άντρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...