Τελευταία νέα
Εκλογές στη Σερβία: Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς παραδέχτηκε την ήττα του Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακίστέοι κρίθηκαν Λιόλιος και Μαυραγάνης ΠΑΟΚ: Ήττα 2-1 από τον ΟΦΗ και στο -6 από την κορυφή Β. Κικίλιας: «Πρέπει να στηριχτεί η ακτοπλοΐα» Basketgate: Κατάθεση με αιχμές για τα ντέρμπι – «Ο Μαυραγάνης είχε επαφές με διαιτητές πριν από τα ματς» Εργατικό ατύχημα σε επιβατηγό πλοίο στη Σύρο «Χωριάτικο»: Οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες του Άγγελου Γιαννακόπουλου στα χέρια του ελληνικού FBI – Το προηγούμενο με το Sky ECC Διεθνής Ναυτιλιακή Ενωση: «Νέες πολύωρες καθυστερήσεις στις πλοηγήσεις στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά» Αλβανία: Διαδηλώσεις και επεισόδια για 13η μέρα – Ο Ράμα ετοιμάζει νέες ποινικές κυρώσεις [εικόνες – βίντεο] Σαμαράς μετά την ομιλία Καραμανλή: «Άλλοι πρέπει να τον ακούσουν» Ο Μητσοτάκης μυστικά στη Σαουδική Αραβία Βενεζουέλα: Η Ματσάδο ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στη χώρα, έναν χρόνο μετά την κρυφή αναχώρησή της
Efsyn.gr

Έπεσαν σοβάδες στον ΕΦΚΑ Αιγάλεω – «Υπήρχαν λιμνάζοντα νερά στην ταράτσα του κτιρίου»

Τα προβλήματα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους του ΕΦΚΑ φέρνει ξανά στο προσκήνιο η πτώση σοβάδων στη διεύθυνση Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΕΦΚΑ με έδρα το Αιγάλεω. Οι σοβάδες έπεσαν από την οροφή στο κεντρικό κλιμακοστάσιο. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών, καθώς το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν δεν υπήρχαν στον χώρο εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ν. Αττικής & Νήσων τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι το συμβάν θα είχε αποφευχθεί, αν ο τεχνικός ασφάλειας είχε καταγράψει σε έκθεση ελέγχου του τα λιμνάζοντα νερά στην ταράτσα του μισθωμένου κτιρίου και τους φουσκωμένους, σαθρούς σοβάδες, και αν είχαν υπάρξει οι ανάλογες επισκευές πριν από την κατάρρευση.
«Η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι θεμελιώδες δικαίωμα, ώστε να μην αφήνεται στην τύχη» σημειώνει ο σύλλογος και υπενθυμίζει τις επιθέσεις στις διευθύνσεις του ΕΦΚΑ σε Κεραμεικό και Παγκράτι, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για τη λήψη των παρακάτω μέτρων: ιατρός εργασίας στις οργανικές μονάδες, μόνιμο προσωπικό φύλαξης με άμεση αύξηση των υπαλλήλων security, ώστε να στελεχωθούν τα ακάλυπτα κτίρια, συστάσεις στις υπηρεσίες για πιστή τήρηση της οδηγίας της διοίκησης για καταγραφή των στοιχείων των ασφαλισμένων, αύξηση της χρονικής διάρκειας των ραντεβού και μείωση των εξυπηρετούμενων περιπτώσεων χωρίς ραντεβού.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...