Τελευταία νέα
Κωνσταντοπούλου: «Θυμόμαστε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε» A.Σκέρτσος: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, μία από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη Τα σενάρια για Καραμανλή υπέρ Δένδια στην «επόμενη μέρα» της ΝΔ… πάνε για «κουβά» ΚΚΕ: Καταγγέλλει μαφιόζικο τηλεφώνημα με απειλές κατά εκλεγμένου συνδικαλιστή Κουτσούμπας για Εργατική Πρωτομαγιά: «Προχωράμε μπροστά για νέες κατακτήσεις» Φάμελλος για Εργατική Πρωτομαγιά: «Μόνο με δυνατά συνδικάτα προχωράει ο κόσμος» Παπασταύρου: Οι συμφωνίες με Βοσνία- Ερζεγοβίνη και Αλβανία ανοίγουν δρόμο για κρίσιμες υποδομές  Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Εργατική Πρωτομαγιά Πρωτομαγιά: Τι δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Σωκράτης Φάμελλος Παπασταύρου: Στον Τσίπρα έχει αλλάξει το περιτύλιγμα όχι η σκέψη του Δένδιας για Πρωτομαγιά: “Υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα” Τσίπρας: Ας κάνουμε τη φετινή Πρωτομαγιά αρχή για μια πορεία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, εντιμότητας
Moneypress.gr

Ένωση Τραπεζών: Στην κατηγορία 1 η μετατροπή του ελβετικού φράγκου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Χωρίς περαιτέρω κριτήρια θα εντάσσονται τα ΑΜΕΑ στην πρώτη και καλύτερη κατηγορίας μετατροπής του ελβετικού φράγκου χωρίς να απαιτούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες γι’ αυτό.
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανακοινώνει ότι οι τράπεζες μέλη της, θα εντάξουν την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ΑΜΕΑ (με πιστοποιημένη αναπηρία, τουλάχιστον 67%), στην κατηγορία 1 του άρθρου 128 του ν. 5264/2025, χωρίς περαιτέρω έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή θα τους εντάξουν στην ομάδα της κατά 50% βελτιωμένης μετατροπής της ισοτιμίας, με σταθερό επιτόκιο 2,3% για όλη τη διάρκεια του δανείου.
Το σχετικό πιστοποιητικό ένταξης στην Κατηγορία 1 βάσει του παραπάνω ποσοστού αναπηρίας θα εκδίδεται από την πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα για το ελβετικό θα ανοίξει στις 19 Φεβρουαρίου και οι δανειολήπτες έχουν 6 μήνες σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο στη διάθεσή τους για να ενταχθούν.
Η ανακοίνωση της ΕΕΤ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες μέλη της, θα εντάξουν την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ΑΜΕΑ (με πιστοποιημένη αναπηρία, τουλάχιστον 67%), στην κατηγορία 1 του άρθρου 128 του ν. 5264/2025, χωρίς περαιτέρω έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Δηλαδή θα τους εντάξουν στην ομάδα της κατά 50% βελτιωμένης μετατροπής της ισοτιμίας, με σταθερό επιτόκιο 2,3% για όλη τη διάρκεια του δανείου.
Το σχετικό πιστοποιητικό ένταξης στην Κατηγορία 1 βάσει του παραπάνω ποσοστού αναπηρίας θα εκδίδεται από την πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...