Τελευταία νέα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη σκοτεινή επέτειο αντιτάσσουμε τον αισιόδοξο ορίζοντα μιας καλύτερης ζωής για όλους Τασούλας για 21η Απριλίου: «Η θλιβερή επέτειος μάς υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη» Κυριάκος Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: «Στη σκοτεινή επέτειο, αντιτάσσουμε τον αισιόδοξο ορίζοντα μιας καλύτερης ζωής» Β.Κικίλιας: Οι λιμενικοί μας στην Κρήτη κάνουν τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των μεταναστατευτικών ροών Τασούλας για το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967: Η θλιβερή επέτειος μάς υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη Δημοσκόπηση Interview: Μεγάλη πτώση της Ν.Δ. – Τρίτη η Καρυστιανού Κωνσταντοπούλου: Επίκαιρη ερώτηση για τη Δικαιοσύνη Βόμβα από Ιράν : Δεν έχει αλλάξει τίποτα-Είμαστε εκτός διαπραγματεύσεων Δημοσκόπηση Interview: Τρίτο το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού – Πτώση για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυκνό παρασκήνιο και «ζυμώσεις» για την άρση της ασυλίας των γαλάζιων βουλευτών – Η «γραμμή» του Μαξίμου Νίκος Καραχάλιος: ΝΔ στο 20-23% με 75-82 βουλευτές Δημοσκόπηση: Υποχωρεί η ΝΔ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ και Λαζαρίδη – Τρίτο το κόμμα Καρυστιανού
Moneypress.gr

Έλον Μασκ: Άδεια για νέο ενεργειακό εργοστάσιο που θα στηρίζει τα AI data centers της xAI

Η εταιρεία xAI του Έλον Μασκ πέτυχε νίκη στο Μισισιπή, καθώς οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της πολιτείας ενέκριναν την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ενέργειας, το οποίο θα τροφοδοτεί τα κέντρα δεδομένων της εταιρείας AI.
Η αδειοδότηση αφορά την κατασκευή εργοστασίου με 41 τουρμπίνες φυσικού αερίου από την θυγατρική εταιρεία MZX Tech LLC.
Η αδειοδότηση του εργοστασίου ήρθε παρά τις αντιδράσεις πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων , οι οποίες προσπάθησαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία. Ωστόσο, οι αρχές έδωσαν το πράσινο φως, εκτιμώντας ότι εκπληρώνει όλες τις απαιτήσεις.
Σημειωτέον ότι η ανερχόμενη startup σχεδιάζει να κατασκευάσει και ένα ακόμη μεγάλο data center στην περιοχή.
Η xAI, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την SpaceX, έχει ήδη ξεκινήσει τη χρήση προσωρινών τουρμπινών για την τροφοδοσία δύο κέντρων δεδομένων και στο γειτονικό Τενεσί. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων έχουν επικεντρωθεί κυρίως στη ρύπανση του αέρα και τον θόρυβο που προκαλούν οι τουρμπίνες, καθώς και στις ανησυχίες για την υποεκτίμηση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από την πυρηνική μονάδα.
Το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και τα νέα κέντρα δεδομένων αποτελούν μέρος της στρατηγικής του Ελον Μασκ για την ανάπτυξη υποδομών τεχνητής νοημοσύνης, σε ένα διάστημα που προετοιμάζει το έδαφος για την δημόσια εγγραφή της SpaceX.
Η συνένωση της SpaceX με την xAI δημιουργεί έναν όμιλο αξίας 1,25 τρισ. δολάρια, και έχει σαν στόχο να «σχηματίσει την πιο φιλόδοξη, καθετοποιημένη μηχανή καινοτομίας εντός (και εκτός) της Γης, με AI, πυραύλους, δορυφορικό ίντερνετ, επικοινωνίες απευθείας σε κινητές συσκευές και την κορυφαία παγκοσμίως πλατφόρμα πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και ελεύθερης έκφρασης», όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με αναλυτές, το IPO της SpaceX θα μπορούσε να αντλήσει έως και 50 δισ. δολάρια από τις αγορές, κατακτώντας έτσι τον τίτλο της μεγαλύτερης δημόσιας εγγραφής μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...